2015 m. balandžio 30 d., ketvirtadienis

KEPTA VIŠTIENOS KRŪTINĖLĖ SU KUKURŪZŲ DRIBSNIAIS IR AVOKADO PADAŽU

Su kukurūzų dribsniais esu kepusi žuvį ir gavosi labai skaniai. Jie idealiai tinka ir vištienai, o padažas pagyvina visą patiekalą. Patikėkite, laiko daug tikrai nesugaišite ;)

  • 2 vištienos krūtinėlių;
  • 1 kiaušinio;
  • 50g kukurūzų dribsnių (corn flakes);
  • druskos, juodųjų pipirų;
padažui:
  • 1 avokado;
  • 120g graikinio jogurto;
  • 1 nedidelės česnako skiltelės;
  • kelių šakelių petražolių;
  • citrinos sulčių;
  • žiupsnelio grūstos čili paprikos (nebūtinai);
  • druskos, juodųjų pipirų;

  1. Kukurūzų dribsnius sutrupinkite į mažesnius gabalėlius, įdėkite nedaug druskos, juodųjų pipirų ir išmaišykite.
  2. Dubenėlyje išplakite kiaušinį.
  3. Vištienos krūtinėles perpjaukite išilgai ir gausite 4 gabalėlius. Apibarstykite druska ir juodaisiais pipirais.
  4. Krūtinėles apvoliokite pirmiausiai kiaušinio plakinyje, tuomet kukurūzų dribsniuose ir dėkite į kepimo formą išklotą kepimo popieriumi. Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20-25 min. Po 10 min. galite krūtinėles apversti.
  5. Padažui: į blenderį sudėkite nuluptą ir supjaustytą avokadą, išpaustą česnako skiltelę ir likusius ingridientus. Sumalkite.
  6. Patiekite su padažu, ryžiais ir mėgstamomis salotomis.
Skanaus ;)

2015 m. balandžio 19 d., sekmadienis

SPALVINGOS DARŽOVIŲ SALOTOS SU BALTOJO VYNO ACTO PADAŽU (SALOTOS STIKLAINĖLYJE)

Pats laikas pasikviesti pavasarį su visomis ryškiomis spalvomis į savo lėkštę. Be to skanus ir spalvotas maistas visuomet pakelia nuotaiką.

  • 1 pomidoro;
  • 1 morkos;
  • 150g brokolių;
  • gabalėlio raudonosios paprikos;
  • 50g raudonojo kopūsto;
padažui:
  • 1 v.š. aliejaus;
  • 1 v.š. baltojo vyno acto;
  • 0,5 v.š. citrinos sulčių;
  • 0,5 v.š. medaus;
  • druskos, juodųjų pipirų;
  1. Padažui: dubenėlyje sumaišykite išvardintus ingridientus ir supilkite į stiklainėlį.
  2. Tada dėkite stambiais kubeliais supjaustytą pomidorą, garuose virtą ir atvėsintą brokolį, per burokinę tarką sutarkuotą morką, kubeliais supjaustytą papriką bei šiaudeliais supjaustytą raudonąjį kopūstą.
Skanaus ;)

patarimas: kad būtų sočiau, prie šių salotų išsikepiau išilgai perpjautą vištienos krūtinėlę, kurią pagardinau druska, juodaisiais pipirais, citrinos sultimis ir tarkuota citrinos žievele.


2015 m. balandžio 15 d., trečiadienis

AVINŽIRNIŲ IR PUPELIŲ SALOTOS SU RAUDONOJO VYNO ACTO PADAŽU (SALOTOS STIKLAINĖLYJE)

Šios saltos kur kas sotesnės, lygiai taip pat skanios ir spalvingos.


