2013 m. sausio 29 d., antradienis

SLUOKSNIUOTOS MIELINĖS TEŠLOS PYRAGAS SU AGUONOMIS

Tai tikras gėris. Jam pagaminti užtruksite tikrai nedaug laiko ir mėgausitės puikiu pyragu, skoniu primenančiu šimtalapį ;) Už receptą esu dėkinga kolegei.


  •  5 lapeliai skluoksniuotos mielinės tešlos;
  • ~8 v.š. lydyto sviesto;
  • cukraus ir aguonų;
  • miltų;
1. Atšildykite tešlą.
2. Ant stalo šiek tiek užberkite miltų ir pakočiokite tešlos lapelį.
3. Patepkite ~1,5 v.š. lydytu sviestu, pabarstykite pagal skonį cukraus ir aguonų. Susukite į volelį ir supjaustykite norimo dydžio ritinėliais.
4. Apvalią kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir išdėliokite ritinėlius palikdami šiek tiek vietos, nes kepant jie išsipūs.
5. Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 1-1,5val. arba kol gražiai paruduos.
Skanaus ;)



8 komentarai:

  1. Man siandien visa diena norisi "BULKU" :) Kazko mielinio...ir del ko gi taip idomu? :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Vilma - nieks neatspės, nepasakys, oi ne oi ne oi ne ;)))

      Panaikinti
  2. Paprasta ir taip skanu! Man atrodo aguonu kazkur dar turejau.. :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. O tešlos lapeliai tie mažieji, ar didieji?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Lapeliai štai tokie:
      http://www.mantinga.lt/products/details/teslos_ir_pusgaminiai/mieline_sluoksniuota_tesla_lapeliais

      Panaikinti