2011 m. gruodžio 31 d., šeštadienis

VARŠKĖS PYRAGAS SU CITRININIU KREMU

paskutinis įrašas šiais metais.. o aš didžiuojuosi savimi, kad pradėjau dar šiais metais rašyti blogą.. Džiaugiuosi, kad sulaukiau lankytojų ir komentarų, kurie be galo paglosto širdelę..;)) ir linkiu visiems skanių įkvėpimų..;)
ta proga vaišinu pyragu su beprotiškai skaniu citrininiu kremu, kurį užtikau pas INDRĘ..;)

 naudojau:
pagrindui

  • 100g damų pirštelių (galite keisti mėgstamais sausainiais);
  • 6-7 v.š. ištirpinto sviesto;
įdarui
  • ~ 500g president varškės;
  • 2 v.š. miltų;
  • 150g cukraus;
  • 2 kiaušinius;
  • 2-3 v.š. sviesto;
citrininiam kremui
  • 1 citriną;
  • 1 kiaušinį;
  • 100g cukraus;
  • 5-6 v.š. ištirpinto sviesto;
pagrindui: damų piršteliu sumalame su blenderiu ir sumaišome su lydytu sviestu.. torto formą išklojame sviestiniu popieriumi.. ir tolygiai paskirstome sausainius ir šiek tiek paspaudinėjame, kad pagrindas būtų tvirtesnis..
įdarui: atskiriame kiaušinių tryniu nuo baltymų..juo išsukame su 50 g cukrumi bei sviestu.. į baltymus įberkite žiupsnelį druskos, likusį 50g cukraus ir išplakite iki standžių putų.. varškę gerai išmaišykite su tryniais, sudėkite miltus ir atsargiai įmaišykite baltymus..gautą masę supilkite ant pagrindo ir kepkite orkaitėje, kol viršus gražiai paruduos..
citrininiam pagrindui: dariau iš pusės porcijos, nei nurodyta pas INDRĘ, kuri išsamiai aprašė gamybos procesą.. 
kiaušinį išplakame su cukrumi, kol jis šiek tiek pabals.. nutarkuojame gerai nuplautos karštu vandeniu citrinos žievelę ir išspaudžiame sultis.. sudedame į kiaušinio plakinį ir supilame išlydytą atvėsintą sviestą..gerai išplakite ir dėkite į mikrobangę 1min.. išėmę paplakite..ir taip procedūrą kartojau 4 kartus..gavosi nuostabus tirštas kremas (specialiai dėjau daugiau sviesto, nes nenorėjau skysto).. šis kremas tikras  atradimas ir tikras GĖRIS..;) 
ant atvėsusio pyrago užtepame taip pat atvėsintą kremą.. rekomenduoju išbandyti su karšto gėrimo puodeliu..tikras malonumas..;)



2011 m. gruodžio 28 d., trečiadienis

SILKĖS SUMUŠTINUKAI

praūžė, pradundėjo gražiausia šventė - šv.Kūčios ir šv.Kalėdos..;) net neabejoju, kad pas kiekvieną jos buvo ypatingos..;) pas mus ramios ir kaip niekada saikingos maisto atžvilgiu..;) pasidalinsiu keletu receptukų, kurie puikiai tinka bet kokiai šventei..;)

 naudojau:

  • formines batono riekeles;
  • 2 vidutinio dydžio virtus burokėlius;
  • majonezą;
  • 1 a.š. smulkiai pjaustytų kaparėlių;
  • citrinos sulčių;
  • marinuotą agurką;
  • silkę;
batono riekeles paskrudinkite tosteryje arba orkaitėje.. išvirtus burokėlius smulkiai sutarkuokite tarka, suberkite smulkiai pjaustytus kaparėlius, išspauskite šiek tiek citrinos sulčių, įdėkite majonezo ir gerai išmaišykite.. masę užtepkite ant batono, ant viršaus uždėkite silkės griežinėlį ir šalia marinuoti agurkėlio..;)


naudojau:
  • pievagrybius;
  • šv.čiobrelius, druską, j.pipirus, majonezą;
  • formines batono riekeles;
  • silkę;
batono riekeles paskrudinkite tosteryje arba orkaitėje.. riekelėmis supjaustytus pievagrybius paskrudiname keptuvėje, pagardiname druska, j.pipirais ir šviežiais čiobreliais.. ant batono riekelės šiek tiek užtepame majonezo, išdėliojame pievagrybius ir ant viršaus silkės gabalėlį..skanaus..;)

