Sultinga, minkšta mėsytė ir iškepti ją skaniai nėra nieko sudėtingo. Marintas universalus, todėl puikiai tiks ir vištienai, tad drąsiai galite išbandyti :)
- 2,2 kg anties;
- 1 v.š. maltos rūkytos paprikos;
- 1 v.š. druskos;
- 1 v.š. aliejaus;
- 1 a.š. maltų kajeno pipirų;
- 1 a.š. maltų juodųjų pipirų;
- 1 a.š. maltų rozmarinų;
- 1-2 galvučių česnako;
- Antį nuplaukite ir gerai nusausinkite virtuviniu popieriniu rankšluoščiu.
- Dubenėlyje išmaišykite visus išvardintus ingridientus ir ištrinkite antį - tiek išorę, tiek vidų.
- Antį perdėkite į šaldytuvą ir marinuokite apie 2 val.
- Į anties vidų įdėkite česnako galvutes, padėkite ant grotelių, po kuriomis pakiškite gilesnę skardą riebalams nutekėti ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 1 val.
- Tuomet sumažinkite kaitrą iki 150 laipsnių ir kepkite 1-1,5 val., palaistydami susidariusiais riebalais kas 15-20 min.
- Tuomet išimkite iš orkaitės, apdenkite folija ir palikite šiltai pastovėti 20-25 min.
- Patiekite su mėgstamu garnyru.
Skanaus ;)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą