Be galo skani silkė ir greitai pagaminama. Kas vertinate originalumą, būtinai išbandykite ;)
- 2 silkės file;
- 2 apelsinų;
- 2 juodos duonos riekelių;
- 1 svogūno;
- 1 nekupino šaukšto rudojo cukraus;
- žiupsnelis cinamono, juodųjų pipirų;
- sultenių arba kitų salotų lapų;
1. Nulupkite apelsiną ir supjaustykite smulkiais kubeliais.
2. Silkę supjaustykite kubeliais.
3. Svogūną pjaustykite kubeliais ir pakepinkite įkaitintoje keptuvėje su alyvuogių aliejumi, kol įgaus karamelinį atspalvį.
4. Juodąją duoną supjaustykite kubeliais ir apskrudinkite įkaitintoje keptuvėje su alyvuogių aliejumi ir pabarstykite šiek tiek juodųjų pipirų.
5. Į dubenį sudėkite apelsiną, kepintus svogūnus, rudąjį cukrų ir gerai išmaišykite. Pagardinkite cinamonu ir įdėkite silkę. Viską gerai išmaišykite.
6. Dėkite silkės masę į lėkštę. Ant viršaus išdėliokite duonos kubelius ir uždėkite sultenes.
Skanaus ;)
šaltinis iš "Virtuvės mitų griovėjų"
Siklė su apelsinais skamba įdomiai :) turėtų visai tikt kartu. Tik čia sunku rast normalios silkės :/
AtsakytiPanaikintiPrisipažinsiu ir man keistai skambėjo, bet finale silkė gavosi tiesiog nuostabi ;)
Panaikinti