2011 m. gruodžio 18 d., sekmadienis

TAGLIATELLE MAKARONAI SU MIDIJOMIS

mums labai patinka jūros gėrybės, tad progai pasitaikius, būtinai ką nors iš jų gaminu..;) nieko čia kaip ir ypatingo, bet greitai vakarienei pats tas..;)

 naudojau:

  • 200g šaldytų midijų;
  • 1 skiltelę česnako;
  • 400g smulkintų konservuotų pomidorų;
  • tagliatelle makaronų;
  • dž.bazilikus, juoduosius pipirus, žiupsnelį cukraus, druskos;
česnakiniam padažui:
  • 1 skiltelę grūsto česnako;
  • 1-2 v.š. majonezo;
  • citrinos sulčių, druskos;
makaronus išverdame pagal instrukciją ant pakelio.. 
keptuvėje pakepiname smulkiai supjaustytą česnako skiltelę, sudedame atšildytas midijas.. pakepinę keletą minučių, pilame konservuotus pomidorus, paskaniname baziliku, juodaisiais pipirais, druska bei žiupsneliu cukraus (tuo atveju, jei per šiek tiek per rūgštu).. į padažą sudedame išvirtus makaronus ir viską permaišome..
dedame į lėkštę ir ant viršaus uždedam česnakinio padažiuko..skanaus..;)

2011 m. gruodžio 15 d., ketvirtadienis

KAIMIŠKI SAUSAINIAI (II variantas)


kaip lekia laikas..ir nei vienos snaigės, kuri kristų lėtai ir dėl kurios sustingtum akimirkai ir grožėtumeis jos šokiu..šiek tiek gaila, jei taip balto patalo ir nebus per didžiąsias šventes..
pastebėjau, kad blogai lūžta nuo gausybės kalėdinių patiekalų ir saldumynų - gražu žiūrėti..;)  jau rašiau iš -žadėjau, kad bandysiu sausainius kepti su majonezu bei grietine..;) tad savo pažado laikausi ir dalinuosi su jumis..;) 

 naudojau:

  • 150g sviesto;
  • 1 stiklinę cukraus;
  • 1 kiaušinį;
  • 4 v.š. majonezo;
  • 2 v.š. grietinės;
  • 1 a.š. kepimo miltelių;
  • ~ 700g miltų;
glajui:
  • cukraus pudros, citrinos sulčių;
sviestą šiek tiek pašildome, suberiame cukrų ir gerai išsukame mediniu šaukštu..tuomet įmušame kiaušinį, gerai išmaišome ir sudedame majonezą bei grietinę..kepimo miltelius sumaišykite su stikline miltų ir berkite į sviesto masę..palaipsniui maišant, sudedame likusius miltus..
tešlą 30min. atvėsiname šaldytuve..
išėmę, imame gerą dalį tešlos, kočiojame ir nuostabiosios formelės pagalba išspaudžiame sausainius..ji 100% palengvina gamybą, vienu paspaudimu - 34 sausainiukai.. šauname į gerai įkaitintą orkaitę..viso man išėjo nei daug nei mažai - apie 180 sausainių..;) 
gerai atvėsusius, aptepame glajumi (košelė turi būti pakankamai tiršta) ir palaukiame, kol sustings..
nepamirškite puodelio kavos ar arbatos..;) ir gražaus švenčių laukimo..;)




2011 m. gruodžio 11 d., sekmadienis

"ARMONIKA" IŠ KIAULIENOS

senai buvau nusižiūrėjusi šį receptą ir interneto platybėse tikrai yra iš ko rinktis..skoniu tikrai nenuvylė..;) naudojau paprastą fermentinį sūrį (mat šaldytuve kitokių neturėjau), daugelis šeimininkių deda mocarelos ir rūkyto sūrio..tikiu, kad jie tik pagerina skonį, bet buvo skanu ir be jų..;)

 naudojau:

  • kiaulienos kumpį (naudokite sprandinę);
  • pomidorą;
  • svogūną, česnaką;
  • majonezą;
  • sūrį;
  • mėgstamus prieskonius;
saltoms:
  • pusę saliero šaknies;
  • 1 morką;
  • pusę obuolio;
  • 1v.š. acto, 3 v.š. aliejaus, druskos;
imame kiaulienos gabalą ir supjaustome norimo dydžio "kepsniais", bet pjauname ne iki galo, paliekame apie 2cm..apibarstykite mėgstamais prieskoniais ir kiekvieną įpjovimą patepkite majonezu..tuomet į tuos tarpus dedame pusžiedžiais pjaustytą pomidorą, svogūną ir gabalėlį sūrio..ir į tarpelius prikaišiojame pjaustyto česnako..sandariai apvyniojame foliją ir šauname į orkaitę..kepimo laikas priklausys nuo kiaulienos gabalo dydžio..maniškis kepė apie valandą ir prieš pabaigą atidengiau foliją, kad viršus apskrustų..
salotoms : salierą, morką, obuolį sutarkuojame burokine tarka ir pagardiname actu, aliejumi bei druska..
dedame į lėkštę ir valgome..skanaus..;)



