Tai tikras gėris. Jam pagaminti užtruksite tikrai nedaug laiko ir mėgausitės puikiu pyragu, skoniu primenančiu šimtalapį ;) Už receptą esu dėkinga kolegei.
- 5 lapeliai skluoksniuotos mielinės tešlos;
- ~8 v.š. lydyto sviesto;
- cukraus ir aguonų;
- miltų;
1. Atšildykite tešlą.
2. Ant stalo šiek tiek užberkite miltų ir pakočiokite tešlos lapelį.
3. Patepkite ~1,5 v.š. lydytu sviestu, pabarstykite pagal skonį cukraus ir aguonų. Susukite į volelį ir supjaustykite norimo dydžio ritinėliais.
4. Apvalią kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir išdėliokite ritinėlius palikdami šiek tiek vietos, nes kepant jie išsipūs.
5. Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 1-1,5val. arba kol gražiai paruduos.
Skanaus ;)
Man siandien visa diena norisi "BULKU" :) Kazko mielinio...ir del ko gi taip idomu? :)
AtsakytiPanaikintiVilma - nieks neatspės, nepasakys, oi ne oi ne oi ne ;)))
PanaikintiKaip grazu!
AtsakytiPanaikintiAčiū, Ina ;)
PanaikintiPaprasta ir taip skanu! Man atrodo aguonu kazkur dar turejau.. :)
AtsakytiPanaikintiBent jau vieną ingridientą turi, Medeja ;))))
PanaikintiO tešlos lapeliai tie mažieji, ar didieji?
AtsakytiPanaikintiLapeliai štai tokie:
Panaikintihttp://www.mantinga.lt/products/details/teslos_ir_pusgaminiai/mieline_sluoksniuota_tesla_lapeliais