Na, netikras tas tortas netikras ;) Bet smagu iš lietinių blynų "nulipdyti" panašią formą, pertepti šviežiais vaisiais - ir skanu, ir gražu.
- 3 kiaušinių;
- 220 ml pieno;
- 160 g miltų;
- 1,5 v.š. ištirpinto sviesto;
- 1 v.š. cukraus;
- žiupsnelio druskos;
įdarui:
- 4 nektarinų;
- 1 v.š. rudojo cukraus;
- Visus produktus, skirtus lietiniams blynams, sudedame į gilų indą ir suplakame iki vientisos masės su elektriniu trintuvu (kuriuo malate sriubas). Palikite tešlą keletui minučių pastovėti.
- Lietinius kepkite mažesnėje keptuvėje iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus (gavosi 15 blynelių).
- Įdarui: nektarinus supjaustykite skiltelėmis, sudėkite į priekaistuvį, užberkite cukraus ir virkite ant silpnos ugnies, kol ištirps cukrus ir skiltelės šiek tiek suminkštės.
- Beliko sukonstruoti tortą: ant kiekvieno blyno dėkite po kelias skilteles nektarinų, užpildami susidariusiu padažu.
Skanaus ;)
patarimas: nektarinų kiekį galite padidinti, nes į tarpus sudėjau tik 3-4 skilteles. Vietoj nektarinų galite naudoti braškes, slyvas, obuolius ir pan.