2011 m. gruodžio 10 d., šeštadienis

KIAUŠINIENĖ ORKAITĖJE

tai itin paprasti ir greiti pusryčiai..atsidarai šaldytuvą, ištrauki, ką nori sudėti ir vualia..belieka mėgautis..;) kiaušinienė labai gražiai iškyla ir neapsunkina skranduko..;))

 naudojau:

  • 1 pomidorą;
  • dešrą;
  • 4 kiaušinius;
  • pieną;
  • druską, juoduosius pipirus;
indelyje išdėliojame dešros griežinėlius, pusžiedžiais supjaustytą pomidorą.. užpilame išplaktus kiaušinius su pienu ir pagardintais druska..ant viršaus užberiame juodųjų pipirų..dedame į gerai įkaitintą orkaitę, kepame, kol gražiai apskrunda..skanaus..;)



2011 m. gruodžio 9 d., penktadienis

TROŠKINTA AVIENA SU DARŽOVĖMIS

mėsytė po tokio troškinimo buvo minkšta ir sultinga..;) aš valgiau pasigardžiuodama..;)

 naudojau:

  • ~ 300g avienos gabaliukų;
  • 2 v.š. aliejaus;
  • 1 didelis svogūnas;
  • 1 didelė morka;
  • 3-4 bulvės;
  • 1 pomidoras;
  • 100g šaldytų žirnelių;
  • 0,5 aštraus čili pipiro;
  • dž.rozmarinus, kumino sėklų, druską, j.pipirus;
užvirkite vandenį, į indelį įdėkite pomidorą ir užpilkite juo..paliekame 10-20sekundžių, perliejame šaltu vandeniu ir įpjovę įstrižai keliose vietose nulupame odelę..išimame sėklas ir smulkiai supjaustome..
avienos gabaliukus lengvai apskrudiname, dedame kubeliais pjaustytą svogūną, kepame, kol jie tampa skaidrūs..tuomet sudedame pjaustytas griežinėliais morkas, kubeliais bulves ir kepame apie 10min..po to dedame pomidorą, šaldytus žirnelius bei griežinėliais pjaustytą čili pipirą, įpilame šiek tiek vandens arba sultinio, paskaniname kumino sėklomis, druska ir juodaisiais pipirais ir troškiname dar 5-10min..
imame dvigubą sviestinio popieriaus gabalą, įpilame šlakelį aliejaus, pabarstome džiovintų rozmarinų ir sudedame keptuvės turinį..sandariai užlankstome visus kraštus ir šauname į įkaitintą orkaitę 20min..
prakerpame popieriaus viduriuką ir mėgaujamės..rozmarinų aromatas buvo nepakartojamas..skanaus..;)


2011 m. gruodžio 6 d., antradienis

VAIKYSTĖS SKONIS - KAIMIŠKI SAUSAINIAI;)

su pirmu sausainio atsikandimu grįžau į savo vaikystę..;) akimirka - kai tešla dedama į mėsmalę ir sukant rankenėlę per formelę lenda ilgi sausainiai..žirklėmis vos spėdavom karpyti..;) ir kaip galėjau juos pamiršti..

 naudojau:

  • 150g sviesto;
  • 1 stiklinę cukraus;
  • 1 kiaušinį;
  • 1 a.š. kepimo miltelių;
  • ~ 500g miltų;
sviestą šiek tiek pašildome, suberiame cukrų ir gerai išsukame mediniu šaukštu..tuomet įmušame kiaušinį, gerai išmaišome..kepimo miltelius sumaišykite su stikline miltų ir berkite į sviesto masę..palaipsniui maišant, sudedame likusius miltus..nuo rankų šilumos sušilus sviestui atrodys, kad tešla skystoka, bet nepergyvenkit..išminkytą tešlą atšaldome šaldytuve..tuomet kočiojame ir formuojame norimo dydžio sausainiukus..kepame orkaitėje, kol gražiai pagelsta..;)

sekantį kartą tešlą paliksiu šiek tiek storesnę..nors darbe jiekolegių buvo itin greitai sudoroti..;))
ta proga atsiverčiau savo senus užrašus ir stebuklingam sąsiuvinyje (1991m.) radau receptuką, pagal kurį šiuos sausainius darydavom..;) sekantį kartą dėsiu majonezo ir grietinės bei būtinai kepsiu dar ir dar kartelį..;)
be to, būsiu "mandra", nes įsigijau puikiąją formelę ir sausainiukai bus greitai padaryti (o knygelėje receptų tikrai nepaliksiu ramybėje..;))


