2012 m. balandžio 29 d., sekmadienis

ĮDARYTI PIEVAGRYBIAI

Paprasta, skanu ir sultinga  bei kuo puikiausiai tinka vakarienei, kai per karščius norisi kažko lengvo ;)


  •  10-12 pievagrybių;
  • 2 snieginių krabų lazdelių;
  • poro;
  • pusę raudonojo čili pipiro;
  • druskos, juodųjų pipirų;
  • 1v.š. aliejaus;
  • fermentinio sūrio;
1. Nuvalykite pievagrybius, išimkite kotelius.
2. Į įkaitintą aliejų sudėkite smulkiai supjaustytus pievagrybių kotelius, juostelėmis supjaustytą porą ir čili pipirą. Kepkite, kol daržovės šiek tiek suminkštės.
3. Įdarą sudėkite į indelį, suberkite supjaustytas krabų lazdeles, pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais.
4. Šaukštelio pagalba ant pievagrybių galvučių uždėkite įdaro ir užberkite tarkuoto fermentinio sūrio.
5. Kepkite įkaitintoje 180laipsnių orkaitėje 15-20min.
Skanaus ;)


2012 m. balandžio 26 d., ketvirtadienis

KARAMELIZUOTA KIAULIENOS SPRANDINĖ

Be galo apsidžiaugiau, kai pas Srovelę užtikau šį receptuką, nes laaabai tingėjosi ilgai stovėti prie puodų ;)      Tikrai skanūs ir sultingi kepsniai ;)


  •  4 kiaulienos sprandinės kepsniai;
  • česnakinės druskos;
  • 1 v.š. rudojo arba baltojo cukraus;
česnakiniam padažui:
  • 3 skiltelių česnako;
  • 1 a.š. cukraus;
  • 4 a.š. acto;
  • 0,5 stiklinės virinto vandens;
  • 0,5 a.š. druskos;
  • juodųjų pipirų;
  • 2 a.š. alyvuogių aliejaus;
1. Sprandinės kepsnius įtrinti česnakine druska ir palikti 2 val. (laikiau 1 val.).
2. Į keptuvę įpilkite aliejaus, kad padengtų dugną ir išbarstykite cukrų.
3. Kai tik cukrus pradės lydytis, dėkite kepsnius ir kepkite iš abiejų pusių po 6-7min.
4. Iškeptus kepsnius dėkite į lėkštę ir apipilkite česnakiniu padažu.
Skanaus ;)


2012 m. balandžio 24 d., antradienis

ŽEMAITIŠKAS ŠMAKALAS

Kai oras pamažu atšyla, ateina laikas mėgautis šaltsriubėmis ;) Vieną iš jų išbandžiau pamačius pas Laurą, kuri užtiko jį pas Aussrą. Ačiū, merginos, sriuba iš tiesų labai sužavėjo ;) Siūlau ir kitiems išbandyti ;)


  •  1 didelė sūdyta silkė su galva (neišdarinėta);
  • 1l kefyro;
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų;
  • svogūnų laiškų, krapų;
1. Išdarinėkite silkę. Filė gabalėlius kepkite gerai įkaitintoje keptuvėje be jokių riebalų vis apvartydami, kol silkė gražiai apskrus ir taps sausa.
2. Iškepusią silkę susmulkiname šakute ir išrenkame visas ašakas.
3. Į indą supilame kefyrą, sudedame silkę, smulkiai pjaustytus svogūnus ir krapus, pabarstome juodaisiais pipirais. Išmaišome ir paliekame 30 min. pastovėti.
4. Pilkite į lėkštes ir valgykite su bulvėmis.
Skanaus ;)




2012 m. balandžio 21 d., šeštadienis

KIAUŠINIAI SU POMIDORAIS IR PAPRIKOMIS*

Šį patiekalą drąsiai galima vadinti prabangiais pusryčiais dėl šiandieninės jų kainos ;)) Labai idealus patiekalas vėlyviems pusryčiams, kai niekur nereikia skubėti ir gali valgyti ne vien tik sumuštinius ;)


