2013 m. spalio 27 d., sekmadienis

KEKSIUKAI SU BANANAIS

Burnoje tirpstantys nuostabūs keksiukai ;) Malonumas juos gaminti ir svečius pavaišinti.

  • 125g minkšto sviesto;
  • 125g rudojo cukraus;
  • 2 kiaušinių;
  • 125g miltų;
  • 1 a.š. kepimo miltelių;
  • 2 vidutinio dydžio bananų;
1. Sviestą išsukite su cukrumi iki purios vientisos masės. Įmuškite kiaušinius ir gerai išplakite.
2. Į dubenį sudėkite į košę sutrintus bananus, suberkite persijotus miltus sumaišytus su kepimo milteliais. Viską gerai išmaišykite.
3. Imkite keksiukų formą, įklokite popierinius krepšelius ir dėkite paruoštą masę. Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20-25min.
p.s. iš nurodytos masės gaunasi 12 keksiukų. Į keletą ant viršaus uždėjau mėlynių - jų rūgštelė dar labiau pagardino keksiukus.
Skanaus ;)


2013 m. spalio 26 d., šeštadienis

SKREBUTIS SU AVOKADU IR KIAUŠINIU

Nuostabus pasiūlymas vėlyvesniems pusryčiams ir ne tik ;) Daug laiko neužimantis, bet savo skoniu ir grožiu nustebinantis.

  • 4 juodos duonos riekelių;
  • 1 prinokusio avokado;
  • 4 kiaušinių;
  • druskos, juodųjų pipirų;
  • citrinos sulčių;
1. Pirmiausiai išvirkite kiaušinius be lukšto. Paimkite puodelį, išklokite jį maistine plėvele, įlašinkite kelis lašus aliejaus ir pirštu patepkite plėvelę. Įmuškite kiaušinį, užspauskite plėvelę (aš surišu virvele) ir dėkite į verdantį vandenį. Virkite 3-4 min., jei norite, kad kiaušiniai būtų skystesni arba 4-5 min. - vidutinio kietumo.
2. Kol kiaušiniai verda, gerai įkaitintoje sausoje keptuvėje apskrudinkite duonos riekeles.
3. Avokadą perpjaukite, išimkite kauliuką ir išimkite minkštimą. Jį sutrinkite šakute, pagardinkite druska, juodaisiais pipirais ir pagal skonį citrinų sultimis bei viską išmaišykite. 
4. Avokado masę tepkite ant duonos, ant viršaus uždėkite iš plėvelės išimtą kiaušinį. Užberkite šiek tiek druskos ir pipirų.
Skanaus ;)
 

idėja iš fb "Valgau be sąžinės graužimo"

2013 m. spalio 20 d., sekmadienis

BROWNIS SU OREO SAUSAINIAIS

Kartais senai nusižiūrėtas receptas "pradingsta" didžiajame pasigaminti skirtame sąraše. O be reikalo ;) Taip nutiko ir su šiuo browniu. Pyragas iš tiesų skanus bei sotus. Prie progos būtinai iškepkite.

  • 16 oreo sausainiukų;
  • 115 g sviesto;
  • 100 g cukraus;
  • 250 g tepamo varškės sūrelio (arba trintos varškės);
  • 80 g cukraus pudros;
  • 1 a.š. vanilinio cukraus;
  • 120g miltų;
  • 45 g kakavos;
  • 1/3 a.š. druskos;
  • 2 kiaušinių;
1. Tepamą varškės sūrelį išmaišykite su cukraus pudra padėkite į šaldytuvą.
2. Sviestą pakaitinkite su cukrumi, kol sviestas ištirps (cukrus neturi visiškai ištirpti). Atvėsinkite iki kambario temperatūros.
3. Išplakite kiaušinius ir palaipsniui pilkite sviesto ir cukraus mišinį. Plakite kol masė taps "kreminė".
4. Tuomet į masę supilkite miltus sumaišytus su druska ir kakava. Iš gerai išmaišykite tešlą. Pabaigoje sudėkite 12 susmulkintų oreo sausainiukų ir vėl išmaišykite.
5. Kepimo formą (pas mane 30x11) išklokite kepimo popieriumi. Ant skardos dugno paskleiskite daugiau nei pusę kakavinės masės. Tada ant viršaus tolygiai paskirstykite varškės masę ir ant viršaus vėl kakavinę masę. Galite mediniu pagaliuku šiek tiek pamaišyti viršutinę masę. Ant viršaus sudėliokite likusius sausainiukus.
6. Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30min. Valgykite atvėsintą.
Skanaus ;)


2013 m. spalio 13 d., sekmadienis

VIŠTIENOS TROŠKINYS SU PUPELĖMIS IR KUKURŪZAIS

Įvairūs troškinukai ypač tinkami vėsesniu oru, todėl šiandien siūlau pasigaminti gardų ir šiek tiek aštrų vištienos troškinuką.


