2016 m. kovo 30 d., trečiadienis

AŠTRIOS MOLIŪGŲ SĖKLOS

Ieškote užkandžio artėjančiam pasisėdėjimui su draugais? Aštrias moliūgų sėklas paruošite lengvai ir greitai. Be to, užkandis universalus, nes tinka ir prie vyno, ir prie alaus.


  1. Moliūgų sėklas sudėkite į įkaitintą keptuvę be aliejaus. Kai sėklos pradės "sproginėti", sumažinkite ugnį ir maišant kepkite tol, kol jos gražiai apskrus. Sudėkite sėklas į dubenėlį.
  2. Į tą pačią keptuvę įpilkite alyvuogių aliejaus, sudėkite druską, kajeno pipirus, išmaišykite ir suberkite skrudintas moliūgų sėklas. Išmaišykite, kad viskas pasidengtų prieskoniais.
  3. Ant virtuvinio popierinio suberkite sėklas, kad susigertų aliejaus perteklius ir palaukite, kol visiškai atvės.
Skanaus ;) 

2016 m. kovo 28 d., pirmadienis

"BULGUR" KRUOPŲ SALOTOS SU DARŽOVĖMIS IR SAULĖGRĄŽOMIS

Tokio tipo salotas valgyti skanu ne tik namie, bet labai patogu nusinešti į darbą pietums :)


2 porcijoms:

  • 150 g "Bulgur" kruopų;
  • 220 g konservuotų raudonųjų pupelių;
  • 1 didelio pomidoro;
  • gabalėlio šviežio agurko;
  • 50 g "Arimex" saulėgrąžų;
  • mažo gabalėlio raudonojo svogūno;
  • žiupsnelio pjaustytų šviežių petražolių;
  • 0,5 a.š. malto kumino;
  • citrinos sulčių;
  • alyvuogių aliejaus;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  1. Saulėgrąžas pakepinkite sausoje keptuvėje, kol gražiai apskrus, sudėkite ant virtuvinio popierinio rankšluoščio ir palikite atvėsti.
  2. Bulgur kruopas išvirkite pasūdytame vandenyje, supilkite į sietelį ir palikite atvėsti.
  3. Į dubenį sudėkite kruopas, pupeles, smulkiais kubeliais pjaustytą pomidorą, agurką ir svogūną, suberkite pakepintas saulėgrąžas, petražoles, kuminą, pagal skonį išspauskite citrinos sulčių, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išmaišykite. 
Skanaus ;)


2016 m. kovo 24 d., ketvirtadienis

RIEŠUTŲ BATONĖLIAI SU JUODUOJU ŠOKOLADU

Ooo smaližiams šie batonėliai tikrai patiks, nes jie sotūs, saldūs ir žinoma skanūs bei pavojingi, nes sustoti valgyti laaaabai sunku :)


  • 200 g anakardžių riešutų;
  • 200 g migdolų riešutų;
  • 100 g lazdynų riešutų;
  • 100 g moliūgų sėklų;
  • 50 g cukraus;
  • 60 g medaus;
  • 0,5 a.š. druskos
  • 0,5 a.š. cinamono;
  • ~30 g juodojo šokolado;
  1. Dubenyje sumaišykite visus riešutus ir moliūgų sėklas.
  2. Į priekaistuvį sudėkite cukrų, medų, druską, cinamoną ir vis pamaišant palaukite kol viskas išsilydys bei užvirs. Viską supilkite ant riešutų ir greitai išmaišykite, nes masė labai greitai stingsta.
  3. Riešutų masę dėkite į skardą išklotą kepimo popieriumi, tolygiai paskirstykite ir stipriai prispauskite.
  4. Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol riešutai apskrus. Išimkite iš orkaitės ir palikite skardoje 45 min. Tada išimkite iš skardos ir palikite visiškai atvėsti.
  5. Supjaustykite riešutus norimo dydžio batonėliais ir apšlakstykite ištirpintu juoduoju šokoladu. Kai šokoladas sustings, galite valgyti.
Skanaus ;)

p.s. kambario temperatūroje jie gali būti laikomi apie savaitę, o šaldytve - iki mėnesio.

receptas ruoštas puslapiui "riesutai.lt"

"www.aspicyperspective.com"

2016 m. kovo 22 d., antradienis

DARŽOVIŲ SALOTOS SU KEPTA VIŠTIENOS KRŪTINĖLE IR SEZAMO SĖKLOMIS

Pavasariui beldžiantis į duris, vis labiau norisi salotų. Šios gaivios ir skanios :)


