2016 m. spalio 30 d., sekmadienis

NAMINĖ GRANOLA

Granolą gaminau pirmą kartą ir aišku pasigailėjau, kad nepadariau to anksčiau. Nes ji tinka ne vien pusryčiams, bet tai puikus užkandis, kai norisi kažko saldaus čia ir dabar :)

  • 400 g avižinių dribsnių;
  • 100 g lazdyno riešutų;
  • 50 g moliūgų sėklų;
  • 50 g saulėgrąžų;
  • 50 g kokosų drožlių;
  • 3 v.š. kokoso aliejaus;
  • 3 v.š. medaus;
  • 100 g džiovintų spanguolių;
  • 50 g razinų;
  1. Avižinius dribsnius išmaišykite su pjaustytais riešutais, moliūgo sėklomis, saulėgrąžomis, kokoso drožlėmis, kokoso aliejumi, medumi. 
  2. Dėkite į skardą išklotą kepimo popieriumi ir kepkite 160 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 min. arba tol, kol gražiai apskrus. Būtinai bent keletą kartų permaišykite kepimo metu.
  3. Kai granola visiškai atvės, sudėkite džiovintas spanguoles, razinas ir išmaišykite.
  4. Patiekite su jogurtu ar pienu. Ant viršaus galite užpilti medaus ar klevų sirupo.
Skanaus ;) 

p.s. naudojau "Valio" graikišką jogurtą, kuris savo konsistencija labai primena pertrintą varškę ir yra labai tirštas. Rekomenduoju išbandyti ir jums.


receptas ruoštas "Arimex"

2016 m. spalio 21 d., penktadienis

TROŠKINTA ANČIUKŲ MĖSA SU MAKARONAIS IR KOKOSŲ PIENU

Kokosų pienas patiekalui suteikia šiek tiek egzotinio skonio, bet jei jo nemėgstate, galite pakeisti grietinėle.


  1. Nuo antienos nulupkite odą ir ją apskrudinkite sausoje keptuvėje iš abiejų pusių. Padėkite ant popierinio virtuvinio rankšluoščio, kad susigertų riebalai.
  2. Antienos mėsą supjaustykite mažais gabalėliais ir pagardinkite druska bei maltais juodaisiais pipirais.
  3. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus, sudėkite kubeliais pjaustytą svogūną, čili pipirą ir kepkite keletą minučių. Tuomet sudėkite antienos gabalėlius ir dar kepkite tol, kol gražiai apskrus. 
  4. Supilkite kokosų pieną, leiskite užvirti, sudėkite virtus spageti makaronus, šviežius špinatų lapelius, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išmaišykite.
  5. Smulkiai supjaustykite keptas antienos odeles ir užberkite prieš patiekiant.
Skanaus ;)


2016 m. spalio 20 d., ketvirtadienis

ĮDARYTOS TORTILIJOS SU KOPŪSTŲ SALOTOMIS IR DEŠRELĖMIS

O jeigu įprastas daržoves pakeisti kopūstų salotomis ir jomis įdaryti tortilijas? Ar bandėte? Patikinu, kad labai skanu :) Mėsytę rinkitės pagal skonį ir gausite puikų užkandį.

  • 0,5 nedidelio baltojo kopūsto;
  • mažo mėlynojo svogūno;
  • 1 morkos;
  • 1 obuolio;
  • 1-2 a.š. dižono garstyčių;
  • 2 v.š. majonezo;
  • citrinos sulčių;
  • saujelės pjaustytų šviežių petražolių;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  1. Plonai supjaustykite kopūstą, griežinėliais - svogūną, sutarkuokite morką ir obuolį, sudėkite garstyčias, majonezą, pagal skonį įpilkite citrinos sulčių, suberkite petražoles, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išmaišykite.
  2. Dešreles supjaustykite griežinėliais ir apskrudinkite sausoje keptuvėje.
  3. Orkaitėje arba keptuvėje pašildykite tortilijas. 
  4. Ant kiekvienos dėkite kopūstų salotas, keptas dešreles, susikite ir valgykite.
Skanaus ;)

2016 m. spalio 13 d., ketvirtadienis

UŽKANDĖLĖS SU PAŠTETU IR VYNUOGĖMIS

Laukiate svečių? Turiu labai skanią ir greitai paruošiamą užkandėlę su paštetu, kuriai sunkiai galėsite atsispirti ;)


