2019 m. kovo 12 d., antradienis

JAUTIENOS SALOTOS SU MARINUOTŲ AGURKŲ PADAŽU

Šiltos ir sočios salotos, o gaivumo suteiks agurkų padažas :)


2 porcijoms:
  • 220 g "Kitchen me" brandintos jautienos antrekoto didkepsnio;
  • žiupsnelio kajeno pipirų, džiovinto česnako ir maltų juodųjų pipirų;
  • 4 virtų bulvių su lupenomis;
  • saujelės šaldytų voveraičių (naudojau nevirtas);
  • 8 vyšninių pomidorų;
  • nedidelio gabalėlio sviesto;
  • šiek tiek plonai pjaustyto mėlynojo svogūno;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
padažui:
  • 1 vidutinio dydžio marinuoto agurko;
  • 2 v.š. majonezo;
  • žiupsnelio šviežiai pjaustytų krapų;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  1. Jautienos didkepsnį gerai nusausinkite popieriniu virtuviniu rankšluoščiu, iš abiejų pusių apibarstykite kajeno pipirais, česnakais ir maltais juodaisiais pipirais.
  2. Padažui: agurką supjaustykite smulkiais gabalėliais, sudėkite majonezą, krapus, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais, viską gerai išmaišykite ir atidėkite į šalį.
  3. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus, dėkite jautienos didkepsnį ir kepkite iš abiejų pusių po keletą minučių. Tuomet perdėkite į lėkštę ir palikite pastovėti.
  4. Kaitrą padidinkite ir į keptuvę sudėkite ketvirčiais supjaustytas bulves, nuolat vartydami, kepkite tol, kol gražiai apskrus. Perdėkite į didelę lėkštę.
  5. Tada į keptuvę dėkite voveraites (kaitros nemažinkite) ir nuolat maišydami kepkite keletą minučių, sudėkite pomidoriukus, sviestą, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir po geros minutės keptuvės turinį perdėkite į lėkštę.
  6. Galiausiai išdėliokite griežinėliais pjaustytą svogūną, jautienos didkepsnį ir pridėkite padažo.
Skanaus ;)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą