2012 m. kovo 31 d., šeštadienis

VELYKŲ BELAUKIANT* ;)

Man be galo gražu stebėti rankdarbių video :) Visko pasidaryti tikrai neįmanoma, bet artėjant šventėms, ieškau, ką galima būtų pritaikyti. Šiandien dalinuosi "vazelės" iš servetėlės idėja, kurią radau pas Martha Stewart.


2012 m. kovo 30 d., penktadienis

KINIŠKA VIŠTIENA GUO BAO

Nuostabus krūtinėlės panaudojimas - be galo sultinga, lipni ir laaabai skani ;) Netikėtai atradau receptuką pas Aj-receptai. Ne visus ingridientus turėjau, bet pavyko puikiai. Rekomenduoju išbandyti ir jums ;)


  • 300g vištienos file;
  • 50g krakmolo;
  • sezamo sėklų;
marinatui:
  • 1 v.š. sojos padažo;
  • 1 a.š. ryžių acto;
  • 1 v.š. skysto medaus;
padažui:
  • 3 v.š. sojos padažo;
  • 1 v.š. ryžių acto;
  • 2 a.š. cukraus;
  • 3 v.š. vandens;
  • 1 v.š. krakmolo;
1. Vištienos file supjaustykite gabalėliais. Užpilkite marinatui skirtu ingridientais. Marinuokite apie 30min.
2. Į celofaninį krepšelį supilkite krakmolą ir sudėkite vištienos gabalėlius ir gerai pakratykite, kad gabalėliai pasidengtų krakmolu.
3. Vištieną kepkite gerai įkaitintoje keptuvėje, kol gražiai apskrus.
4. Krakmolą ištirpinkite vandenyje, sudėkite likusius ingridientus. Pilkite į kitą keptuvę ir kaitinkite maišydami, kol padažas užvirs ir pradės tirštėti. Tuomet padažą supilkite ant vištienos gabalėlių ir viską pakepkite gerai išmaišę. Pabaigoje įberkite sezamo sėklų.
5. Patiekite su ryžiais.
Skanaus ;)



2012 m. kovo 28 d., trečiadienis

GRIETINĖLĖS BLYNELIAI

Ne vienam pažįstamas jausmas, kai reikia "arti" už du ir kai darbo pabaigoj iš nuovargio pradeda imti keistas juokas :)))) Bet užtat kiek vitamino C prisigamina :))) Užtat einant namo puikiai atsipalaidavau klausydama muzikos ir mėgaudamasi nuostabiu oru. Ta proga vakarienė greita ir saldi ;)


  •  4 kiaušiniai;
  • 150g grietinėlės;
  • 100g miltų;
  • cukraus pagal skonį;
  • žiupsnelis vanilinio cukraus;
1. Kiaušinius išplakame su cukrumi. 
2. Supilame grietinėlę ir išmaišome. Beriame miltus ir maišome, kol gauname vienalytę masę.
4. Įkaitintoje keptuvėje blynelius kepame iš abiejų pusių 1-2min. Būkite atidūs, nes jie iš tiesų labai greitai kepa:)
Skanaus ;)
P.S. miltų pyliau kur kas daugiau, kad būtų tirštesnė.



2012 m. kovo 25 d., sekmadienis

VELYKŲ BELAUKIANT ;)

Tik porą gerų valandžiukių ir velykų kiškutis tupi ant stalo ;) Kadangi aš nėriau, gamybos procesas užtruko kur kas ilgiau, o mezgant virbalais viskas daug greičiau darosi ;) Papuošti kiškutį galima namuose turimom medžiagom ;)

šaltinis iš čia

2012 m. kovo 24 d., šeštadienis

CUKINIJŲ SUKTINUKAI BEŠAMELIO PADAŽE

Savaitgalį viena  - draugas darboholikas :))) o jei rimtai, darbas toks, kad nepasakysi lėktuvams neskraidyti savaitgaliais. Aš naudojuosi proga ir valgau ką noriu ;)) 


  •  2 jaunas cukinijas;
  • fermentinio sūrio;
bešamelio padažui:
  • 30g sviesto; 
  • 2v.š. miltų;
  • stiklinė pieno;
  • šlakelis grietinėlės;
  • druskos, juodųjų pipirų;
1. Cukinijas supjaustykite su skustuku skirtu lupti daržoves. Tuomet užpilti karštu vandeniu ir palikti 1 min. Supilti į kiaurasamtį, perlieti šaltu vandeniu ir palikti gerai nuvarvėti vandeniui.
2. Keptuvėje ištirpiname sviestą, dedame miltus ir maišome, kol miltai sudrėksta. Tuomet plona srovele pilama  pieną ir intensyviai maišome šluotele, kad nesusidarytų gumuliukų, įpilame grietinėlės ir pagardiname druska bei juodaisiais pipirais.
3. Į kepimo indą dedame susuktas cukinijų juosteles. Užpilame bešamelio padažu, pabarstome tarkuotu fermentiniu sūriu ir kepame 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15-20min.
Skanaus ;)



receptas adaptuotas iš "Irri-style"