  •  1 v.š. alyvuogių aliejaus;
  • 1 svogūnas, pjaustytas pusžiedžiais; 
  • druskos ir juodųjų pipirų;
  • 2 žaliosios paprikos, pjaustytos juostelėmis;
  • 2 raudonos aitrios paprikos, smulkintos;
  • vyšninių pomidorų;
  • šaldytų špinatų;
  • žiupsnelis saldžiosios paprikos;
  • 4 kiaušiniai;
1. Įkaitinkite aliejų, suberkite svogūną ir įmeskite žiupsnį druskos. Pakepinkite 5min., kol svogūnas suminkštės, tada sudėkite žaliąsias ir aitriąsias paprikas. Kepkite dar 5min., kol paprikos suminkštės.
2. Sudėkite šaldytus špinatus, pakepinkite ir tuomet suberkite per pusę supjaustytus vyšninius pomidorus bei maltą papriką. Kepkite kelias minutes.
3. Mišinį sudėkite ir indą, padarykite keturias duobutes, tada atsargiai į jas įleiskite po kiaušinį, indą įdėkite į orkaitę ir kepkite, kol kiaušiniai iškeps. Apibarstykite juodaisiais pipirais ir iš karto patiekite.
Skanaus ;)
p.s. originaliam recepte buvo nurodyta naudoti šviežius špinatus, raudonas bei geltonas paprikas. Bet kartais tenka keisti ir dėti tą, kas yra šaldytuve ;)



šaltinis iš "Virtuvės ekspresas"

2012 m. balandžio 18 d., trečiadienis

TILAPIJOS FILE JŪROS DUMBLIUOSE

Pastaruoju metu akys raibsta nuo patiekalų gausybės ir taip norisi viską išbandyti, bet skrandis juk neguminis ir namuose tik du valgytojai :)) Be to gaminu ir pasikartojančių patiekalų, kurie buvo labai skanūs ir nuodėmė jų vėl nepasigaminti :) Šiam kartui rinkausi kiek nekasdienišką patiekalą, kurį pamačiau per tv8 kanalo rodomą laidą ir nenusivyliau, nes buvo iš tiesų ir skanu, ir nesudėtinga pagaminti ;)


  •  420g tilapijų file (6 filė);
  • 2 raudonieji čili pipirai;
  • 4-5 v.š. sojos;
  • pusę citrinos sulčių;
  • 6 jūros dumblių lapai;
garnyrui:
  • 1 raudona saldžioji paprika;
  • 1 žalioji paprika;
  • 2 v.š. alyvuogių aliejaus;
  • 400g konservuotų pupelių daigų;
  • žiupsnelis pakepintų sezamo sėklų;
  • sojos padažo;
1. Į dubenį supilkite sojos padažą, plonai pjaustytus čili pipiriukus, supilkite citrinos sultis. Sudėkite file gabaliukus ir palikite marinuotis apie 30min.
2. Garnyrui išdarinėtas paprikas supjaustykite plonomis juostelėmis ir kepkite keletą minučių įkaitintame aliejuje, tuomet sudėkite pupelių daigus. Pamaišykite, kad sušiltų, pagardinkite sojos padažu ir įberkite sezamo sėklų.
3. Išimkite žuvį iš marinato ir dėkite ant jūros dumblio. Kraštus sudrėkinkite vandeniu ir sulankstykite kaip vokelį.
4. Sausoje įkaitintoje keptuvėje žuvies vokelius kepkite po 5-7min. iš abiejų pusių.
Skanaus;)
p.s. pirmiausiai pradėjau kepti žuvį ir po kelių minučių pradėjau gaminti garnyrą, kad nespėtų atvėsti ;) originalų receptą ir video rasite nuorodoje ;)




2012 m. balandžio 14 d., šeštadienis

ORKAITĖJE KEPTA VIŠTIENOS KRŪTINĖLĖ

Jau buvau minėjus, kad pagal šį receptą krūtinėlė gaunasi iš tiesų labai sultinga, o ir didelių pastangų nereikalauja, kas vakarienei itin tinka ;) Rekomenduoju išbandyti, jei dar nebandėte ;)


  • 1  vištienos krūtinėlė;
  • juodųjų pipirų, čiobrelių;
  • 4 rūkytos šoninės juostelių;
  • poro;
  • vyšninių pomidorų;
  • svieto, alyvuogių aliejaus;
1. Paimkite folijos lakštą, perlenkite jį pusiau bei užlankstykite kraštus. Šiek tiek pašlakstykite alyvuogių aliejumi.
2. Dėkite griežinėliais supjaustytą porą, ant jų vištienos krūtinėlę, pabarstykite ją juodaisiais pipirais ir užberkite čiobrelių. Tuomet apklokite rūkyto kumpio juostelėmis. 
3. Šalia išdėliokite sviesto gabalėlius ir vyšninius pomidorus. Ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje ~15-25min.
Skanaus ;)



2012 m. balandžio 12 d., ketvirtadienis

TINGINIŲ CEPELINAI

Tobuli ir greitai paruošiami cepelinai :)) Moku gaminti ir iš tarkių -3žalios bulvės: 1 virta- toks santykis niekada nepaveda. O šiuos pamačiau pas Iloną ir nieko nelaukus išbandžiau. Pagaminti pavyko iš pirmo karto, o antras dublis gavosi iš viso idealus ;p Patarimas - nepirkite varškės supakuotos pakeliuose po 200g, nes cepelinų nepavyks išvirti. Varškė turi būti rupesnė, t.y. supakuota po 500g, šį kartą naudojau Rokiškio varškę. 


