2012 m. spalio 28 d., sekmadienis

ŽIEDINIŲ KOPŪSTŲ IR SŪRIO SRIUBA

Sriubos pirmą kartą paragavau per komandos renginį. Tuomet kolektyvą suskirstė į keturias grupeles, ėjome į virtuvėlės, kuriose radome receptą ir produktus. Nebuvo paprasta gaminti didelį kiekį sriubos, nes nurodytus kiekisu teko dauginti iš 7 kartų :) Tada ir suvokiau, kokį milžinišką darbą atlieka valgyklose dirbančios virėjos ;)


  •  2 morkos;
  • 2 salierų stiebai;
  • 2 vidutiniai svogūnai;
  • 2 česnako skiltelės;
  • 800g žiedinių kopūstų;
  • 200g čederio sūrio;
  • 2 kubeliai vištienos arba daržovių sultinio;
  • 1 šaukštelis angliškų garstyčių;
  • druskos, juodųjų pipirų, alyvuogių aliejaus;
1.Supjaustykite saliero stiebus, morkas storais griežinėliais, stambiai sukapokite svogūnus, česnaką taip pat griežinėliais, žiedinį kopūstą - 1,5 storio griežinėliais.
2. Ant vidutinio karščio užkaiskite puodą ir įpilkite 2 v.š. alyvuogių aliejaus. Suberkite visus supjaustytus produktus ir išmaišykite. Pridengę troškinkite apie 10min., kol morkos suminkštės, bet dar išlaikys formą, o svogūnai pagels.
3. Sultinio kubelius užpilkite 1,8 l verdančio vandens ir supilkite ant daržovių. 
4. Sriubą gerai išmaišykite, užvirkite ir sumažinę karštį, uždengę virkite apie 10min.
5. Nukelkite puodą nuo ugnies. Pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais, sudėkite sūrį ir garstyčias. Blenderio pagalba sutrinkite sriubą iki vienalytės masės.
Skanaus ;)

šaltinis iš "Oliverio ministerija"

2012 m. spalio 27 d., šeštadienis

AVOKADŲ UŽTEPĖLĖ (GUACAMOLE)

Nuostabi užtepėlė ir labai greitai dingsta nuo stalo ;) Greita, paprasta ir puiki užkandėlė vakarėliui. Tik būtinai naudokite gerai prinokusius avokadus.

  • 3 gerai prinokę avokadai;
  • 2-3 v.š. grietinės;
  • 2-3 skiltelės česnako;
  • 1 laimo sulčių;
  • druskos;
  • kukurūzų traškučių NACHOS;
1. Iš avokadų išimkite kauliuką ir šaukšto pagalba minkštimą dėkite į dubenį. Sudėkite išspaustas česnako skilteles, grietinę, laimo sultis ir druską. Blenderio pagalba viską gerai sutrinkite.
2. Valgykite su nachos traškučiais.
p.s. laimo sulčių ir česnako kiekį reguliuokite pagal savo skonį.
Skanaus ;)

šaltinis iš "kolegų" :)

2012 m. spalio 23 d., antradienis

KUSKUSO KEPSNELIAI

Žinoma, tokius kepsnelius valgiau, kai namuose buvau viena ;) Nes karts nuo karto norisi kažko paprasto, lengvo ir vegetariško :) Tai gali būti puikiu užkandžiu ar garnyru.

  • 200g kuskuso;
  • 2 kiaušiniai;
  • pundelis šviežių bazilikų;
  • druska, juodieji pipirai;
  • alyvuogių aliejus;
1. Kuskusą užpilkite karštu vandeniu, kad apsemtų ir palikite, kol išbrinks. 
2. Tuomet į kruopas supilkite išplaktus kiaušinius, supjaustytus bazilikus, pagardinkite druska, juodaisiais pipirais ir gerai išmaišykite.
3. Kepsnelius kepkite įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
Skanaus ;)


2012 m. spalio 21 d., sekmadienis

LAŠIŠA SU ŠPARAGAIS

Oliverio receptai nuostabūs, tai manau patvirtins išbandžiusieji. Šį kartą didelių pastangų nereikalaujantis patiekalas ir be galo skanus ;)


  •  5 lašišos gabalėliai;
  • pundelis šparagų (žaliųjų arba baltųjų);
  • pundelis šviežių bazilikų;
  • 1 raudonasis čili pipiras;
  • 2-3 skiltelės česnako;
  • 4 ančiuviai ir jų aliejaus;
  • 4 nedideli pomidorai;
  • 1 citrina;
  • 5 rūkytos kiaulienos šoninės juostelės;
  • druskos, juodųjų pipirų, alyvuogių aliejaus;
1. Nupjaukite šparagų sukietėjusius galiukus arba nuskuskite skustuku.
2. Imkite skardą ir sudėkite šparagus, plėšytus bazilikus, griežinėliais pjaustytą čili pipirą. Išspauskite česnako skilteles, ančiuvius perplėškite į kelias dalis, įpilkite jų aliejaus, pasmulkinkite pomidorus, sudėkite lašišos gabalėlius, viską pagardinkite druska, juodaisiais pipirais, pašlakstykite alyvuogių aliejumi ir išmaišykite rankomis.
3. Lašišą sudėkite odele į viršų. Citriną perpjaukite į keturias dalis ir išdėliokite kepimo formos kraštuose.
4. Kepkite apie 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje ~15min. Išimkite skardą, apliekite lašišą susidariusiomis sultimis, tuomet ant jos uždėkite po juostelę kiaulienos šoninės ir kepkite kol ji apskrus.
Skanaus ;)


šaltinis iš laidos "Jamie's 30 Minute Meals"

2012 m. spalio 4 d., ketvirtadienis

KEPTOS VIŠTIENOS KULŠELĖS

Ir vėl jokių ilgų prieskoniavimų, viskas paprastai ir greitai. Ar gi ne puiku? ;)

  • 6 vištienos kulšelės;
  • 1 žaliosios citrinos nutarkuota žievelė;
  • 1 a.š. raudonosios paprikos miltelių;
  • 1 a.š. grūstos čili paprikos;
  • druskos, j.pipirų;
1. Indelyje sumaišykite citrinos žievelę, papriką, druską ir juoduosius pipirus. Gautu mišiniu įtrinkite vištienos kulšeles.
2. Kulšeles pašaukite į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite 5 min. Po to apverskite ir kepkite kol gražiai apskrus ir bus iškepusios.
Skanaus ;)
p.s. salotoms supjausčiau pusę raudonojo svogūno, išspaudžiau pusę žaliosios citrinos sulčių, pagardinau druska, juodaisiais pipirais ir įpyliau aliejaus. Svogūnai pasimarinavo, kol kepė vištiena. Prieš pat pateikimą sumaišiau su padažu ir patiekiau prie kulšelių.