2014 m. gruodžio 28 d., sekmadienis

KEPTA ANTIS SU APELSINAIS

Džiaugiuosi, kad iš trečio karto pavyko skaniai iškepti visą antį ;) Marinatas iš tiesų puikus ir svarbiausia nereikia anties ruošti prieš porą dienų. Parsinešėte šviežią ir tą pačią dieną galite paruošti puikius pietus/vakarienę ar pateikti ant šventinio stalo.

  •  1,6 kg anties;
  • 2 apelsinų;
  • pusės citrinos sulčių;
  • 100 ml medaus;
  • žiupsnelio malto muskato riešuto;
  • 1 v.š. sojos padažo;
  • druskos;
1. Po šaltu tekančiu vandeniu nuplaukite antį - tiek išorę, tiek vidų. Nusausinkite.
2. Antį pirmiausiai įtrinkite medumi ir gerai išmasažuokite. Po to apibarstykite muskato riešutu ir vėl įtrinkite. Tą patį pakartokite su druska.
3. Nulupkite vieną apelsiną ir suplėšykite skiltelėmis. Kiekvienoje skiltelėje peiliu padarykite 2-3 įpjovas, padažykite į medų ir dėkite į anties vidų.
4. Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių temperatūros. Antį dėkite krūtinėle į apačią ir kepkite 20 min. Tuomet nupilkite susidariusių skystį, apverskite antį ant nugaros ir kepkite dar 20 min. bei vėl nupilkite skystį.
5. Per tą laiką, kol kepa antis išsivirkite padažą. Į priekaistuvį sudėkite likusį medų, t.y. 80ml, supilkite 1 apelsino išspaustas sultis, citrinos sultis ir sojos padažą. Kai padažas užvirs, pakaitinkite apie porą minučių.
6. Išimkite antį iš orkaitės ir silikoninio teptuko pagalba kruopščiai visą ištepkite. Likusį padažą užpilkite ant viršus. Sumažinkite orkaitės temperatūrą iki 180 laipsnių ir kepkite 1 valandą arba tol, kol iškeps. Rekomenduoju kas 15 min. antį aplaistyti padažu.
7. Iškepusią antį uždenkite folija ir palikite šiltai 15-20 min. pastovėti. Patiekite su mėgstamu garnyru.
Skanaus ;)
patarimas: jei antis pradės pernelyg skrusti, pridenkite ją folija ir kepkite toliau. Antis bus iškepusi, jei įdūrus peiliu į krūtinėlę tekės skaidrios sultys.

2014 m. gruodžio 26 d., penktadienis

UŽKANDĖLĖS SU SILKE

Švenčių maratoną ne taip ir lengva atlaikyti, kai visi vaišina, kai stalai nukrauti gėrybėmis. Tikiu, kad skrandžiai pilni ir į silkės pusę nelabai norisi žiūrėti, beeeet artėja Naujųjų metų šventė ir šie vėrinukai gali būti puikiu užkandžiu bei stalo puošmena ;)

  • 6 duonos riekelių;
  • 1 skiltelės česnako;
  • 1-2 virtų ar keptų burokėlių;
  • 1-2 silpnai sūdytų silkių;
  • 2-3 nedidelių marinuotų agurkėlių;
 padažui:
  • 2 v.š. majonezo;
  • 1 marinuoto agurkėlio;
  • žiupsnelio šv. krapų ir petražolių;
1.  Padažui skirtus ingridientus sudėkite į virtuvinį smulkintuvą (blenderį) ir sumalkite iki vientinos masės. Jei reikia, pagardinkite druska.
2. Paskrudinkite duonos riekeles. Išspauskite norimo dydžio gabalėlius arba supjaustykite juostelėmis ar riekelėmis ir įtrinkite česnaku.
3. Iš virtų ar keptų burokėlių išpjaukite/išspauskite formele gabalėlius atitinkančius duonos dydį. 
4. Ant duonos užtepkite paruošto padažo, silkės gabalėlį ir agurko griežinėlį, viską persmeikite mediniu iešmeliu. 
p.s jei norite, kad išliktų estetinis vaizdas, vėrinukus geriausia pateikti atvykus svečiams, nes ilgai stovint, majonezas susigeria į duoną, o burokėlis nudažo raudona spalva.
Skanaus ;)

patarimas: išbandykite su orkaitėje keptais burokėliais, t.y. juos nuplaukite, apibarstykite druska, juodaisiais pipirais, užpilkite alyvuogių aliejaus, įvyniokite į dvigubą folijos lakštą ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 1-1,5val. priklausomai nuo burokėlių dydžio. Tuomet išimkite, atvėsinkite, nulupkite ir gaminkite. 

pritaikyta pagal A.Stašaitytės-Masalskienės repcetą

2014 m. gruodžio 21 d., sekmadienis

VIŠTIENOS KEPENĖLIŲ PAŠTETAS SU SPANGUOLĖMIS

Paštetą pasigaminti visai nesudėtinga, todėl neatidėliokite ir būtinai pasigaminkite. Juk gera žinoti ką valgai :)

  • 500g vištienos kepenėlių;
  • 200g sviesto;
  • 1 didelio svogūno;
  • 2 lauro lapelių;
  • kelių šakelių šviežio čiobrelio;
  • druskos, juodųjų pipirų;
  • muskato riešuto;
  • 30g dž.spanguolių;
  • 50-100 ml vandens;
  • aliejaus;
1.Nuo vištienos kepenėlių nupjaustykite gyslas ir riebalus. Supjaustykite vienodais nedideliais gabalėliais.
2. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus, sudėkite kubeliais supjaustytą svogūną ir kepkite, kol suminkštės.
3. Tuomet sudėkite 150g sviesto, kai išsilydys, dėkite kepenėles, lauro lapelius, čiobrelio šakeles, pagardinkite druska, juodaisiais pipirais, tarkuotu muskato riešutu ir troškinkite ant silpnos ugnies  15-20 minučių.
4. Išimkite lauro lapelius ir čiobrelio šakeles ir keptuvės turinį sudėkite į virtuvinį smulkintuvą (blenderį) ir sumalkite. Įpilkite vandens, jei norite, kad paštetas būtų šiek tiek minkštesnis.
5. Įdėkite džiovintas spanguolės ir gražiai išmaišykite (tik ne su blenderiu).
6. Sudėkite paštetą į norimus indelius ir ant viršaus užpilkite 50g išlydytu sviestu. Dėkite į šaldytuvą, kad sustingtų.
 7. Paštetą tepkite ant paskrudintos batono riekelės ir ant viršaus uždėkite marinuotų agurkėlių.
Skanaus ;)

patarimas: neprakabintą, sviestu  užpiltą paštetą, galima laikyti šviežią šaldytuve visą savaitę .

adaptuota pagal "www.beatosvirtuve.lt"

2014 m. gruodžio 18 d., ketvirtadienis

KUSKUSO SALOTOS SU KREVETĖMIS, MIGDOLAIS, RAZINOMIS IR DŽIOVINTAIS ABRIKOSAIS

Kuskuso kruopos nėra ypač populiarios, tačiau labai vertingos, greitai paruošiamos ir gali būti derinamos su įvairiais ingridientais.


2 porcijoms:
  • 100g šviežių krevečių;
  • 1 nedidelio mėlynojo svogūno;
  • žiupsnelio paprikos ir grūstos čili paprikos;
  • 130g kuskuso;
  • 30 g razinų;
  • 30g golden razinų;
  • 15g džiovintų abrikosų;
  • 30g migdolų;
  • 100g konservuotų avinžirnių;
  • saujelės šviežių petražolių;
  • druskos, juodųjų pipirų;
  • alyvuogių aliejaus;
1.  Krevetes pagardinkite paprikomis, druska, juodaisiais pipirais, išmaišykite ir atidėkite į šalį.
2. Įkaitinkite aliejų keptuvėje ir sudėkite smulkiais kubeliais pjaustytą svogūną. Kepkite, kol svogūnas bus iškepęs. Tuomet sudėkite krevetes ir kepkite keletą minučių.
3.  Kuskusą paruoškite pagal instrukcijas nurodytas ant pakelio.
4. Į dubenį suberkite iškeptas krevetes su svogūnais, kuskusą, razinas, kubeliais pjaustytus abrikosus, pasmulkintus migdolų riešutus, konservuotus avinžirnius, smulkiai pjaustytas petražoles, viską pagardinkite druska, juodaisiais pipirais, įpilkite alyvuogių aliejaus ir gerai išmaišykite.
Skanaus ;)


"Entertaining With Beth"

2014 m. gruodžio 14 d., sekmadienis

VIŠTIENOS KRŪTINĖLĖS UŽTEPĖLĖ SU PESTO PADAŽU

Užtepėlė gaminta ne vieną kartą. Ir bloge ji atsidūrusi, bet man ji tokia skani, kad verta atskiro įrašo :)

  • 200g rūkytos vištienos krūtinėlės;
  • 1 a.š. pesto padažo;
  • 2-3 v.š. majonezo;
  • šviežių krapų;
  • juodųjų pipirų;
  • duonos skrebučių, agurko;
1. Į dubenį sudėkite mažais kubeliais supjaustytą  vištienos krūtinėlę, pesto padažą, majonezą, žiupsnelį pjaustytų šviežių krapų, pagardinkite juodaisiais pipirais ir viską išmaišykite.
2. Užtepėlę tepkite arba ant duonos skrebučio arba ant agurko griežinėlio.
Skanaus ;)
 

2014 m. gruodžio 4 d., ketvirtadienis

VIRTA VIŠTIENA SU RYŽIAIS, AITRIĄJA PAPRIKA IR ANAKARDŽIAIS*

Nesibaiminkite, patiekalas tikrai nesigauna "sausas", kaip gali pasirodyti. Jeigu nenorite, kad sojos padažas nudažytų vištienos gabalėlius, tiesiog nedėkite jos į keptuvės turinį.

 4 porcijoms:
  • 300g vištienos krūtinėlės be odos;
  • 4 v.š. tamsaus sojų padažo;
  • 125g anakardžių;
  • žiupsnelio aitriosios paprikos;
  • ryšulėlio laiškinių svogūnų;
  • 1 raudonosios paprikos;
  • 1 v.š. medaus;
  • 2 česnako skiltelių;
  • nedidelio gabalėlio imbriero;
  • citrinos sulčių;
  • druskos;
1. Į puodą sudėkite vištienos krūtinėles, įpilkite šaukštą sojų padažo ir užpilkite vandeniu. Kai užvirs, sumažinkite ugnį ir lėtai virkite apie 15-20min. Išvirusią vištieną išimkite kiaurasamčiu ir kiek pravėsusią "suplėšykite" vienodo dydžio gabalėliais.
2. Mažoje sausoje keptuvėje sumaišykite anakardžius, aitriąją papriką ir žiupsnį druskos. Nustatę vidutinę kaitrą paskrudinkite kelias minutes.
3. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite šiaudeliais pjaustytą raudonąją papriką. Kepkite keletą minučių, kol paprika šiek tiek suminkštės. Vėliau dėkite stambiai pjaustytus laiškinius svogūnus, pamaišykite. Supilkite sojų padažą, citrinos sultis, medų, sudėkite smulkiai pjaustytą česnaką, tarkuotą imbierą ir trumpai pakaitinkite. Galiausiai dėkite vištienos gabalėlius ir viską išmaišykite.
4. Patiekite su ryžiais ir ant viršaus užberkite keptus anakardžius.
Skanaus ;)

adaptuota pagal receptą iš knygos "Virtuvės ekspresas"
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...