Šeimyniniams pietums ar vakarienei kepta višta su daržovėmis bus puikus pasirinkimas. Būtinai užsipilkite sultiniu, susidariusi nuo daržovių ir vištos, nes jis be galo skanus :)
Vištos prieskoniavimui naudojau "Garduko" prieskonius "Gyros", į kurių sudėtį įeina: kalendra, juodieji pipirai, paprika raudona, čiobreliai, kmynai, mairūnas, raudonėlis, aitrioji paprika, svogūnai, česnakas ir cinamonas.
- 1,6 kg vištos;
- 3 a.š. "Gyros" prieskonių;
- 4 didelių bulvių;
- 3 morkų;
- 3 svogūnų;
- 2 galvučių česnako;
- 1 a.š. malto rozmarino;
- 100 ml vandens;
- aliejaus;
- druskos, maltų juodųjų pipirų;
- Vištą nusausinkite popieriniu rankšluoščiu. Iš visų pusių apibarstykite prieskoniais, druska, maltais juodaisiais pipirais ir dėkite į šaldytuvą 3-4 val.
- Į kepimo skardą dėkite stambiais gabalais supjaustytas bulves, morkas, į 4 dalis perpjautus svogūnus, nenuluptas česnako skilteles, apšlakstykite viską aliejumi, suberkite rozmariną, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išmaišykite. Ant viršaus uždėkite vištą (suriškite kojas, o sparnelius pakiškite po višta).
- Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 min. ir supilkite vandenį. Po to uždenkite folija ir kepkite 30 min. Nuimkite foliją ir kepkite dar 30 min., keletą kartų palaistydami susidariusi sultiniu.
- Kai višta iškeps, išimkite iš orkaitės, pridenkite folija ir leiskite šiltai pastovėti 15-20 min.
- Skanaus ;)
p.s. jei sparneliai nesilaikys po višta, tuomet juos apsukite folija, kad kepant per daug neapskrustų.