2012 m. kovo 20 d., antradienis

KIAUŠINIAI IR BULVĖS*

Originaliam recepte turėjo būti pankolis, kadangi šaldytuve jo nebuvo, pakeičiau salotomis ;) Skanu, paprasta ir sotu :)


  •  4 kiaušiniai;
  • 250g šviežių bulvių;
  • saujelė petražolių, smulkintų;
  • druskos, juodųjų pipirų;
  • salotų;
  • alyvuogių aliejaus;
1. Kiaušinius virkite 6 min. arba trumpiau, jei norite, kad trynys būtų skystesnis.
2. Šviežias bulves išvirkite šiek tiek pasūdytame vandenyje 15-20min., kol suminkštės, nusunkite ir apkepkite iš abiejų pusių.
3. Lėkštėje išdėliokite pjaustytas salotas (aš jas pašlaksčiau balzamiko actu), sudėkite bulves, ketvirčiais pjaustytus kiaušinius, užberkite smulkintomis petražolėmis, pagardinkite druska bei juodaisiais pipirais ir galiausiai užpilkite alyvuogių aliejaus.
Skanaus ;)


šaltinis iš "Virtuvės ekspresas"

2012 m. kovo 17 d., šeštadienis

UŽKEPTI LIETINIAI BLYNAI

Aš mėgstu įdarytus lietinius visuomet apkepti, nors tai atima nemažai laiko. Šį kartą "išsisukau" gudriau ir juos užkepiau orkaitėje :)


  •  125g miltų;
  • 1 kiaušinis;
  • 300ml pieno;
  • žiupsnelis druskos, aliejaus;
įdarui:
  • adžikos padažo;
  • saliami dešros, pjaustytos;
  • fermentinio sūrio, tarkuoto;
1. Gerai išmaišykite tešlą, kad joje neliktų gumuliukų ir padėkite į šaldytuvą 30 min.
2. Įkaitinkite keptuvę, pilkite tešlą ir blyną apkepkite iš abiejų pusių. Aliejaus papildomai nereikia, kadangi jo yra tešloje.
3. Blyną ištepame adžikos padažu, dedame saliamio griežinėlį, pabarstome fermentiniu sūriu ir suvyniojame į volelį.
4. Blynų volelius sudedame į skardą šalia vienas kito ir užbarstome fermentiniu sūriu. Kepame 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol sūris išsilydo.
Skanaus ;)



2012 m. kovo 13 d., antradienis

MARINUOTI PIEVAGRYBIAI

Čia ir vėl "pasidarbavo" draugas su savo idėja - užsimarinuoti patiems pievagrybių. Savaitgalį "siaubėme" turgų, ta proga prigriebiau grybukų ir prie darbo:) Tai ir puikus garnyras, ir priedas prie įvairių patiekalų be to gavosi labai gaivūs :)


  •  1kg pievagrybių;
  • ~2l vandens;
  • 1 citrinos sulčių;
  • lauro lapelių, juodųjų pipirų, žiupsnelis druskos, grūstų aitriųjų paprikų;
  • ~1stiklinę acto;
  • 3-4 v.š.cukraus;
  • 4 skiltelės česnako, pjaustyto riekelėmis;
1. Užverdame vandenį, supilame citrinos sultis ir sudedame gerai nuplautus pievagrybius. Verdame apie 5 min. Supilame į kiaurasamtį.
2. Kitame puode užverdame vandenį, supilame actą, druską, cukrų ir visus likusius prieskonius. Rūgštumą-aštrumą reguliuojame pagal savo skonį.
3. Marinatu užpilame pievagrybius ir paliekame mažiausiai parai marinuotis. 
(1kg pievagrybių = 1l marinuotų).
Skanaus ;)



2012 m. kovo 11 d., sekmadienis

JAUTIENOS STEIKAS / DIDKEPSNIS*

Tai pirmas receptas su jautiena - geras :) Retokai perkam, bet šį savaitgalį "siaubiant" turgų, ramiai nepraėjom pro jautienos skyrelį ir nusprendėm, kad vakarienei būtent ja ir pasilepinsim :) Vakarienė gavosi nuostabi ir be galo paprastai pagaminama.


  •  jautienos kryžmės gabaliukų;
  • druskos, juodųjų pipirų;
  • alyvuogių aliejaus;
gardintam sviestui:
  • 100g sviesto;
  • 1 a.š. grūstų aitriųjų paprikų;
  • 2 v.š. petražolių, smulkintų;
1. Paruoškite sviestą. Visus produktus sumaišykite dubenyje iki vienalytės masės. Suvoliokite volelį į maistinę plėvelę ir šaldykite šaldiklyje apie 30min.
2. Jautienos gabaliukus (kambario temperatūros) apibarstykite druska ir juodaisiais pipirais.
3. Keptuvėje gerai įkaitinkite aliejų ir kepkite apie 2 min. iš abiejų pusių (pagal pageidavimus - storesnius būtent tiek ir kepiau, o plonesnius šiek tiek ilgiau). Įsukite į foliją ir leiskite" pailsėti" šiltai apie 5 min. (tuomet kepsnys taps sultingesnis ir skanesnis).
4. Patiekite su mėgstamomis salotomis ir aitriųjų paprikų ir petražolių sviesto gabaliuku ant viršaus.
Skanaus ;)

šaltinis iš "Virtuvės ekspresas"

2012 m. kovo 7 d., trečiadienis

MĖSAINIAI / HAMBURGERIAI

Tai ne mano "varikliukas", bet po vakarienės idėjos susigundžiau juos pagaminti :) Žinoma, visa esmė yra mėsoje, kuri gavosi skani ir sultinga :)


6 porcijoms:
  • 500g faršo (kiaulienos ir jautienos);
  • 2 v.š. garstyčių;
  • 1 kiaušinio;
  • šviežių petražolių, smulkintų;
  • druskos, juodųjų pipirų;
  • 6 pusrytinių bandelių;
  • sūrio riekelių;
  • majonezo;
  • pomidoro, pjaustyto;
  • mėlynojo svogūno, pjaustyto žiedais;
  • salotos lapų;
1. Į faršą įmušame kiaušinį, dedame garstyčias, petražoles. Pagardiname druska, bei juodaisiais pipirais. Gerai išminkome ir paliekame 10min. pastovėti.
2. Iš faršo formuojame bandelės dydžio kotlečiukus ir kepame keptuvėje ant silpnos ugnies ir iš abiejų pusių. Kai kotlečiukai beveik iškepę, uždedame sūrio riekelę ir pridengiame dangčiu, kad jis išsilydytų.
3. Perpjauname bandelę ir abi puses aptepame majonezu. Pašildome mikrobangų krosnelėje arba orkaitėje.. Tuomet dedame žiedą mėlynojo svogūno, riekelę pomidoro.
4. Ant bandelės uždedame kotlečiuką su sūriu bei salotos lapą.
Skanaus ;)


2012 m. kovo 4 d., sekmadienis

VOKIŠKOS BULVIŲ SALOTOS

Jos labai greitai pagaminamos, paprastos, bet neprastos :) O ragauti teko keletą kartų atostogaujant Vokietijoje. Jas visada gamina diedukas ir niekam neleidžia kitam to daryti :) Taigi susirašiau ingridientus ir pagaliau prisiruošiau pasigaminau pati :)


  •  virtų bulvių;
  • svogūno, smulkiai pjaustyto;
  • rūkytos kiaulienos šoninės, pjaustytos gabaliukais;
  • šviežių petražolių;
  • šlakelis acto;
  • druskos, juodųjų pipirų;
  • alyvuogių aliejaus;
1. Supjaustykite virtas bulves norimo dydžio gabalėliais. 
2. Įmaišykite smulkiai supjaustytą svogūną, kiaulienos šoninę, pagardinkite druska, juodaisiais pipirais. Įpilkite acto pagal skonį ir aliejaus. Suberkite pjaustytas petražoles ir palikite šiek tiek pastovėti. 
Kaip ir minėjau, paprasta ir greita. Skanaus ;)

vokiškas dieduko variantas :)

2012 m. kovo 2 d., penktadienis

GARDŽIOS MINI PICOS

Pavasarį pasitinku su lengva ir spalvota pica :) Jau vien pavadinimas sako, kad jos gardžios ir tai tikra tiesa :) Padas itin lengvai pagaminamas ir nereikia baimintis, jog tešla neiškils, sukris ir pan. ;) Esu gaminusi padą, bet šis buvo tikras atradimas :) 


  • 2 stiklinės miltų;
  • 0,5 stiklinės šilto vandens;
  • 1 kiaušinis;
  • 2 a.š. cukraus;
  • žiupsnelis druskos, juodųjų pipirų;
  • 1 a.š. sausų mielių;
  • 4-6 v.š. alyvuogių aliejaus;
  • šviežių gražgarsčių;
  • saujelė linų sėmenų;
  • grietinės;
  • fermentinio sūrio, tarkuoto;
  • šaltai rūkyto kumpio;
  • pomidoro, pjaustyto;
1. Stiklinę miltų užpilame šiltu vandeniu, įmušame kiaušinį, suberiame druską, cukrų, mieles. Gerai išmaišome ir supilame aliejų. Tuomet dedame plėšytus gražgarsčių lapelius, suberiame linų sėmenas, išmaišome ir supilame likusius miltus.
2. Minkome tešlą, pridedame miltų, jei trūksta ir užpilame dar šlakelį aliejaus.
3. Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi. Iš paruoštos tešlos rankomis suformuojame keturias picas ir leidžiame tešlai pastovėti 10-15min. 
4. Picos padus ištepame grietine. Pabarstome fermentiniu sūriu, juodaisiais pipirais ir šauname į iki 220 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę kepti apie 10min.
5. Tuomet dedame šaltai rūkyto kumpio riekeles, gražgarsčių lapelius ir pjaustytą pomidorą, pašlakstome alyvuogių aliejumi.
Skanaus ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...