2011 m. gruodžio 3 d., šeštadienis

DEŠRELĖS TEŠLOJE PAGAL REDĄ

šio receptuko nėjo praleisti ir negaminti..;) ačiū REDAI už labai šaunų receptuką..;) patiekalo išvaizda man išėjo visiškai kitokia, bet dėl to tik dar įdomiau..;)

naudojau:
  • šviežias kiaulienos dešreles;
  • pusę čili pipiro, svogūną;
  • 2 v.šaukštus aliejaus;
  • 1 puodelį miltų;
  • 2 kiaušinius;
  • 1 stiklinę pieno;
  • žiupsnelį druskos;
aliejų supilame į kepimo indą, sudedame dešreles ir maišome, kad aliejus jas padengtų.. pas mane dešrelės uždengė visą formos dugną..dedame į orkaitę kepti 10min..
ruošiame tešlą: išplakame kiaušinius, pilame pieną, beriame miltus ir šluotele išplakame, kad tešla gautųsi vientisa,..paskaniname druska..
po 10min. ištraukiame dešreles ir ant jų beriame smulkiai supjaustytą čili pipiriuką bei pusžiedžiais svogūną..tuomet pilame paruoštą tešlą..ir atgal į orkaitę, kol viršus gražiai apskrunda..
paprasta, greita ir gardu..;) ačiū, Redute, dar kartelį už puikią idėją..;)



2011 m. gruodžio 1 d., ketvirtadienis

DRUM STICKS arba DEŠRELĖS IŠ FARŠO

vakarienė gimė ekspromtu..įlindau į šaldiklį, perverčiau stalčių turinį ir išsėmiau faršą..vis pagalvoju, kad tikra "nuodėmė" valgyti besikartojančius patiekalus, juk taip norisi išbandyt naujus skonius..;) pradinė mintis buvo faršą sumauti ant iešmelių, bet "stebuklingai" greitai persigalvojau atėjus į virtuvę..;)

 naudojau:

  • 500g kiaulienos faršo;
  • 3-4 didelės česnako skilteles;
  • pusę raudonosios aitriosios paprikos;
  • 1 kiaušinį;
  • dž.baziliką, j.pipirus, čiobrelius, žiupsnelį smulkiai pjaustyto marinuoto imbiero, druską;
  • miltus, kiaušinius, džiūvėsėlius;
smulkiai supjaustome česnaką, aitriąją papriką..sudedame į faršą, įmušame kiaušinį ir suberiame likusius prieskonius..gerai išminkome ir paliekame šiek tiek pasimarinuoti..
imame 3 lėkštes ir išdėliojame tokiu eiliškumu: miltai, išplakti kiaušiniai, džiūvėsėliai..
puode įkaitiname aliejų (aš turėjau kiaulienos taukų, tad dėjau santykiu 1:1 aliejaus ir taukų).. iš faršo formuojame norimo dydžio dešreles, apvoliojome miltuose, kiaušinių plakinyje ir džiūvėsėliuose..kepame, kol gražiai apskrunda iš visų pusių..svarbiausia, neperkaitinti aliejaus, nes vidus bus "žalias"..
patiekiau su majonezo, pomidorų padažo, krapų padažiuku.. taip smagu imti dešreles, kurios labai sultingos,  į rankas, dažyti į padažiuką ir mėgautis..mmm gardumėlis..;)



2011 m. lapkričio 30 d., trečiadienis

VIŠTIENOS KEBABAS

atradau superinį būdą , kaip pašildyti naminį kebabą - į puikiąją orkaitę..;) anksčiau kišdavau į mikrobangę, tačiau nepatogu, nes ilgo neįdėsi, taigi nuo šiol minėtas būdas bus visuomet taikomas mano virtuvėje..;)

 naudojau:

