2012 m. sausio 24 d., antradienis

SPRANDINĖS KEPSNIAI ĮDARYTI AGURKĖLIAIS

Taip, taip, šiandien maitinamės vyriškai ir draugaujam su mėsa ;) Tikiu, kad šitaip įdaromi kepsniai ne naujiena kiekvienuose namuose, bet kodėl neprisiminus to, kas paprasta ir skanu ;)


  •  sprandinės kepsnių;
  • dižono garstyčių;
  • džiovintų raudonėlių;
  • konservuotų agurkėlių;
  • plonai pjaustytų šoninės gabalėlių;
  • 100ml vyno;
1. Sprandinės kepsnius išmušame su virtuviniu plaktuku, bet ne per ploniausiai. Pabarstome džiovintais raudonėliais ir ištepame dižono garstyčiomis. 
2. Prie kepsnio krašto dedame porą juostelėmis pjaustytų konservuotų agurkėlių ir susukame. 
3. Kepsnį apsukame šoninės gabalėliu ir sutvirtiname dantų krapštuku (galite apsukti ir siūlu).
4. Gerai įkaitintoje keptuvėje apkepame kepsnius iš visų pusių.
5. Dedame į gilesnę skardą, supilame 100ml vyno ir viską šauname į įkaitintą orkaitę. 
6. Iškepus kepsniams, vyno padažą sutirštiname vandenyje ištirpintu krakmolu, įberiame druskos ir cukraus pagal skonį bei užbaliname grietinėle.
Valgėme su bulvių ir porų maltinukais bei mėgstamomis daržovėmis. Skanaus ;)



2 komentarai:

  1. Ir ne tik vyrams, man irgi šis patiekaliukas priimtinesnis nei vien daržovės :DD žiauriai skaniai atrodo!!!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū, Redut, prajuokinai ;)) manau reikia maitintis tiek mėsa, tiek daržovėmis, kad nepabostų tas pats maistas ;)

      Panaikinti