  • mažo gabalėlio raudonojo svogūno;
  • 100g avinžirnių (konservuotų arba virtų);
  • 100g žaliųjų šparaginių pupelių;
  • 100g raudonųjų konservuotų pupelių;
  • gabalėlio raudosios paprikos;
  • gabalėlio agurko;
padažui:
  • 1 v..š aliejaus;
  • 1 v.š. raudonojo vyno acto;
  • 0,5 a.š. Dižono garstyčių;
  • smulkiai pjaustytos labai mažos skiltelės česnako;
  • druskos, juodųjų pipirų;
  1. Padažui: dubenėlyje sumaišykite padažui išvardinus ingridientus ir supilkite į stiklainėlį.
  2. Tuomet sudėkite plonais pusžiedžiais pjaustytą raudonąjį svogūną, avinžirnius, garuose virtas ir atvėsintas šparagines pupeles, pupeles, kubeliais pjaustytą papriką ir agurką.
Skanaus ;)


"The Domestic Geek"

2015 m. balandžio 12 d., sekmadienis

SALOTOS SU BROKOLIAIS IR JOGURTINIU PADAŽU (SALOTOS STIKLAINĖLYJE)

Tęsiu salotų idėjas stiklainėlyje. Tai dar vienas puikus jų receptas, jei negalite gyventi be salotų. Ingridientų kiekius galite dėlioti pagal save, o padažą būtina ragauti ir kiekius pasireguliuoti taip, kad būtų skanu.


  • 150g brokolių;
  • 0,5 žaliojo obuolio;
  • 2 v.š. razinų;
  • 1 morkos;
  • saujelės graikinių riešutų;
padažui:
  • 1,5 v.š. graikinio jogurto;
  • 0,5 v.š. citrinos sulčių;
  • 0,5 v.š. medaus;
  • šiek tiek tarkuotos citrinos žievelės;
  • druskos, juodųjų pipirų;
  1. Padažui: dubenėlyje sumaišykite išvardintus ingridientus ir supilkite į stiklainėlį.
  2. Tuomet dėkite garuose išvirtus ir atvėsintus brokolius, kubeliais supjaustytą obuolį, suberkite razinas, per burokinę tarką sutarkuotą morką ir pasmulkintus graikinius riešutus.
Skanaus ;)


2015 m. balandžio 11 d., šeštadienis

ORKAITĖJE KEPTI SUMUŠTINIAI

Sumuštiniai gaunasi tobuli. Galbūt iš pirmo žvilgsnio taip ir neatrodys, bet pabandžius tikrai nenusivilsite. Svarbu pasirinkti skanią mėsytę ir sūrį ;) Ir neapsigaukite dėl kiekio, nes jie labai sotūs. Aš įveikiau tik vieną :)

2 sumuštiniams:
  • 4 riekelių batono (naudojau "Goja" kvietinę duoną);
  • 2 riekelių karštai rūkytos mentės ar mėgstamo kumpio;
  • 4 riekelių fermentinio sūrio;
  • sviesto (galite keisti margarinu);
  • 2 kiaušinių;
  • druskos, juodųjų pipirų;
  1. Kepimo skardą išklokite sviestiniu popieriumi.
  2. Imkite batono riekelę ir vieną pusę aptepkite sviestu. Apteptą pusę dėkite ant kepimo skardos. Tuomet dėkite sūrio riekelę, mėsytės riekelę ir vėl sūrį. Ant viršaus uždėkite batono riekelę, kurios viršus vėl išteptas sviestu. Taip pat pagaminkite antrą sumuštinį.
  3. Sumuštinius kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Apverskite sumuštinį, kai viena pusė gražiai apskrus ir baikite kepti, kai apskrus ir kita pusė.
  4. Patiekite sumuštinius su keptais kiaušiniais, pagardintais druska ir juodaisiais pipirais.
Skanaus ;)

patarimas: sūrio ir mėsytės kiekis priklausys tiek nuo jų, tiek nuo batono dydžio. Svarbu, kad batono riekelė būtų pilnai "užklota".


2015 m. balandžio 8 d., trečiadienis

RYŽIŲ UŽKEPĖLĖ SU VIŠTIENA

Šią užkepėlę lengva "paversti" vegetariška, nededant į ją vištienos. Be to tai puikus būdas panaudoti keptą vakarykščią vištieną arba pakeisti ją kepta/virta vištienos krūtinėle. 

 2 porcijoms:

  • 200g vištienos (keptos ar virtos);
  • 100g ryžių;
  • 200g konservuotų raudonųjų pupelių;
  • 100g konservuotų kukurūzų;
  • žiupsnelio pjaustytų šv.petražolių;
  • tarkuoto fermentinio sūrio;
padažui:
  • 2 v.š. aliejaus;
  • 1 v.š. miltų;
  • 1 česnako skiltelės;
  • 1 pomidoro;
  • 60 g pomidoro padažo; 
  • 100ml vištienos sultinio;
  • 0,5a.š. grūstos čili paprikos;
  • 0,5a.š. dž. raudonėlio;
  • 0,5a.š. rūkytos paprikos;
  • druskos;
1. Išvirkite ryžius.
2. Padažui: keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sudėkite miltus, gerai išmaišykite. Tuomet dėkite išspaustą česnako skiltelę, smulkiai kubeliais pjaustytą pomidorą, supilkite vištienos sultinį, pomidorų padažą, išmaišykite ir virkite apie 5 min., t.y. kol padažas sutirštės. Sudėkite išvardintus prieskonius, išmaišykite ir nukelkite nuo ugnies.
3. Į dubenį sudėkite išvirtus ryžius, susmulkintą vištieną, konservuotas pupeles ir kukurūzus, šviežias petražolės, supilkite padažą ir viską gerai išmaišykite.
4. Gautą masę dėkite į kepimo indelius, ant viršaus užberkite tarkuoto fermentinio sūrio ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol sūris išsilydys.
Skanaus ;)


2015 m. balandžio 7 d., antradienis

SALOTOS SU KEPTA ANTIES KRŪTINĖLE IR GRAIKINIAIS RIEŠUTAIS

Man salotose yra labai svarbus padažas, kuris viską "suriša" ir pagardina sudėtus ingridientus.

2 porcijoms:
padažui:
  • 3v.š. alyvuogių aliejaus;
  • 1v.š. grūdėtųjų garstyčių;
  • 1v.š. raudonojo vyno acto;
  • 1v.š. citrinų sulčių;
  • 1a.š. medaus;
  •  druskos, juodųjų pipirų;
1. Lėkštėje išdėliokite salotas, pusžiedžiais pjaustytą agurką, anties krūtinėlę - plonais griežinėliais. Ant viršaus užberkite sausoje keptuvėje paskrudintus ir smulkintus graikinius riešutus.
2. Padažui išvardintus ingridientus išmaišykite dubenėlyje ir apipilkite salotas.
Skanaus ;)

p.s. anties krūtinėlę galite išsikepti atskirai arba pakeisti kepta vištienos krūtinėle.

2015 m. balandžio 6 d., pirmadienis

SALOTOS SU LĘŠIAIS

Man tokios salotos idealiausios neštis į darbą - ir sočios, ir maistingos.


2 porcijoms:

  • 240 g lęšių (konservuotų arba virtų);
  • 1 raudonojo svogūno;
  • 1 morkos;
  • 250 g raudonojo kopūsto;
  • 1 v.š. citrinos sulčių;
  • žiupsnelio grūstos aitriosios paprikos;
  • saujelės pjaustytų šviežių žolelių (krapų, petražolių ar svogūnų laiškų);
  • alyvuogių aliejaus, druskos, juodųjų pipirų;
1. Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus ir sudėkite smulkiais kubeliais supjaustytą svogūną ir morką. Kepkite keletą minučių, kol daržovės suminkštės, bet išliks traškios.
2. Į dubenį sudėkite lęšius, smulkiai pjaustytą raudonąjį kopūstą, keptą svogūną ir morką, suberkite šviežias žoleles, supilkite citrinos sultis, šlakelį alyvuogių aliejaus, pagardinkite aitriosiomis paprikomis, druska, juodaisiais pipirais ir viską gerai išmaišykite.
Skanaus ;)

"www.marthastewart.com"
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...