  • didelį lavašą;
  • 400 g vištienos file;
  • pusę žaliosios paprikos;
  • pusę agurko;
  • pusę nedidelio pekino kopūsto;
  • 1 pomidorą;
  • mėgstamų prieskonių vištienai;
česnakiniam padažui:
  • 3 skilteles smulkiai pjaustyto česnako;
  • 3 v.šaukštus majonezo;
  • 3 v.šaukštus grietinės;
  • citrinos sulčių, krapų;
pirmiausiai juostelėmis supjaustome vištieną ir ją pakepiname keptuvėje su mėgstamais prieskoniais..supjaustome visas daržoves vienodais gabalėliais..ant stalo tiesiame folijos lakštą ir ant jos dedame lavašą, kurį aptepame česnakiniu padažu..dedame pekino kopūstą, vištienos gabalėlius bei  likusias daržoves..viską atsargiai suvyniojame...ir galiausiai lavašą sukame į foliją..kepame orkaitėje apie 15 min.. ištraukę supjaustome ir skanaujame..
skonis nepakartojamas dėl česnakinio padažo ir žiauriai panašus į kebabinėse gaminamus..nesuklysiu sakydama, kad dauguma nusiperkame fast foodo, bet namuose gaminamas maistas visuomet bus pats geriausias..skanaus..;)



2011 m. lapkričio 29 d., antradienis

KRABŲ BLYNELIAI SU ČESNAKINIU PADAŽU

šaldiklyje, kaip sako, 100 metų gulėjo smulkiai pjaustytos krabų lazdelės.. šąlo jos ten ilgokai, kol vieną vakarą nusišypsojo laimė pasišildyti keptuvėje..;)) 

 naudojau:

  • 250g šaldytas ir smulkiai pjaustytas krabų lazdeles;
  • 2 kiaušinius;
  • 3 v.šaukštus džiūvėsėlių;
  • 3 v.šaukštus majonezo;
  • 1 v.šaukštas citrinos sulčių;
  • dž.čili pipirų, druskos, petražolių;
česnakiniam padažui:
  • 1 skiltelę smulkiai pjaustyto česnako;
  • 1 v.šaukštą majonezo;
  • 1 v.šaukštą grietinės;
  • citrinos sulčių, krapų;
gamybos procesas itin paprastas ir greitas..blyneliams skirtus ingridientus sumaišome..ir paliekame šiek tiek pastovėti..pasiruošiame česnakinį padažiuką..gerai įkaitintoje keptuvėje čirškiname blynelius, kol šie gražiai apskrunda iš abiejų pusių..;) patiekiame su padažiuku..
mums skrandžiai dėkojo, tikiuosi, kad tą patį darys ir jūsiškiai..;) skanaus..;)



2011 m. lapkričio 27 d., sekmadienis

AKCIJA - “Kalėdų senelis slapukas”

Kalėdos - stebuklų metas..;) ir kas daugiau, jei ne mes patys galime daryti juos..;)jungiuosi prie Viktorijos nuostabios akcijos ir kviečiu prisijungti jus:

"Mintis paprasta – apsikeitimas Kalėdinėmis dovanėlėmis. Dalyvauti gali visi rašantys kulinarinius tinklaraščius. Norintys prisidėti prie akcijos turi:
  • iki gruodžio 2 d. parašyti man laišką adresu receptumedis@gmail.com;
  • jame nurodyti adresą, kuriuo norite gauti dovanėlę (nebūtinai Lietuvoje);
  • parašyti savo tinklaraštyje apie šią akciją (tam, kad apie ją sužinotų kuo daugiau norinčių dalyvauti);
  • paruošti atviruką ir smulkią kulinarinę dovanėlę (mėgstamiausią arbatą, kulinarinį žurnalą, sausainių formeles ir pan.)
Gruodžio 3d. aš atsitiktinai priskirsiu kiekvienam žmogų, kuriam turėsite atsiųsti dovanėlę ir pranešiu apie tai el. paštu. Jūs savo dovanėlę gražiai supakuosite ir išsiūsite nurodytu adresu (geriausiai iki gruodžio 10 d.), kad dovana spėtų pasiekti adresatą iki Kalėdų :)"

smagaus dalyvavimo ir malonaus laukimo..;)

TAGLIATELLE MAKARONAI SU KONSERVUOTAIS ŠPARAGAIS

švelniai aštrokas patiekaliukas, šildantis vėsiomis rudeniškomis dienomis..;) lengvai pagaminamas..;)

 naudojau:

  • 6 gab. tagliatelle makaronų;
  • 430g konservuotų šparagų su viršūnėlėmis;
  • 4 gabalėlius pjaustytos šoninės;
  • 1 nedidelę raudonąją aitriąją papriką;
  • 200g grietinėlės;
  • sviestą, j.pipirus, druską;
makaronus išverdame pagal nurodymus ant pakelio..sausoje keptuvėje paskrudiname šoninės gabalėlius ir atidedame į lėkštę..
išlydome gabalėlį sviestą ir jame kepiname juostelėmis supjaustytą aitriąją papriką, sudedame konservuotus šparagus..trumpai pašildę, pilame grietinėlę..kai ji pradės kunkuliuoti ir sutirštės, pagardiname druska bei juodaisiais pipirais..
lėkštėje dedame makaronus, ant viršaus pilame šparagus ir pabarstome supjaustytais apskrudintos šoninės gabalėliais..;)


