Tortilijų panaudojimo būdai yra labai įvairūs, t.y. nuo kebabų, picų, kesadilijų, įvairių suktinukų ir t.t. Užkeptas tortilijas galite valgyti, kaip karštąjį patiekalą, o atvėsus patiekti, kaip užkandį.
6vnt.:
- 6 vnt. apvalių tortilijų (naudojau 25cm skresmens);
- 300 g kubeliais pjaustytos keptos vištienos;
- 1 svogūno;
- 1 raudonosios paprikos;
- 3 v.š. pomidorų padažo;
- druskos, maltų juodųjų pipirų;
- žiupsnelio džiovintų čili paprikų;
- 250 g tarkuoto fermentinio sūrio;
- Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus ir sudėkite pusžiedžiais pjaustytą svogūną. Kai svogūnas šiek tiek suminkštės, sudėkite smulkiais šiaudeliais pjaustytą papriką ir kepkite tol, kol ji suminkštės.
- Galiausiai dėkite keptą vištieną, pomidorų padažą, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais, čili paprika, gerai išmaišykite ir trumpai pakepkite.
- Įdarą atidėkite į šoną, kad jis šiek tiek pravėstų.
- Į kiekvieną tortiliją dėkite paruošto įdaro, užberkite šiek tiek sūrio, suvyniokite ir dėkite į kepimo skardą susukimu į apačią, kad kepant neišsivyniotų.
- Ant viršaus užberkite likusį sūrį.
- Kepkite 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15-20 min., kol sūris išsilydys ir gražiai apskrus.
Skanaus ;)
Triukai:
- įdarui naudojau anksčiau keptą vištą. Jei visko nesuvalgote iš karto, tuomet nuimkite mėsą nuo kaulų, supjaustykite ir užšaldykite porcijomis, kurias vėliau galite naudoti apkepams, įdarams, troškiniams, picoms, sumuštiniams ir t.t.;
- kad įdarą paskirstytumėte vienodai, pirmiausiai išdėliokite visas tortilijas ir tuomet dėliokite įdarą;
- keptą vištieną galite keisti mėgstama mėsa, kaip pvz.: keptu faršu, jautiena, kumpeliu, dešrelėmis ir pan. Arba tiesiog išsikepti šviežiai vištienos krūtinėlės.
Super receptas, ačiū už idėją!!! Kaip tik šiandien skanaujame :)
AtsakytiPanaikinti