2012 m. lapkričio 20 d., antradienis

LAŠIŠA SU ŠPARAGINĖMIS PUPELĖMIS

Taip paprasta paruošti lengvą ir skrandžio neapsunkinančią vakarienę. Išbandykite ;)

  •  2 a.š. skysto medaus;
  • 4 a.š. Dižono garstyčių;
  • 3 v.š. baltojo vyno acto;
  • pusę puodelio alyvuogių aliejaus;
  • druskos, juodųjų pipirų;
  • 1 vidutinio svogūno;
  • 1 puodelio šviežių batono trupinių;
  • 4 gabalėliai lašišos file;
  • pundelis žaliųjų šparaginių pupelių;
1. Pirmiausiai pasiruoškite padažą, t.y į indelį sudėkite medų, garstyčias, supilkite actą, alyvuogių aliejų, pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais bei viską gerai išplakite.
2. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais ir sudekite į skardą. Ant viršaus užpilkite 2 šauktus padažo ir sumaišykite. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 5min.
3. Blenderio pagalba susimalkite šviežių batono trupinių (2-3 riekelės) ir įpilkite 1 šauktą padažo. Išmaišykite.
4. Ant lašišos gabalėlių užpilkite 1 šaukštą padažo, paskirstykite rankos pagalba ir ant viršaus dėkite batono trupinius. Pagardinkite šiek tiek druska ir juodaisiais pipirais.
5. Svogūnus skardoje šiek tiek pastumkite į šonus ir dėkite lašišą. Kepkite apie 10min.
6. Pasūdytame vandenyje virkite šparagines pupeles apie 4min., kad išliktų traškios. Prieš dedant į lėkštę gerai nuvarvinkite ir užpilkite šiek tiek padažo. Patiekite kartu su lašiša.
Skanaus ;)

šaltinis iš "Everyday Food with Sarah Carey"

2012 m. lapkričio 11 d., sekmadienis

PITOS

Čia labiau idėja vakarienei ir beje labai puiku patiekti, kai atvyksta draugai. Užtruksite tikrai trumpai ir visą laiką galėsite skirti bendravimui ;)

  • pitų;
  • mėgstamų dešrelių pakeptų su svogūnais;
  • pekino salotų ir agurkų;
  • padažo: 3v.š. grietinės, 3v.š. majonezo, 2-3skiltelės išspausto česnako, citrinos sulčių, krapų;
1. Prieš patiekiant pitas pepjauskite pusiau ir pašildykite. Įdarą dėkite tokiu eiliškumu, kaip jums patinka ;) 
Skanaus ;)

2012 m. lapkričio 9 d., penktadienis

KIAULIENA SU GERVUOGIŲ PADAŽU

Puikiai derantis gervuogių padažas - jis šiek tiek ir saldokas, ir rūgštokas. O paruošti tikrai nesudėtinga ;)

  •  2 v.š. nesūdyto sviesto;
  • 2 dideli raudonieji svogūnai;
  • 30 ml raudonojo vyno acto;
  • 30 g rudojo cukraus;
  •  ~ 100-150g gervuogių;
  • 5 kiaulienos nugarinės kepsnių;
  • druskos, juodųjų pipirų.
1. Ant gervuogių užberkite rudąjį cukrų ir actą.
2.  Ištirpdykite 1 v.š. sviesto puode ir sudėkite pusžiedžiais supjaustytus svogūnus. Kepkite apie 8min. Tuomet sudėkite gervuogės ir dar virkite apie 10min. kol padažas sutirštės.
3. Nugarinės kepsnelius pagardinkite druska ir pipirais. 
4. Keptuvėje išlydykite sviestą ir apkepkite kepsnelius iš abiejų pusių ir patiekite su gervuogių padažu.
Skanaus;)

p.s. vietoj nugarinės naudojau gryną sprandinę be jokių riebaliukų. Ir nepamirškite ragauti padažo bei skonį pasireguliuoti pagal savo skonio receptorius:)

2012 m. lapkričio 5 d., pirmadienis

KEPTA VIŠTIENA SU KARIU

Už šio recepto pasidalinimą dėkinga kolegei Eglutei. Greita ir skanu ;)

  •  6 vištienos blauzdelės;
  • 2-3 skiltelės česnako;
  • 1 a.š. kario;
  • 6 v.š. pomidorų padažo;
  • 3 v.š. aliejaus;
  • druskos, juodųjų pipirų;
1. Smulkiai supjaustykite česnaką arba išspauskite ir sumaišykite visus ingridientus skirtus marinatui.
2. Marinatu įtrinkite blauzdeles ir palikite keletui valandų arba tiek kiek turite laiko.
3. Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40min. arba kol gražiai apskrus.
Skanaus ;)

šaltinis iš kolegės ;)

2012 m. lapkričio 3 d., šeštadienis

PUPELIŲ SALOTOS SU AVOKADU

Nuostabios salotos prie mėsos,  greitai ir lengvai paruošiamos. Nesibaiminkite, kad į receptą neįeina  aliejus, jį kompensuoja avokadas. Išbandykite ;)

  • 2 skardinės konservuotų pupelių;
  • 1 avokado;
  • saujelė pjaustytų svogūnų laiškų;
  • saujelė pjaustytų petražolių;
  • citrinos sulčių (laimo);
  • druskos;
1. Pupeles supilkite į kiaurasamtį ir perplaukite vandeniu. Suberkite į dubenį. 
2. Sudėkite juostelėmis supjaustytą avokadą bei supjaustytus svogūnų laiškus ir petražoles, supilkite citrinos sultis. Pagardinkite druska ir išmaišykite.
Skanaus ;)

2012 m. lapkričio 1 d., ketvirtadienis

KEPTA VIŠTA SU 40 ČESNAKO SKILTELIŲ

Darbo įdėsite itin minimaliai ir galėsite puikuotis labai skania bei sultinga vištiena;)

  • 40 česnako skiltelių;
  • 1 višta;
  • 2 v.š. sviesto (kambario temperatūros);
  • druskos ir juodųjų pipirų;
  • 6 šakelės šviežių čiobrelių;
1. Nulupkite česnako skilteles.
2. Į skardą dėkite gerai nusausintą vištą ir ištrinkite šaukštu sviesto. Iš abiejų pusių pabarstykite druska ir juodaisiais pipirais. Suriškite vištos kojeles.
3. Aplinkui išdėliokite česnako skilteles, čiobrelio šakeles ir likusį vieną šaukštą sviesto (galite ir du, nuo to tik dar skaniau).
4. Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45-60min. keletą kartų aplaistydami susidariusiu padažu.
5. Iškepusią vištą palikite pastovėti apie 10min. ir tada valgykite.
Skanaus ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...