2011 m. lapkričio 24 d., ketvirtadienis

BULVĖS ŪKIŠKAI ;)

pirmą kartą šių bulvių teko paragauti savo "girioje" keptų žarijose..;) skonis nuostabus, o kada tiesa pasakius tai, kas kepta žarijose buvo neskanu..;) bet kadangi randamės namuose, tam puikiausiai pasitarnauja orkaitė..ačiū, Oksanai už recepto pasidalinimą..;) 

 naudojau:

  • bulves;
  • rūkytus naminius lašinius;
  • svogūną;
  • j.pipirus;
žalias bulves su odele labai gerai nuplauname..tuomet pjauname jas išilgai, ant abiejų pusių užberiame juodųjų pipirų, dedame po griežinėlį lašinių bei pusžiedžiais pjaustytus svogūnus..gerai susukame į foliją, sudedame į skardą ir į orkaitę..iškepusios bulves nuo lašinių nebūna "sausos" ir druskos nuo jų "per akis"..;) siūlau išbandyti tiek gamtoje, tiek namuose..skanaus..;)


2011 m. lapkričio 22 d., antradienis

GRIETINĖJE KEPTI KIAUŠINIAI

sotus, sultingas ir greitai paruošiamas..tai idealus variantas vėlyviems pusryčiams bei greitai vakarienei.. rekomenduoju..;)

 naudojau (1 porcijai):

  • 4 kiaušinius;
  • 2 riekeles pjaustytos šoninės;
  • 30% 150g grietinės;
  • krapus, druską su žolelėmis;
imame kepimo indelį ir ant dugno dedame šoninę..pilame grietinę, užbarstome krapų ir mušame kiaušinius (žinoma, jų kiekį galite sumažinti arba padidinti..:)) ant viršaus pabarstome druskos su žolelėmis ir šauname į orkaitę apie 30min.. juk minėjau, kad greitai paruošiamas..;) skanaus..;)



2011 m. lapkričio 17 d., ketvirtadienis

SPRANDINĖS KEPSNIAI SU TROŠKINTAIS PANKOLIAIS

pankolius išbandžiau pirmą kartą ir visai patiko jų skonis bei simpatiška daržovė..;) nors rašo, kad jie artimiausi krapų giminaičiai, bet savo skoniu ir kvapu labiau primena anyžius, tačiau jį patroškinus stipraus anyžių skonio tikrai nesijautė..;) šią daržovę užskaitau ir manau, kad meniu dar ne kartą ją panaudosiu..;)

 naudojau:

  • 1 pankolį;
  • 2 skilteles česnako;
  • 1 svogūną;
  • 2 pomidorus;
  • sprandinės kepsnius, sojos padažą, j,pipirus, džiūvėsėlius;
nuimame pankolio viršutinįę lapų sluoksnį, jei jis šiek tiek parudavęs..viršūnėles nupjauname ir pasiliekame šakeles, kurios primena krapus..;) pankolį padaliname į keturias dalis.. įkaitintame aliejuje pakepiname griežinėliais pjaustytą česnaką, sudedame pusžiedžiais pjaustytą svogūną..kai šie suminkštėja, dedame pankolio puseles..galiausiai joms apskrudus, sudedame ketvirčiais pjaustytus pomidorus..ir kelias minutėles pakepiname..visą turinį patalpiname į puodą ir įpylę šlakelį vandens, troškiname kol pankolis suminkštėja, bet nesuverda..paskaniname druska bei juodaisiais pipirais..
ant sprandinės kepsnių pilame šiek tiek sojos padažo, beriame juodųjų pipirų, apvoliojame džiūvėsėliuose ir kepame, kol gražiai apskrus..
viską dėliojame lėkštėje, o pankolio troškinį papuošiame šakelėmis..skanaus..;)



2011 m. lapkričio 15 d., antradienis

KIAUŠINIŲ "SUFLE"

nesugalvojau šiam patiekalui tinkamo pavadinimo..labiausiai lipo šis, jei jau labai nusikalbėjau - stipriai nešaukit..;)) gaminau dviejų skonių: moterišką (daržovių) ir vyrišką (mėsišką) variantą..;)
kadangi esu vis dar euforijoj, jog turiu silikoninę keksiukų formą, ta proga dariau pasitelkus savo fantaziją..;)

 naudojau:

