2012 m. sausio 16 d., pirmadienis

BULVIŲ IR PORO MALTINUKAI*

jau nebelaukiau žiemos, nes nesugebėjo atkulniuoti per Kalėdas, bet ji ėmė ir atslinko ;) ir vistiek gera pasidžiaugti, kad aplinkui balta ir elegantiškai krenta snaigės ;)
šiandien siūlau pasigaminti šiuos maltinukus, kurie puikiai tiks, kaip garnyras prie pagrindinio patiekalo arba tiesiog galite kramsnoti su mėgstamu padažiuku ;)


  • 1 poro baltoji dalis, smulkinta;
  • 1 v.š. alyvuogių aliejaus;
  • 1 česnako skiltelė, smulkinta
  • 500g virtų miltingų bulvių;
  • 3 kiaušiniai;
  • 60g tarkuoto parmezano (naudojau fermentinį sūrį);
  • 2 v.š. petražolių, smulkintų;
  • druskos, juodųjų pipirų;
  • 60g kvietinių miltų;
  • 150g džiūvėsėlių;
  • šviesaus alyvuogių aliejaus kepti;
1. Į keptuvę supilti aliejų ir porą lėtai kepkite apie 5min., kol suminkštės. Sudėkite česnaką ir kepkite 30sek., kad nepakeistų spalvos. Palikite atvėsti.
2. Išvirkite bulves ir sugrūskite. Sudėkite poro ir česnako mišinį, įmuškite vieną kiaušinį, suberkite sūrį ir petražoles. Pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais. Gerai išmaišykite ir šaldykite mažiausiai 1 val., kad sutvirtėtų.
3. Į vieną lėkštę suberkite miltus, dubenėlyje išplakite kiaušinius, į kitą lėkštę supilkite džiūvėsėlius. Drėgnomis rankomis formuokite volelius. Juos apvoliokite miltuose, tada kiaušinių plakinyje ir džiūvėsėliuose ir kepkite gerai įkaitintame aliejuje po 10-15min., kol pagels.
skanaus ;)

šaltinis iš "Virtuvės ekspresas"

6 komentarai:

  1. Turėtų būti skanu, bet pas mane kaip pagrindinis patiekalas "nepraeitų" ;) Garnyras puikus.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tame ir esmė, kad vyrams reikia mėsos, o čia jos nerasta;)) todėl ir pas mane atstojo garnyro vaidmenį ;) bet vien mielai valgyčiau ir vienus :)

      Panaikinti
  2. Patinka patinka patinka! :) Visokie tokie patiekaliukai mane tiesiog traukte traukia...labai geras būdas garnyro paįvairinimui :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū, Redute ;)) šiek tiek darbelio yra, bet skonis atperka visą vargelį ;) vis norisi įdomesnio garnyro, tad tenka versti knygą ir ieškoti. džiaugiuos, kad patiko ;)

      Panaikinti