  •  650-700g vištienos krūtinėlės;
  • 1 didelio svogūno;
  • 4 česnako skiltelių;
  • 140g konservuotų kukurūzų;
  • 250g konservuotų baltųjų pupelių (skardinės, keičiau raudonąsias);
  • 500ml vištienos sultinio;
  • šv. petražolių;
  • 1v.š. smulkintų krapų;
  • žiupsnelio smulkintos aitriosios paprikos;
  • druskos, juodųjų pipirų;
  • 0,5 stiklinės grietinėlės arba grietinės;
  • 1v.š. krakmolo;
  • gabalėlio sviesto ir alyvuogių aliejaus kepimui;
1. Vištienos filė supjaustykite kubeliais, įtrinkite druska ir juodaisiais pipirais. Keptuvėje įkaitinkite sviestą ir alyvuogių aliejų ir apkepkite vištieną. Iškeptus gabalėlius sudėkite ant popierinio rankšluoščio.
2. Smulkiai supjaustykite svogūną ir kepkite sviesto ir alyvuogių aliejaus mišinyje ant silpnos ugnies apie 20min., kol svogūnai gražiai apskrus. Tuomet sudėkite česnaką, aitriąją papriką, nusausintas pupules, kukurūzus, petražoles ir krapus. Kepkite apie 5-7min.
3. Sudėkite vištieną ir supilkite vištienos sultinį. Troškinkite ant silpnos ugnies apie 20min. arba kol didžioji dalis sultinio beveik išgaruos. 
4. Tada supilkite grietinėlę ar grietinę sumaišytą su krakmolu ir pakaitinkite kelias minutes. Patiekite su ryžiais.
Skanaus ;)


receptas iš "moteris.lt"

2013 m. spalio 6 d., sekmadienis

BULVINIAI BLYNAI SU VIŠTIENA

Niekada netoptelėjo mintis į bulvinių blynų masę įmaišyti vištienos. O pasirodo tikrai skanu ir sotu.


  • 400g vištienos krūtinėlės;
  • 600g bulvių;
  • 1 kiaušinio;
  • 1 v.š. majonezo;
  • 2-3 v.š. miltų;
  • druskos, juodųjų pipirų;
  • 0,5 a.š. tarkuoto muskato;
1. Nuskustas bulves sutarkuokite per smulkesnę burokinę tarką.
2. Kuo smulkiau supjaustykite vištieną. 
3. Dubenyje sumaišykite bulves, vištieną, įmuškite kiaušinį, sudėkite majonezą, miltus, muskatą ir pagardinkite druska bei juodaisiais pipirais. Viską gerai išmaišykite.
3. Kepkite keptuvėje įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių kol gražiai apskrus.
Skanaus ;)


receptas iš "15min.lt"

KREVEČIŲ SRIUBA SU TORTILIJA

Daug ingridientų nereikalaujanti ir vos per 10 min. paruošiama sriuba - kas gali būti geriau ;)


  •  2-3 tortilijų;
  • 2 a.š. alyvuogių aliejaus;
  • pusę svogūno;
  • 1 skiltelės česnako;
  • žiupsnelio grūstų čili pipirų;
  • 1 a.š. aštraus pomidorų padažo;
  • 1 litro vištienos sultinio;
  • 1 kukurūzų burbuolės;
  • 150g šviežių krevečių;
1. Tortilijos lapus supjaustykite plonomis juostelėmis. Sudėkite į kepimo skardą, užpilkite alyvuogių aliejaus, permaišykite ir kepkite 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai apskrus.
2. Puode, kuriame virs sriuba, įkaitinkite 1 šaukštelį aliejaus ir sudėkite smulkiai supjaustytą svogūną. Kepkite keletą minučių, kol svogūnas gražiai paruduos. 
3. Į kepimo pabaigą sudėkite smulkiai supjaustytą česnaką. Kai česnakas paskleis savo aromatą, tuomet suberkite čili pipirus, pomidorų padažą. Išmaišykite ir supilkite vištienos sultinį.
4. Kai sriuba užvirs, sudėkite nuo burbuolės nupjautus kukurūzus. Pavirkite apie minutę.
5. Galiausiai sudėkite šviežias krevetes ir virkite apie 1min, arba kol jos taps nepermatomos. Patiekite su tortilijos juostelėmis ant viršaus.
Skanaus ;)


receptas iš "Martha stewart"

2013 m. spalio 5 d., šeštadienis

SKUMBRĖS, AGURKŲ IR ALYVUOGIŲ UŽTEPĖLĖ

Rūkyta žuvis retokas svečias virtuvėje, bet jei tik randu receptuką, kuris patraukia dėmesį, būtinai jos nusiperku. Nieko sudėtingo, greitai paruošiama ir tikrai puiki užtepėlė.


  • 1 karšto rūkymo skumbrės;
  • 2 agurkėlių;
  • saujos juodųjų alyvuogių;
  • majonezo;
  • juodųjų pipirų;
1. Smulkiai supjaustykite skumbrę, agurkėlius ir alyvuoges. 
2. Viską sumaišykite su majonezu ir pagardinkite juodaisiais pipirais. Tepkite ant paskrudintos batono riekelės.
Skanaus ;)


receptas iš fb puslapio "Valgau be sąžinės graužimo"
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...