  • 4 kiaušinius;
  • 4 v.šaukštus grietinės;
  • fermentinį sūrį;
  • druską, j.pipirus;
įdarui: daržovių - raudonąją papriką, šaldytus žirnelius, svogūną;
         mėsiškam - saliami dešrą, svogūną;

taigi pirmiausiai išplakame kiaušinius, sudedame grietinę, tarkuotą fermentinį sūrį, pagal skonį įberiame druską bei juoduosius pipirus..
įdaro ingriendus smulkiai supjaustome, beriame į silikoninės formelės dugną ir užpilame kiaušinio plakiniu..ir kepame orkaitėje, kol gražiai apskrunda..
spėju, kad maniškiai sukrito todėl, kad nedėjau miltų, kurie būtų suteikę tvirtumo..na, bet kokiu atveju, gavosi labiau skanūs ir sultingi..;)


2011 m. lapkričio 10 d., ketvirtadienis

ĮDARYTOS BULVĖS

gal kiek ir pasikartosiu, bet tai nėra blogai, kai skaniai gaunasi..;) šiek tiek užtrunka, kol pasiruošiamos bulvės, tačiau rezultatas atperka triūsą..;)

 naudojau:

  • bulves;
  • įdarui: mėgstamos dešros, svogūną, kiaušinį, j.pipirus;
  • fermentinį sūrį;
  • alyvuogių aliejų;
pirmiausiai kruopščiai nuplauname bulves..aš "cielas" dar šiek tiek apviriau, nes tuomet jos greičiau iškepa.. bulves perpjauname išilgai, išskobiame vidų..sudedame į skardą, pašlakstome alyvuogių aliejumi ir šiek tiek druska..
įdarui: pakepiname smulkiai supjaustytą svogūną, kai jis suminkštėja, dedame smulkiai supjaustytą dešrą ir dar šiek tiek pakepame..viską atidedame į atskirą indą, kad pravėstų..įberiame juodųjų pipirų ir įmušame kiaušinį, gerai išmaišome..
nepamirštame prižiūrėti bulvių..;) praktiškai joms iškepus, traukiame skardą ir pripildome puseles įdaro, ant viršaus užberiame tarkuotą sūrį ir užkepame, kol išsilydys sūris..skanaus ;)



2011 m. lapkričio 7 d., pirmadienis

KEKSIUKAI AUKŠTYN KOJOMIS ;)

negaliu patikėti, bet aš tai padariau..:))))  iškepiau keksiukus ir gavosi puikūs..žaviuosi blogerėmis, kurios nesustodamos gamina meno kūrinius..iki jų man dar toli..juo labiau, kad labiau mėgstu kulinariją..;)


nei draugas, nei kolegos nenupeikė, vadinasi ne be reikalo tiek vargau..;)

 naudojau:
keksiukams

  • 100g sviesto;
  • 200g cukraus;
  • 3 kiaušinius;
  • 180g varškės;
  • 300g miltų;
  • 1 a.š. kepimo miltelių;
papuošimui - glajui
  • 120g juodojo šokolado;
  • 8 v.šaukštus pieno;
  • 100g žemės riešutų;
kiaušinius išsukame su cukrumi..supilame išlydytą ir atvėsintą sviestą ir įmaišome varškę..galiausiai kepimo miltelius sumaišytus su miltais..tešla jau gatava..;) dedame į keksiukų formeles ir kepame orkaitėje apie 20min.. man gavosi 40 nedidelių keksiukų..;)
kol keksiukai vėsta, pasiruošiame glajų..puode užverdame vandenį, į jį statome indelį su susmulkintu šokoladu, kai jis pradeda tirpti, supilame pieną..pyliau pieno tiek, kad masė nebūtų itin tiršta..žemės riešutus supjaustome norimo dydžio gabalėliais (kadangi turėjau neišlukštentus, prieš  tai pakepinau  sausoje keptuvėje, pravėsusius sumečiau į maišelį ir "pakočiojau" rankomis..taip lengviau nusiima odelė ir belieka tik supjaustyti)..
ir galiausiai "dažome" keksiukus į šokoladą ir į riešutus..palaukiame kol šokoladas sustings.. gavosi  minkštutėliai ir svarbiausia ne per saldūs..;)
 

šį kartą smaližius gavo tik žemės riešutų :)

2011 m. lapkričio 5 d., šeštadienis

MAKARONŲ UŽKEPĖLĖ

tokio tipo patiekalai gimsta grįžus iš darbo, kai nesu nusiteikusi ilgai stovėt prie puodų, kai norisi išsitiest ant sofos ir tiesiog ilsėtis..;) tuomet atsidarau šaldytuvą, "praskanuoju'" jo turinį ir išeina kas išeina..;)

 naudojau:

  • 200g spiralinių makaronų;
  • 3 riekeles rūkytos šoninės;
  • porus, pievagrybius, grietinėlę, fermentinį sūrį;
  • juoduosius pipirus;
pirmiausiai išverdame makaronus.. keptuvėje pačirškiname gabaliukais supjaustytą šoninę, kai ji apkepa, sudedame porus, pievagrybius.. dar šiek tiek pakepame ir pabaigoje pagardiname viską juodaisiais pipirais bei įpilame grietinėlę..
imame kepimo formą, ją išklojame kepimo popieriumi..dedame makaronų sluoksnį, šoninės įdarą ir vėl makaroniukus..;) ant viršaus užbarstome tarkuotą fermentinį sūrį ir pašauname į orkaitę, kol sūris išsilydys.. paprasta kaip du kart du..;) skanaus ;)



2011 m. lapkričio 1 d., antradienis

KIAUŠINIŲ KREPŠELIAI

tik dabar atradau silikoninių formelių gėrį: patogu, nereikia papildomų riebalų, neprilimpa ir lengvai išsiima..;) seniai sau sakiau, kad jas nusipirksiu ir džiaugiausi, kaip mažas vaikas..;) šis patiekalas labai tinkamas savaitgaliams, kai nereikia niekur skubėti ir gali žavėtis ryškia geltona trynio spalva, žinoma ir skoniu..;))

 naudojau:

  • 6 formines duonos riekeles (keturkampės);
  • majonezą, svogūną, dešrą;
  • 6 kiaušinius;
  • juoduosius pipirus, druską;
imame duonos riekeles ir nupjaustome jų plutelę..pakočiojame iš abiejų pusių, šiek tiek įpjauname kiekviename kampe.. riekeles patepame majonezu ir dedame į formeles.. įberiame smulkiai pjaustyto svogūno ir mėgstamos dešros..užleidžiame kiaušinį.. teko "pakilnoti" riekeles, kad baltymas subėgtų į formelės vidų..viskas..šauname į orkaitę ir kepame, tol kol iškeps kiaušinis..;) iškeptus pagardiname šv.maltais pipirais ir druska..galite patiekti su daržovėmis ar pomidorų padažu.. skanaus..;)



Idėja iš čia, adaptuota pagal mane.

2011 m. spalio 30 d., sekmadienis

RAMYBĖ..

protingi žmonės ne šiaip sau sako, kad svajones reikia užsirašinėti, reguliariai jas skaityti ir siekti.. įvykdžiau tik pirmą punktą, bet labai nustebau, kai netyčia perskaičiau, jog vienas iš punktų išsipildė..;) taip, per atostogas pavyko aplankyti savo mamytę..geresnio poilsio ir įsivaizduoti negalėjau..;) nostalgija aplanko, kokią ramybę ten patyriau..kita vertus, reikia džiaugtis tuo, ką suteikia gyvenimas ir už tai esu be galo dėkinga..;)

2011 m. spalio 29 d., šeštadienis

SULTINGA VIŠTIENOS KRŪTINĖLĖ

man tai tikras atradimas..;) nes iki šiol krūtinėlę naudodavau tik troškiniams..čia vienas iš tų patiekalų, kaip mes sakom, valgėm "pasičepsėdami"..:))) adaptavau pagal Oliverio receptuką..;) siūlau išbandyti..;)

 naudojau:

  • 2 vištienos krūtinėles;
  • 10 saliami griežinėlių;
  • 1 didelį porą;
  • pievagrybius;
  • sviesto gabalėlį, druską, j.pipirus, alyvuogių aliejų;
aš tiesiog dievinu patiekalus gaminamus orkaitėje (o jei ji dar būtų naujutėlė, greičiausiai neatsitraukčiau nuo jos:))).. šis patiekalas itin greitai pagaminamas..
porą supjaustome 0,5cm griežinėliais, juos sumaišome su gabalėliu sviestu, j.pipirais, druska, alyvuogių aliejumi.. skardą išklojame dvigubos folijos lakštais ir užlankstome kraštus..sudedame paruoštus porus..
vištienos krūtinėles apsukame saliami griežinėliais (reikėjo rūkytos šoninės griežinėlių, kadangi neturėjau, pakeičiau saliami ir tikrai idealiai tiko) ir dedame ant porų..šalia išdėliojame pievagrybius.. pašauname į orkaitę  25-35min..
netikėjau, kad krūnėlei pakaks skonio vien tik nuo dešros griežinėlių ir kaip sako "akurat..":)) nei pridėsi, nei atimsi.. nerealiai lengvai pagaminamas ir skoniu labai sužavėjęs patiekalas..;)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...