  •  500g 9% varškės;
  • 12 v.š. manų kruopų;
  • 6-10 v.š. bulvių krakmolo;
  • 1 kiaušinį;
  • žiupsnelis druskos;
  • vandens;
įdarui:
  • ~400g kalakutienos faršo;
  • 1 svogūno;
  • druskos, juodųjų pipirų;
1. Cepelinų masei skirtus produktus dedame į dubenį, vandens pilame tiek, kad masė būtų lipnesnė ir viską gerai išminkome.
2. Faršą pakepiname keptuvėje, sudedame kubeliais pjaustytą svogūną ir pagardiname druska bei juodaisiais pipirais.
3. Formuojame cepelinus: įdedame įdaro ir gerai apvoliojame bulvių krakmole. Verdame pasūdytame vandenyje nuo iškilimo 8-10min. 
Valgome su spirgiais, grietine ar padažiuku:)
Skanaus ;)


šaltinis "Skanus gyvenimas"

2012 m. balandžio 5 d., ketvirtadienis

LYDEKA SU GARSTYČIŲ PLUTELE

Šią puikią idėją atradau pas Laurą ;) Labai patiko skonis, o ir vaizdas nuostabus :) O ir pasninkui tai puikus ir nekasdieniškas patiekaliukas :)


  • 2  lydekos;
  • druskos;
  • citrinos sulčių;
  • aliejaus kepimui;
plutelei:
  • 1 a.š. grūdėtų garstyčių (nedėjau);
  • 1 a.š. kreminių garstyčių;
  • 0,5 a.š. smulkinto česnako;
  • 2 v.š. džiūvėsėlių;
  • 2 v.š. grietinės;
  • 1 v.š. smulkintų krapų;
  • žiupsnelis tarkuotos citrinos žievelės;
1. Lydeką aštriu peilių įpjaukite keliose vietose. Apibarstykite druska ir pašlakstykite citrinos sultimis. Apskrudinkite gerai įkaitintoje keptuvėje.
2. Plutelei skirtus ingridientus sumaišykite ir uždėkite ant lydekos. Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10-15min. (priklausomai nuo žuvies dydžio).
Skanaus;)



2012 m. balandžio 4 d., trečiadienis

KIAULIENA SU OBUOLIAIS IR SVOGŪNĖLIAIS*

Labai neįmantrus patiekaliukas :) Tik gaila, kad kai iškepė nesimatė gražių trupinukų ant mėsytės gabaliukų..
Kepsniai gavosi iš tiesų sultingi ir aromatingi :)


  •  2 baltos duonos riekės;
  • sauja šalavijų lapų (nedėjau);
  • 1 mažas svogūnas, stambiai pjaustytas;
  • druskos ir juodųjų pipirų;
  • 4 kiaulienos pjausniai;
  • 12 svogūnėlių, luptų (naudojau paprastus svogūnus);
  • 3 obuoliai, lupti, stambiai pjaustyti;
  • 2 v.š. cukraus;
  • šlakelis alyvuogių aliejaus;
  • sauja rozmarinų šakelių (naudojau džiovintus);
1. Duoną, šalavijus ir svogūną sutrinkite iki trupinių (naudojau blenderį). Mišinį sudėkite į kepimo skardą ir kepkite 5min. 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje arba kol pagels. Dar kartą sutrinkite iki labai smulkių trupinių. Gerai pasūdykite ir pagardinkite juodaisiais pipirais.
2. Į skardą sudėkite pjausnius pavoliotus duonos trupiniuose. Svogūnėlius ir obuolius apibarstykite cukrumi ir apšlakstykite šlakeliu alyvuogių aliejaus. Sudėkite rozmarinų šakeles, pabarstykite žiupsniu druskos ir šiek tiek juodųjų pipirų.
3. Orkaitėje kepkite 30-35min. arba, kol mėsa iškeps, o svogūnai pradės ruduoti. Įpusėjus kepti pjausnius apverskite. Patiekite su šviežiomis bulvėmis ar jų koše.
P.S. jeigu kiauliena iškepa anksčiau už kitu produktus, ją išimkite ir palikite šiltai. Tik neperkepkite jos, antraip bus sausa.
Skanaus ;)


šaltinis iš "Virtuvės ekspresas"
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...