Nenusibostantis patiekalas ir improvizuoti prieskonių pagalba galite, kiek tik norite. Visada gausis skanūs ir sultingi :)
4 porcijoms:
- 1 kg šonkaulių;
- 4-5 v.š. pomidorų padažo;
- 2 a.š. cukraus;
- 2 a.š. maltos rūkytos paprikos;
- 1 a.š. maltos raudonosios paprikos;
- 1 a.š. džiovintų raudonėlių;
- 1 a.š. džiovintų mairūnų;
- 1 a.š. česnako miltelių;
- 0,5 a.š. druskos;
- 0,5 a.š. maltų juodųjų pipirų;
- 12 bulvyčių + aliejaus;
- Dubenėlyje sumaišykite visus išvardintus prieskonius.
- Šonkauliukus nusausinkite, nulupkite plėvelę ir iš abiejų pusių įtrinkite prieskonių mišiniu. Palikite marinuotis ~ 2val.
- Bulvytes kruopščiai nuplaukite, nusausinkite ir kiekvieną aptepkite aliejumi.
- Imkite gilesnę kepimo skardą, ją išklokite folija (išvengsite skardos pridegimo), ant viršaus dėkite grotelės.
- Ant grotelių išdėliokite bulvytes ir šonkaulius (taip, kaip matote foto).
- Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 50-60 min.
- Patiekite su mėgstamomis salotomis. Joms sunaudojau turimus likučius: kaliaropę, morką ir cukinijos gabalėlį. Viską sutarkavau, pagardinau druska, maltais juodaisiais pipirais, šviežiais krapais ir įdėjau majonezo.
Skanaus ;)