2 porcijoms:
  • 1 vištienos krūtinėlės;
  • ~ 50 g "Arimex" sezamo sėklų;
  • 1 kiaušinio;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų, raudonosios paprikos miltelių
  • mėgstamų salotų;
  • 1 pomidoro;
  • gabalėlio agurko;
  • 4-6 ridikėlių;
  • žiupsnelio pjaustytų šviežių petražolių;
padažui:
  • 2 v.š. alyvuogių aliejaus;
  • 1 v.š. balto vyno acto arba citrinos sulčių;
  • 1 a.š. Dižono garstyčių;
  • 1 a.š. medaus;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  1. Vištienos krūtinėlę perpjaukite išilgai. Kiekieną gabalėlį pabarstykite druska, maltais juodaisiais pipirais ir paprikos milteliais.
  2. Krūtinėlę apvoliokite kiaušinio plakinyje ir sezamo sėklose. Kepkite keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių, kol gražiais apskrus.
  3. Į lėkštę dėkite salotas, supjaustytas daržoves ir vištienos krūtinėlę. Užpilkite paruoštu padažu ir apibarstykite petražolėmis.
Skanaus ;)


2016 m. kovo 20 d., sekmadienis

ORKAITĖJE TROŠKINTI TRIUŠIENOS ŠONKAULIUKAI

Be galo skanus patiekalas, o mėsytė gavosi minkštutėlė ir sultinga. Turite tai išbandyti :)


  • ~1,1 kg "Lapino puotos" šviežių triušienos šonkauliukų;
  • 1 svogūno;
  • gabalėlio poro (~100g);
  • 4 skiltelių česnako;
  • 2 a.š. smulkintų šviežių rozmarino lapelių;
  • 1 a.š. grūstos čili paprikos;
  • 400 g rudųjų pievagrybių;
  • 200 ml vištienos sultinio;
  • 1 skardinės (240g) konservuotų smulkintų pomidorų;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  • miltų (apvoliojimui);
  1. Triušienos šonkauliukus iš abiejų pusių apibarstykite druska ir maltais juodaisiais pipirais. Apvoliokite miltuose, nupurtykite jų perteklių. Iš abiejų pusių apskrudinkite šonkauliukus keptuvėje su trupučiu aliejaus. Šonkauliukus sudėkite į kepimo indą.
  2. Kitoje keptuvėje įpilkite šiek tiek aliejaus, suberkite kubeliais pjaustytą svogūną ir kepkite, kol jis suminkštės. Tada dėkite pusžiedžiais pjaustytą porą, smulkiais kubeliais česnako skilteles, į 4 dalis supjaustytus pievagrybius , suberkite rozmariną, čili papriką ir kepkite porą minučių. 
  3. Supilkite vištienos sultinį, konservuotus pomidorus, pagreitinkite ugnį ir kai tik užvirs, supilkite viską ant šonkauliukų.
  4. Kepimo indą uždenkite folija ir troškinkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 1 val.
Skanaus ;)

"cooking.nytimes.com"

2016 m. kovo 19 d., šeštadienis

ORKAITĖJE KEPTI KIAUŠINIAI SU DARŽOVĖMIS IR SŪRIU

Mėgstu tingius savaitgalio rytus, kai virtuvėje gamini atsipalaidavusi, neskubėdama :) Palepinkite namiškius skaniais pusryčiais, kuriuos galite kiekvienam padaryti būtent tokius, kokius jie mėgsta, t.y. sudėti jų mėgstamus ingridientus. Čia tinka įvairios daržovės, todėl naudokite, ką tuo metu turite po ranka.


  • 2 kiaušinių;
  • 2 gabalėlių šaldytų špinatų (galite dėti iš šviežius);
  • kelių gabalėlių brokolio;
  • 4-6 pievagrybių;
  • 2 riekelių rūkyto naminio kumpio;
  • 4 mažų kubelių sviesto;
  • ~30 g tarkuoto kietojo sūrio (Parmezano, Džiugo ir pan.);
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  • 2 svogūnų laiškų;
  1. Indelių dugną pabarstykite sūriu, 
  2. Dėkite špinatus, brokolio gabalėlius, griežinėliais pjaustytus pievagrybius, smulkiais kubeliais pjaustytą kumpį, sviesto kubelius, ant viršaus įmuškite kiaušinį. Užberkite žiupsnelį druskos, maltų juodųjų pipirų ir pabarstykite sūriu.
  3. Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15-20 min., priklausomai nuo norimi kiaušinio skystumo.
  4. Ant viršaus užberkite pjaustytus svogūnų laiškus ir patiekite.
Skanaus ;)