  • 300 g "Lapino puotos" antienos pašteto;
  • 100 ml grietinėlės;
  • saujelės pjaustytų šviežių petražolių;
  • saujelės raudonųjų vynuogių;
  • 2 itališkų raguolių arba prancūziško batono;
  1. Raguolį ar prancūzišką batoną supjaustykite riekelėmis ir paskrudinkite orkaitėje įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros. Išimkite ir palikite visiškai atvėsti.
  2. Dubenyje iki vientisos masės sumaišykite paštetą, grietinėlę ir petražolės.
  3. Ant skrebučio užtepkite paruoštą užtepėlę, uždėkite pjaustytų vynuogių ir papuoškite petražolėmis.
Skanaus ;)

p.s. išeiga ~ 40 vnt.


"sortedfood.com"

2016 m. spalio 9 d., sekmadienis

MOLIŪGŲ IR OBUOLIŲ SRIUBA

Metas toks, kai norisi virti tirštas sriubas, kurios ne tik sušildo, bet ir džiugina gražia spalva :)


  • 1 svogūno;
  • ~500g moliūgo;
  • 2 morkų;
  • 3 obuolių;
  • ~1 l vištienos arba daržovių sultinio;
  • 0,5 a.š. cinamono;
  • 0,5 a.š. kajeno pipirų;
  • 0,25 a.š. malto muskato;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  • pagal skonį pakepintų moliūgų sėklų;
  1. Į puodą įpilkite šiek tiek aliejaus, sudėkite kubeliais pjaustytą svogūną ir pakepkite keletą minučių. 
  2. Tuomet dėkite kubeliais pjaustytą moliūgą, morkas, obuolius, supilkite sultinį, suberkite cinamoną, kajeno pipirus, muskatą, išmaišykite, uždenkite dangtį ir virkite ant vidutinės ugnies ~20 min. arba tol, kol daržovės išvirs. 
  3. Tada puodą nukelkite nuo ugnies, virtuviniu blenderiu sumalkite iki vientisos masės, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais. 
  4. Įpilkite sriubos į lėkštę ir ant viršaus užberkite kepintų moliūgų sėklų.
Skanaus ;)

patarimas: sultinio kiekį reguliuokite pagal patinkančios sriubos tirštumą. Galite įpilti šiek tiek mažiau ir jei bus per tiršta, įpilsite papildomai.


"The Domestic Geek"

2016 m. spalio 2 d., sekmadienis

JAUTIENOS STEIKAS SU RAUDONOJO VYNO PADAŽU

Neeilinis patiekalas, kuriuo galite mėgautis kada tik panorėsite. Vieno kepsnio pasimėgauti pilnai pakanka 2 asmenims :)


padažui:
  • 0,5 mažo raudonojo svogūno;
  • 150 ml raudonojo vyno;
  • 2-3 a.š. juodųjų serbentų džemo;
  • 1 a.š. dižono garstyčių;
  • 1 šakelės švž. čiobrelio;
  • druskos;
  1. Nuskustas bulves supjaustykite skiltelėmis, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, išmaišykite, dėkite į kepimo skardą ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol gražiais apskrus ir bus iškepusios.
  2. Padažui: į priekaistuvį įpilkite šlakelį aliejaus, dėkite smulkiais kubeliais pjaustytą svogūną ir kepkite, kol jis suminkštės. Tuomet supilkite vyną, suberkite nuo šakelės nuskabytus čiobrelių lapelius ir virkite, kol padažo nugaruos du trečdaliai skysčio. Dėkite garstyčias, dižono garstyčias, pagardinkite druska ir gerai išmaišykite.
  3. Jautieną iš abiejų pusių apibarstykite druska, maltais juodaisiais pipirais ir kepkite gerai įkaitintoje keptuvėje iš abiejų pusių po 2-3 min. Suvyniokite į foliją ir palikite šiltai pastovėti ~5min.
  4. Keptuvėje įkaitinkite truputį aliejaus, suberkite griežinėliais pjaustytas česnako skilteles, kepkite, kol gražiais apskrus. Tada dėkite špinatus, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais, gerai išmaišykite ir išjunkite ugnį.
  5. Jautienos steiką patiekite su keptomis bulvėmis, špinatais ir paruoštu padažu.
Skanaus ;)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...