Taip įdarytas batonas papuoš jūsų užkandžių stalą. Pagaminti labai paprasta ir greita :)
- 1 prancūziško batono (~30 cm ilgio);
- 150 g rūkytos lašišos;
- mažo gabalėlio mėlynojo svogūno;
- 150 g tepamo varškės sūrio (pvz.Philadelphia);
- 1 a.š. grūdėtųjų garstyčių;
- 1 a.š. alyvuogių aliejaus;
- 1 a.š. citrinos sulčių;
- žiupsnelio šviežių pjaustytų petražolių;
- maltų juodųjų pipirų;
- Į dubenį sudėkite smulkiais kubeliais pjaustytą lašišą ir mėlynąjį svogūną, dėkite sūrį, garstyčias, supilkite aliejų, citrinos sultis, suberkite petražoles, maltus juoduosius pipirus ir viską gerai išmaišykite.
- Nupjaukite prancūziško batono abu galus ir ilgu šaukšteliu išskobkite minkštimą. Tada pridėkite paruošto įdaro, susukite į maistinę plėvelę ir laikykite šaldytuve apie 30 min.
- Supjaustykite riekelėmis ir patiekite.
Skanaus :)
p.s. nelaikykite paruošto batono per naktį, nes taip jis bus sumirkęs ir praras traškumą.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą