2016 m. balandžio 29 d., penktadienis

ANTIENOS SRIUBA SU DARŽOVĖMIS IR PUPELĖMIS

Dažnas sriubas pamiršta ir palieka "antrame plane", o be reikalo - dubenėlis skanios sriubos visuomet sušildo ir palepina skrandį :)


sultiniui:

sriubai:
  • 2 morkų;
  • 200 g šviežio kopūsto;
  • 6 pievagrybių;
  • 220 g konservuotų raudonųjų pupelių;
  • žiupsnelio pjaustytų šviežių petražolių;
  • 0,5 a.š. malto imbiero;
  1. Į puodą sudėkite antienos rinkinį sriubai, svogūną, stambiai supjaustytą morką, pipirus, lauro lapelius, rozmarino šakelę, įberkite druskos, užpilkite vandenį ir kai užvirs, virkite valandą ant silpnos ugnies. Nugraibykite susidariusiais putas. 
  2. Sultinį nukoškite per smulkų sietelį ir supilkite į švarų puodą. Nuo antienos kaulų nupjaustykite mėsytę.
  3. Vėl užkaiskite puodą su sultiniu ir kai tik jis užvirs, sudėkite smulkiais kubeliais pjaustytas morkas. Virkite keletą minučių, kol jos suminkštės. Tuomet dėkite griežinėliais pjaustytą šviežią kopūstą ir pievagrybius, suberkite konservuotas pupeles, antienos mėsytę ir virkite keletą minučių, kol kopūstas suminkštės.
  4. Išjunkite ugnį, suberkite šviežias petražoles ir išmaišykite.
Skanaus ;)


2016 m. balandžio 28 d., ketvirtadienis

ANTIENOS IR VIŠTIENOS KUKULIUKAI SU PIEVAGRYBIŲ PADAŽU

Šiuos kukuliukus galite kepti orkaitėje, galite išsikepti keptuvėje ar troškinti puode. Man labiausiai patinka kepti orkaitėje ir su padažu - siūlau išbandyti :)


  • 550 g Lapino puotos šviežių ančiukų file su oda;
  • 240 g vištienos krūtinėlės;
  • 1 svogūno;
  • 2 skiltelių česnako;
  • 1 kiaušinio;
  • 6 v.š. maltų džiūvėsėlių;
  • 1 a.š. džiovintų čiobrelių;
  • žiupsnelio šviežių pjaustytų petražolių;
  • druskos;
  • maltų juodųjų pipirų;
padažui:
  • 100 g pievagrybių;
  • 1 svogūno;
  • 200 g grietinėlės;
  • žiupsnelio pjaustytų šviežių krapų;
  • druskos;
  • maltų juodųjų pipirų;
  1. Nuo ančiukų file nupjaukite odą ir sumalkite. Taip pat sumalkite vištienos krūtinėlę.
  2. Svogūną supjaustykite smulkiais kubeliais, kepinkite keptuvėje su trupučiu aliejaus, kol suminkštės. Dėkite išspaustas česnako skilteles, kepkite 30 sekundžių ir palikite šiek tiek pravėsti.
  3. Į dubenį maltą antieną ir vištieną, dėkite keptą svogūną su česnakais, įmuškite kiaušinį, suberkite džiūvėsėlius, čiobrelius, petražoles, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išminkykite.
  4. Drėgnomis rankomis formuokite norimo dydžio kukuliukus ir sudėkite į kepimo skardą ištiestą kepimo popieriumi. Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30-35 min. arba tol, kol iškeps.
  5. Padažui: į keptuvę įpilkite šiek tiek aliejaus, sudėkite pusžiedžiais pjaustytą svogūną. Kai tik jis suminkštės, dėkite griežinėliais pjaustytus pievagrybius ir kepkite keletą minučių. Tuomet pilkite grietinėlę, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir patroškinkite dar keletą minučių, kol padažas sutirštės. Galiausiai suberkite šviežius krapus.
  6. Tiekite iškeptus kukuliukus su pievagrybių padažu ir mėgstamu garnyru.
Skanaus ;)


"circahappy.com"

2016 m. balandžio 24 d., sekmadienis

VARŠKĖS APKEPAS SU KOKOSAIS IR VYŠNIOMIS

Vienas iš greitų būdų pasigaminti ir smaguriauti skaniu pyragu. Vietoj vyšnių galite naudoti mėlynes, avietes ir pan. Tiks tiek šviežios, tiek šaldytos uogos.


  1. Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų.
  2. Baltymus išplakite iki standžių putų.
  3. Į kitą dubenį sudėkite varškę, kiaušinių trynius, cukrų, kokoso drožles. Mikseriu išplakite iki vientisos masės. Tuomet sudėkite išplaktus baltymus ir atsargiai išmaišykite.
  4. Imkite apvalią 28 cm skersmens kepimo formą, kurios dugną išklokite kepimo popieriumi, o šonus ištepkite sviestu.
  5. Sudėkite paruoštą varškę, tolygiai paskirstykite ir ant viršaus išdėliokite vyšnias. 
  6. Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 45 min.
Skanaus ;)

p.s. negalvokite, kad pyragas sudegęs, kraštai tamsesni dėl ištekėjusių sulčių iš vyšnių.


"www.beatosvirtuve.lt"

2016 m. balandžio 19 d., antradienis

KEPTA VIŠTIENOS FILE SU PARMEZANO SŪRIU

Šis patiekalas buvo ruoštas "RIMI" ir "Gelbėkit vaikus" organizuojamame projekte, kurio tikslas iš duotų produktų pagaminti vieną ekonomišką ir skanų patiekalą šeimos pietums. 
Rinkausi paprastą ir greitai pagaminamą patiekalą, kad šeimininkei prie viryklės nereikėtų praleisti daug laiko ir liktų laiko pabūti su namiškiais ar užsiimti savo hobiu :)


4 porcijoms:
  • 550 g Rimi viščiukų vidinių krūtinėlių file (~13vnt.);
  • Rimi žolelių ir pipirų prieskonių mišinio;
  • 2 Rimi kiaušinių;
  • 5-6 v.š. Rimi extra kvietinių miltų;
  • 120 g Rimi kietojo sūrio "Parmigiano Reggiano";
  • ~200 g Rimi Jasmine ryžių;
  • 100 g sultenės salotų;
  • šlakelio Rimi extra virgin alyvuogių aliejaus;
  • druskos;
padažui:
  • 2 nedidelių svogūnų;
  • 4-5 v.š. Rimi 30 % riebumo grietinės;
  • 0,5 a.š. Rimi Dižono garstyčių;
  • 0,5 a.š. Rimi džiovintų raudonėlių;
  • žiupsnelio pjaustytų šviežių petražolių;
  • druskos;
  1. Vištienos file gabalėlių nuplaukite, nusausinkite virtuviniu popieriniu rankšluoščiu ir pašalinkite plėvelės bei gyslas. Kiekvieną gabalėlį ir abiejų pusių apibarstykite žolelių ir pipirų prieskonių mišiniu.
  2. Imkite tris dubenėlius: į pirmą sudėkite miltus, į antrą - išplaktus kiaušinius, į trečią - smulkiai sutarkuotą kietąjį sūrį.
  3. Vištienos file gabalėlius apvoliokite miltuose ir nupurtykite jų perteklių, tuomet merkite į kiaušinio plakinį bei apvoliokite tarkuotame sūryje. 
  4. Gabalėlius išdėliokite kepimo popieriumi išklotoje skardoje ir kepkite apie 15-20 min. 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Praėjus maždaug pusei kepimo laiko, vištienos gabalėlius apverskite, kai bus gražiai apskrudę ir pabaikite kepti.
  5. Padažui: į keptuvę įpilkite šlakelį aliejaus, sudėkite smulkiais kubeliais pjaustytus svogūnus ir kepkite kol jie suminkštės. Tada dėkite grietinę, dižono garstyčias, suberkite džiovintus raudonėlius, pagardinkite druska, viską gerai išmaišykite ir leiskite padažui užvirti. Tuomet išjunkite ir suberkite pjaustytas šviežias petražoles bei vėl išmaišykite.
  6. Ryžius išvirkite pasūdytame vandenyje.
  7. Salotas pagardinkite druska, užpilkite alyvuogių aliejaus ir išmaišykite.
Serviruokite ir mėgaukitės skaniu patiekalu ;)






2016 m. balandžio 17 d., sekmadienis

SRIUBA SU ANTIENOS KRŪTINĖLE IR KREVETĖMIS

Nuostabaus skonio sriuba, kurios neįmanoma atsivalgyti ;) Tikrai! Neabejoju, kad ir svečiai liktų labai patenkinti šiuo patiekalu :)


  •  490 g Lapino puotos šviežių ančiukų file su oda;
  • 100 g rūkytos kiaulienos šoninės;
  • 1 svogūno;
  • 1 raudonosios paprikos;
  • 100 g žirnelių anksčių;
  • ~20 vnt. šviežių krevečių;
  • 1 a.š. rūkytos raudonosios paprikos miltelių;
  • 1 a.š. džiovintų čiobrelių;
  • 1 a.š. grūstų čili paprikų;
  • 1 v.š. baltojo vyno acto ar citrinos sulčių;
  • 2-2,5 l vištienos sultinio;
  • 250 g natūralių tailandietiškų makaronų (galite keisti virtais ryžiais);
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  • žiupsnelio pjaustytų šviežių svogūnų laiškų;
  1. Anties krūtinėlę nusausinkite popieriniu rankšluoščiu, įstrižais rėžiais supjaustykite antienos odelę ir iš abiejų pusių pagardinkite druska bei maltais juodaisiais pipirais.
  2. Krūtinėlę žemyn odelė dėkite į šaltą keptuvę, kepkite ant silpnos ugnies 7-8 min., kol odelė gražiai apskrus, apverskite ir kepkite dar 7-8 min. Tuomet perdėkite į lėkštę ir palikite pastovėti.
  3. Kiaulienos šoninę supjaustykite griežinėliais ir apskrudinkite keptuvėje. Sudėkite ant popierinio rankšluoščio, kad susigertų riebalų perteklius.
  4. Toje pačioje keptuvėje, kur kepė antiena, dėkite pusžiedžiais supjaustytą svogūną, kai jis suminkštės, sudėkite juostelėmis supjaustytą raudonąją papriką. Kepkite dar keletą minučių.
  5. Puode užvirkite vištienos sultinį, sudėkite keptą svogūną, papriką, šoninę, nedideliais kubeliais supjaustytas antienos krūtinėlės, rūkytos paprikos miltelius, džiovintus čiobrelius, čili papriką, supilkite baltojo vyno actą arba citrinos sultis, išmaišykite ir leiskite užvirti. Virkite apie 5 min., tuomet sudėkite šviežias krevetes, žirnelių ankštis ir virkite dar apie 2 min.
  6. Makaronus paruoškite pagal instrukcijas ant pakelio. Jei naudosite ryžius, juos tiesiog išvirkite pasūdytame vandenyje.
  7. Į dubenėlį dėkite makaronų arba ryžių, užpilkite išvirta sriuba.
  8. Ant viršaus užberkite pjaustytų svogūnų laiškų.
Skanaus ;)


"hostessatheart.com"

2016 m. balandžio 4 d., pirmadienis

VIŠTIENOS KEPSNELIAI SU VYNUOGIŲ PADAŽU

Purūs ir minkšti vištienos kepsneliai su gaiviu vynuogių padažu - tobulas derinys pietums ar vakarienei :)

padažui:
  • 300 g žaliųjų vynuogių be kauliukų;
  • 3 v.š. cukraus;
  • pusės citrinos sulčių;
  • 0,5 a.š. džiovintų čiobrelių;
  • 200 ml baltojo saldaus vyno (gali keisti vynuogių sultimis);
  • 1 v.š. krakmolo;
  • druskos;
  1. Į vištienos faršą sudėkite majonezą, piene išmirkytas ir gerai nuspaustas batono riekeles, įmuškite kiaušinį, suberkite karį, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išminkykite.
  2. Formuokite mažus kepsnelius ir iš abiejų pusių apskrudinkite keptuvėje su trupučiu aliejaus. Tuomet sudėkite į kepimo skardą išklotą kepimo popieriumi ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje ~15 min.
  3. Padažui: į puodelį sudėkite per pusę supjaustytas vynuoges, suberkite cukrų, supilkite citrinos sultis ir kelias minutes virkite ant silpnos ugnies. Krakmolą sumaišykite su vynu arba sultimis, supilkite ant vynuogių, suberkite čiobrelius, pagardinkite druska ir nuolat maišydami kaitinkite, kol padažas sutirštės.
  4. Patiekite kepsnelius su padažu ir virtais ryžiais, ant viršaus užberkite smulkiai pjaustytų česnako laiškų.
Skanaus ;)


iš Beatos knygos

2016 m. balandžio 2 d., šeštadienis

LAŠIŠA ĮDARYTAS PRANCŪZIŠKAS BATONAS

Taip įdarytas batonas papuoš jūsų užkandžių stalą. Pagaminti labai paprasta ir greita :)

  • 1 prancūziško batono (~30 cm ilgio);
  • 150 g rūkytos lašišos;
  • mažo gabalėlio mėlynojo svogūno;
  • 150 g tepamo varškės sūrio (pvz.Philadelphia);
  • 1 a.š. grūdėtųjų garstyčių;
  • 1 a.š. alyvuogių aliejaus;
  • 1 a.š. citrinos sulčių;
  • žiupsnelio šviežių pjaustytų petražolių;
  • maltų juodųjų pipirų;
  1. Į dubenį sudėkite smulkiais kubeliais pjaustytą lašišą ir mėlynąjį svogūną, dėkite sūrį, garstyčias, supilkite aliejų, citrinos sultis, suberkite petražoles, maltus juoduosius pipirus ir viską gerai išmaišykite.
  2. Nupjaukite prancūziško batono abu galus ir ilgu šaukšteliu išskobkite minkštimą. Tada pridėkite paruošto įdaro, susukite į maistinę plėvelę ir laikykite šaldytuve apie 30 min.
  3. Supjaustykite riekelėmis ir patiekite.
Skanaus :)

p.s. nelaikykite paruošto batono per naktį, nes taip jis bus sumirkęs ir praras traškumą.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...