Didžiuliu moliūgu aprūpino kolegė, kuriai esu be galo dėkinga ;) Todėl šiuo metu karaliauja patiekalai būtent iš šio nuostabaus oranžinio gražuolio.
Sriuba nuostabi, greitai paruošiama ir praktiškai iš vieno pagrindinio ingridiento - moliūgo. Mėgstu skystesnes, todėl įpyliau daugiau sultinio. Jei naudositės nurodytais kiekiais, gausite tirštą, kaip pas Neringą.
- 1-2 kg moliūgo;
- 1 skiltelės česnako;
- 1l vištienos (arba daržovių) sultinio;
- 200ml grietinėlės;
- šlakelio alyvuogių aliejaus;
- šv. tarkuoto muskato riešuto;
- druskos, juodųjų pipirų;
1. Moliūgą supjaustykite didesniais gabalėliais, sudėkite į skardą, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir kepkite orkaitėje, kol gražiai apskrus paviršius.
2. Į kepimo pabaigą ant moliūgų sudėkite griežinėliais supjaustytą česnaką.
3. Sultinį supilkite į puodą, sudėkite moliūgą, įpilkite grietinėlę ir pakaitinkite, bet neužvirkite.
4. Puodo turinį sublenderiuokite, pagardinkite muskatu, druska bei juodaisiais pipirais.
p.s. dėl aštrumo įbėriau šiek tiek grūstų čili paprikų. Valgėme su skrudinta batono riekele.
Skanaus ;)
receptas iš "neringa-blogas"