Šiuo troškiniu be galo didžiuojuosi, nes skonis gavosi PASAKIŠKAS, rimtai :) Mėsa minkštutėlė ir sultinga, o padažas tikras gardumėlis. Rašau ir seilės pačios kaupiasi :)))) Aišku svarbiausia pasirinkti patiekalui tinkamą mėsos dalį, o visa kita tik detalės.
6-8 porcijoms:
- 1,2 kg jautienos paslėpsnių;
- druskos, maltų juodųjų pipirų;
- miltų;
- 2 svogūnų;
- 1 raudonosios paprikos;
- 4 skiltelių česnako;
- 2-3 morkų;
- 1 raudonosios čili paprikos;
- ~250 ml sauso raudonojo vyno;
- 1 šakelės šviežio rozmarino;
- 1a.š. džiovintų raudonėlių;
- 6-7 džiovintų baravykų (nebūtinai);
- 1 kubelio jautienos sultinio + karšto vandens;
- Jautienos paslėpsnius supjaustykite stambesniais gabalėliais. Pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išmaišykite.
- Svogūną, papriką ir česnaką supjaustykite stambiais kubeliais, morkas ir čili papriką- griežinėliais.
- Į keptuvę įpilkite aliejaus ir stipriai įkaitinkite. Kiekvieną jautienos gabalėlį apvoliokite miltuose, nupurtykite ir dėkite į keptuvę. Apskrudinkite iš abiejų pusių. Į keptuvę dėkite tiek gabalėlių, kad vienas su kitu nesiliestų, nes kitu atveju jie pradės troškintis. Atidėkite į šalį.
- Išplaukite keptuvę, kurioje kepėte jautieną, įkaitinkite šlakelį aliejaus, sudėkite svogūną, papriką, česnaką, morkas, čili papriką ir pakepkite ~ 5min. Perdėkite į indą, kuriame troškinsite.
- Į keptuvę grąžinkite jautienos gabalėlius, supilkite vyną ir troškinkite apie 5 min. Perdėkite į indą su daržovėmis.
- Tada sudėkite rozmarino šakelę, raudonėlius, džiovintus baravykus, suberkite sultinio kubelį ir įpilkite karšto vandens, kad viskas būtų apsemta. Gerai išmaišykite ir uždenkite dangčiu.
- Kepkite 160 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 3 - 3,5 val.
- Patiekite su mėgstamu garnyru.
Skanaus ;)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą