2012 m. gruodžio 24 d., pirmadienis
2012 m. gruodžio 18 d., antradienis
KALĖDŲ SENELIS SLAPUKAS 2012 ;)
Likau be žado, kai sekmadienio rytą per pūgą pas mane atkeliavo Kalėdų senelis slapukas - DOVILĖ.
Ji pasirodo buvo tokia slapukė, kad turėjau klausti organizatorės Viktorijos iš http://receptumedis.lt/ kam turėčiau padėkoti ;)
Ji pasirodo buvo tokia slapukė, kad turėjau klausti organizatorės Viktorijos iš http://receptumedis.lt/ kam turėčiau padėkoti ;)
Iš susijaudinimo atrodo tikrai dėkojau, bet dar kartą tariu nuoširdų AČIŪ už nuostabią dovanėlę! ;)
Bei didžiulė padėka Viktorijai už kalėdinę atrakciją :)
2012 m. gruodžio 15 d., šeštadienis
VAIŠĖS, UŽKANDĖLĖS ŠVENTEI
Mano atostogų metu draugė-kolegė ištraukė burtus už mane ir taip "netikėtai" tapau viena iš vakarėlio organizatorių :)) Susirinkimų metu savo iniciatyva prisiėmiau atsakomybę už maisto gamybą ir vaišių dekoravimą. Meniu ir dekoracijos keitėsi ne kartą, bet rezultatu likau patenkinta ir svarbiausia tai įvertino kolegos ;)
Kadangi mūsų buvo ne tiek ir mažai, sumasčiau, kad geriausias variantas bus švediškas stalas. O kad įtikti visų skoniams, ant kortelių surašiau užkandėlių idėjas, taip palikdama vietos ir savo improvizacijoms :)
- vištiena su majonezu ir krapais;
- kepti pievagrybiai, druska, juodieji pipirai, šv.čiobreliai;
- krabų mėsa;
- užtepėlė: philadelphia sūris, majonezas, rūkyta lašiša, šv.petražolės;
- smulkiai tarkuoti virti burokėliai, citrinos sultys, druska, majonezas;
- vyšniniai pomidorai, šv.baziliko lapelis, mocarelos sūrio rutuliukai;
- forminis ir prancūziškas batonai paskrudinti orkaitėje;
- tepamas varškės sūrelis sumaišytas su majonezu;
- tarkuotas fermentinis sūris, išspaustas česnakas ir sumaišyta su majonezu;
- saldi dovanėlė-padėka kolegai;
idėjos ir šaltiniai iš įvairių blogų
2012 m. gruodžio 4 d., antradienis
CHORIZO DEŠROS IR SVOGŪNŲ TROŠKINYS*
Aš neturiu "mados" susiplanuoti iš vakaro kitos dienos vakarienės meniu. Dažniausiai po darbo permetu mintyse ką turiu ir ką norėtųsi įdėti į skrandį, "atkuriu" kažkur matytus receptus, pasiskaitau ir šuoliuoju į virtuvę.
Šį kartą draugas, pasinaudojęs akcija, nupirko chorizo dešros su tendencija, kad bus ant sumuštinių. Tik paragavus ir pažiūrėjus į etiketę supratau, koks čia gėris ;) Vat tuomet ir buvo nuspręsta, kad tai bus vienas iš vakarienės ingridientų ;)
- 200g chorizo dešros;
- sauja luptų mažesnių svogūnėlių;
- 2 česnako skiltelių;
- 1 raudonos aitriosios paprikos;
- 400g konservuotų pomidorų (gali būti smulkinti);
- dž.bazilikų, druskos, žiupsnelis cukraus;
1. Saują luptų svogūnėlių kepkite kepimo inde, kol jie pagels.
2. Tuomet sudėkite smulkintas česnako skilteles ir aitriąją papriką be sėklų ir supjaustytą chorizo dešrą ir kepkite 2min.
3. Tada suverskite konservuotus pomidorus ir įpilkite šiek tiek karšto vandens. Pagardinkite prieskoniais.
4. Uždengę troškinkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40min. Jei reikės, įpilkite karšto vandens.
Patiekite su bulvių koše.
Skanaus ;)
šaltinis iš "Virtuvės ekspresas"
Užsisakykite:
Pranešimai (Atom)