Labai mėgstu ruošti patiekalus orkaitėje ir nenustosiu kartotis, kad tai vienas iš lengviausių būdų. Juk patys žinote - sudedate ingridientus į puodą, o visa kita tik laukimas :))
Šį kartą kepiau jautienos kumpį. Tai žinoma, kiek sausesnė mėsa, bet ką tik iškepta ji tikrai yra sultinga. O jei neįveiksite visko iš karto, galite ją "suplėšyti" šakute ir panaudoti kitiems patiekalams, t.y. troškiniams, kebabams, mėsainiams, lietinių įdarui, apkepams ir t.t.
- 2 kg jautienos kumpio;
- 1 a.š. maltos raudonosios paprikos;
- 1 a.š. rūkytos maltos raudonosios paprikos;
- 1 a.š. džiovintų čiobrelių;
- 1 a.š. malto kumino;
- 1-2 vnt. šakelių šviežio rozmarino;
- druskos, maltų juodųjų pipirų;
- 1 kubelio vištienos sultinio;
- 1 galvutės česnako;
- 1 svogūno;
- 4 vidutinio dydžio bulvių;
- 2 morkų;
- Jautienos kumpį nusausinkite popieriniu rankšluoščiu ir iš visų pusių apibarstykite abiejų rūšių paprika, čiobreliais, kuminu, druska ir maltais juodaisiais pipirais.
- Į keptuvę įpilkite šlakelį aliejaus ir stipriai įkaitinkite, dėkite kumpį ir apskrudinkite iš visų pusių.
- Imkite kepimo indą su dangčiu. Ant dugno išdėliokite griežinėliais supjaustytą svogūną, išskirstytas neluptas česnako skilteles, sutrupinkite sultinio kubelį, ant viršaus uždėkite kumpį, užberkite rozmarino lapelius ir įpilkite šilto vandens, kad apsemtų mėsą iki trečdalio ir indą uždenkite dangčiu.
- Kepkite 160 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 2,5 val. Tuomet sudėkite stambiai supjaustytas bulves ir morkas. Šaukite vėl orkaitę dar 1 val.
- Patiekite su mėgstamu garnyru.
Skanaus ;)
Triukas: kad turėtumėte šviežių žolelių, nusipirkę jas užšaldykite. Geriausiai laikyti jas indelyje, tuomet šakelės nesutrupės.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą