Smidrų senas prasidėjo, jei mėgstate juos, siūlau per 30 min. pasigaminti puikų patiekalą.
2-3 porcijoms:
- 3 vnt. vištienos krūtinėlių (500g);
- 3 v.š. tamsaus sojos padažo;
- 3 v.š. medaus;
- 3 išspaustų česnako skiltelių;
- 0,5 citrinos išspaustų sulčių;
- žiupsnelio šviežiai pjaustytų šviežių petražolių;
- druskos, maltų juodųjų pipirų;
- 6 gabalėlių mėgstamo sūrio;
- 200 g vyšninių pomidorų;
- 12 smidrų;
- Vištienos krūtinėles perpjaukite išilgi ir gausite 6 gabalėlius.
- Indelyje sumaišykite sojos padažą, medų, česnako skilteles, citrinos sultis, petražoles, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išmaišykite.
- Į kepimo skardą sudėkite vištienos puseles, užpilkite padažu ir apvoliokite iš abiejų pusių.
- Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 min.
- Tuomet į skardą sudėkite pomidorus, smidrus (kurių kotelių kietąją dalį nupjaukite ir su daržovių skustuku šiek tiek nuskuskite), ant vištienos krūtinėlių uždėkite po gabalėlį sūrio ir kepkite 6-10 min.
Skanaus ;)