2016 m. kovo 16 d., trečiadienis

LAŠIŠOS UŽTEPĖLĖ SU SEZAMO SĖKLOMIS IR AGUONOMIS

Ši užtepėlė puikiai tiks ir pusryčiams, ir  svečiams pavaišinti.Greitai paruošiama ir labai skani :)

  • 150 g rūkytos lašišos;
  • 125 g tepamo varškės sūrio (pvz. Philadelphia);
  • 1 a.š. džiovintų česnako granulių;
  • 1 a.š. "Arimex" sezamo sėklų;
  • 1 a.š. "Arimex" aguonų;
  • žiupsnelio pjaustytų česnako laiškų;
  1. Į dubenį sudėkite smulkiais kubeliais supjaustytą lašišą, sudėkite tepamą varškės sūrį, suberkite česnako granules, sezamo sėklas, aguonas, česnako laiškus ir viską gerai išmaišykite.
  2. Tepkite ant paskrudintos batono riekelės ir ant viršaus galite užlašinti šiek tiek citrinos sulčių.
Skanaus ;)

p.s. jei mėgstate, įdėkite nedidelį gabalėlį smulkiai pjaustyto raudonojo svogūno. Labai pagerina skonį :)

2016 m. kovo 9 d., trečiadienis

MAKARONAI ĮDARYTI TRIUŠIENA IR ŠPINATAIS

Jei pabosta įprasti makaronai, siūlau rinktis tuos, kuriuos galėsite įdaryti mėgstamu įdaru, o ir atrodys iš tiesų įspūdingai :)

  • 250 g Lapino puotos šviežios smulkintos triušienos;
  • 15 didelių kriauklės formų makaronų;
  • 80 g špinatų;
  • 1 kiaušinio;
  • 1 mažo svogūno;
  • 1 a.š. džiovintų raudonėlių;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  • ~150 g tarkuoto fermentinio sūrio;
pažadui:
  • 200 ml vištienos sultinio;
  • 3 v.š. pomidorų padažo;
  • 2 pomidorų;
  1. Į smulkintą triušieną sudėkite smulkiai supjaustytus špinatus, svogūną, įmuškite kiaušinį, suberkite džiovintus raudonėlius, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išmaišykite.
  2. Puode užvirkite vandenį, įberkite žiupsnelį druskos ir sudėkite makaronus. Virkite apie 4 min. Makaronai neturi būti iki gali išvirę. Išgriebkite į kiaurasamtį ir perliekite šaltu vandeniu.
  3. Kiekvieną kriauklę įdarykite paruoštu įdaru.
  4. Į kepimo indą supilkite vištienos sultinį, įdėkite pomidorų padažą iš išmaišykite. Ant dugno išdėliokite griežinėliais supjaustytus pomidorus ir ant viršaus sudėkite įdarytus makaronus. Uždenkite folija ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30-40 min.. Tuomet nuimkite foliją, užberkite tarkuoto fermentinio sūrio ir dar kepkite apie 15 min. arba tol, kol sūris išsilydys ir apskrus.
Skanaus ;)




2016 m. kovo 5 d., šeštadienis

ŠNICELIS IŠ TRIUŠIENOS

Labai skanūs šniceliai ir prie jo idealiai derantis pievagrybių padažas. Jei neturite triušienos, galite naudoti vištieną, bus ne mažiau skanu :)


2 porcijoms:
padažui:
  • 1 mažo svogūno;
  • 100 g pievagrybių;
  • 100 ml grietinėlės;
  • žiupsnelio pjaustytų šviežių krapų;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
papildomai (apvoliojimui):
  • 1 kiaušinio;
  • maltų džiūvėsėlių;
  1. Į dubenį sudėkite smulkintą triušieną, maltus džiūvėsėlius, suberkite raudonėlius, supilkite vorčesterio padažą, įmuškite kiaušinį, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išminkykite.
  2. Padažui: svogūną supjaustykite mažais kubeliais ir kepkite keptuvėje įkaitintame aliejuje ant silpnos ugnies apie 2 minutes. Sudėkite griežinėliais pjaustytus pievagrybius, kepkite keletą minučių tol, kol suminkštės, tuomet supilkite grietinėlę, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir troškinkite keletą minučių. Padažui sutirštėjus, išjunkite ugnį, sudėkite krapus ir išmaišykite.
  3. Paruoštą faršą padalinkite į 4 dalis ir suformuokite per visą delną plonus šnicelius. Apvoliokite išplaktame kiaušinyje, po to džiūvėsėliuose. Kepkite keptuvėje ant silpnos ugnies įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
  4. Patiekite su pievagrybių padažu ir mėgstamu garnyru.
Skanaus ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...