- 250g faršo (kiaulienos ir jautienos);
- žiupsnelis aitriųjų paprikų, druskos;
- 2v.š. grietinės;
- 1 svogūno;
- 2 česnako skiltelės;
- 100g šoninės;
- 250g ryžių;
- sauja petražolių;
- saldaus aitriųjų paprikų padažo;
1. Į faršą sudėkite aitriąsias paprikas, druską,grietinę ir gerai išminkykite.
2. Ryžius išvirkite pasūdytame vandenyje.
3. Atskirame puode užvirkite vandenį. Iš faršo formuokite mažus kamuoliukus ir apvirkite kelias minutes. Išgriebkite ir atidėkite į šoną.
4. Keptuvėje pakepinkite kubeliais pjaustytą svogūną, sudėkite supjaustytą česnaką. Kai svogūnas ir česnakas suminkštės, sudėkite kubeliais pjaustytą šoninę. Įberkite druskos ir įpilkite pagal skonį aitriųjų paprikų padažo ir suberkite smulkintas petražoles. Viską sumaišykite su ryžiais.
5. Gerai įkaitintame aliejuje apskrudinkite faršo kamuoliukus. Visai pabaigoje įpilkite šlakelį aitriųjų paprikų padažo. Serviruokite ir patiekite į stalą.
Skanaus ;)
adaptuota iš "Virtuvės ekspresas"