2019 m. liepos 20 d., šeštadienis

NAMINIAI MĖSAINIAI SU TRAŠKIAIS KIAULIENOS GABALĖLIAIS IR GAIVIU PADAŽU

Pripažinkite, pačių ruošti mėsainiai būna nepakartojamo skonio ir padaryti identiškai, kaip prieš tai buvusį kartą, vargu ar pavyks. Todėl gaminti juos tikrai nėra nuobodu, tik įneškite kas kartą kažką naujo :) 


4 mėsainiams:
  • 300 g "Kitchen me" brandintos jautienos maltinių;
  • 4 nedidelių bandelių mėsainiams;
  • 8 rūkytos arba vytintos kiaulienos griežinėlių;
  • 1 raudonosios paprikos;
  • 4 sūrio riekelių;
  • šiek tiek minkšto sviesto;
  • žiupsnelio maltos raudonosios paprikos;
  • šlakelio alyvuogių aliejaus;
  • druskos;
padažui:
  • 3 v.š. majonezo;
  • 1 išspaustos skiltelės česnako;
  • citrinos sulčių pagal skonį;
  • žiupsnelio pjaustytų šviežių krapų;
  • žiupsnelio druskos ir maltų juodųjų pipirų;
  1. Kaulienos griežinėlius apskrudinkite keptuvėje arba ant grilio. Perdėkite ant popierinio rankšluoščio.
  2. Bandelių vidų patepkite minkštu sviestu ir apskrudinkite trumpai.
  3. Papriką išdarinėkite, supjaustykite stambesniais griežinėliais, pabarstykite malta paprika, druska, užpilkite šlakelį aliejaus ir išmaišykite. Gabalėlius iš abiejų pusių apkepkite ant grilio.
  4. Iš jautienos suformuokite 4 maltinukus. Juos taip pat iš abiejų pusių kepkite ant grilio;
  5. Į dubenėlį sudėkite visus ingridientus išvardintus padažui ir gerai išmaišykite.
  6. Formuokite mėsainius: apatinę bandelės pusę patepkite padažu, dėkite iškeptą maltinuką, ant viršaus uždėkite po kelis gabalėlius paprikos, po 2 griežinėlius keptos kiaulienos, sūrio riekelę ir galiausiai uždėkite viršutinę bandelės pusę pateptą padažu. 
  7. Paruoštus mėsainius trumpam perkelkite ant grilio, kad nuo šilumos šiek tiek išsilydytų sūris.
Skanaus ;)


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą