Dažnas sriubas pamiršta ir palieka "antrame plane", o be reikalo - dubenėlis skanios sriubos visuomet sušildo ir palepina skrandį :)
sultiniui:
- 750 g Lapino puotos švž. antienos rinkinio sriubai;
- 0,5 nedidelio svogūno;
- 1 morkos;
- 5 vnt. kvapiųjų pipirų;
- 5 vnt. juodųjų pipirų;
- 2 lauro lapelių;
- 1 šakelės šviežio rozmarino;
- druskos;
- 2 l vandens;
sriubai:
- 2 morkų;
- 200 g šviežio kopūsto;
- 6 pievagrybių;
- 220 g konservuotų raudonųjų pupelių;
- žiupsnelio pjaustytų šviežių petražolių;
- 0,5 a.š. malto imbiero;
- Į puodą sudėkite antienos rinkinį sriubai, svogūną, stambiai supjaustytą morką, pipirus, lauro lapelius, rozmarino šakelę, įberkite druskos, užpilkite vandenį ir kai užvirs, virkite valandą ant silpnos ugnies. Nugraibykite susidariusiais putas.
- Sultinį nukoškite per smulkų sietelį ir supilkite į švarų puodą. Nuo antienos kaulų nupjaustykite mėsytę.
- Vėl užkaiskite puodą su sultiniu ir kai tik jis užvirs, sudėkite smulkiais kubeliais pjaustytas morkas. Virkite keletą minučių, kol jos suminkštės. Tuomet dėkite griežinėliais pjaustytą šviežią kopūstą ir pievagrybius, suberkite konservuotas pupeles, antienos mėsytę ir virkite keletą minučių, kol kopūstas suminkštės.
- Išjunkite ugnį, suberkite šviežias petražoles ir išmaišykite.
Skanaus ;)