2015 m. gruodžio 30 d., trečiadienis

JAUTIENOS STEIKAS SU KAVOS IR SOJOS MARINATU

Ar kada galėjote pagalvoti, kad steiką galima marinuoti kavoje? Skanumėlis, o koks aromatas pasklis po virtuvę, kai kepsite steiką, jau nekalbant, kokio fantastiško skonio gaunasi kepsnys. Tikiuos, susigundysite išbandyti :)


2 porcijoms:

  •  1 pakuotės (400 g) KITCHEN me jautienos brandinto steiko "T-BONE";
  • 60 ml ekspreso kavos (arba užpilkite kupinus 2 a.š. kavos 60 ml karštu vandeniu);
  • 3 v.š. sojos padažo;
  • 1 a.š. balto acto;
  • 1,5 v.š. rudojo cukraus;
  • 1 nedidelio svogūno;
  • 2 skiltelių česnako;
  • 0,5 a.š. džiovintų raudonėlių;
  • žiupsnelio maltų juodųjų pipirų;
  • druskos;
  1. Į dubenį sudėkite smulkiais kubeliais supjaustytą svogūną ir česnako skilteles. Supilkite atvėsintą kavą, sojos padažą, actą, suberkite cukrų, džiovintus raudonėlius ir viską gerai išmaišykite. 
  2. Imkite sandarų maišelį, supilkite marinatą ir dėkite jautienos steiką, užriškite ir marinuokite šaldytuve per naktį.
  3. Prieš kepant, išimkite steiką iš maišelio, nuvalykite svogūnus, česnakus ir palikite pastovėti kambario temperatūroje 20 min.
  4. Stipriai keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus, dėkite steiką, užberkite žiupsnelį druskos ir kepkite 5 min., apverskite ir kepkite dar 3 min. Tuomet įvyniokite į foliją ir palikite šiltai pastovėti apie 5 min.
  5. Patiekite su mėgstamu garnyru.
Skanaus ;)


2015 m. gruodžio 27 d., sekmadienis

STEIKO SALOTOS SU MĖLYNOJO SŪRIO PADAŽU

Gurmaniškos salotos, kai sausai brandintas iškeptas jautienos kepsnys tiesiog tirpsta burnoje, o mėlynojo sūrio padažas salotoms suteikia pikantiško skonio. Nekasdieninio skonio salotos, kurias privalote pateikti ant savo pietų stalo :)


 4 porcijoms:

padažui:
  • 2 v.š. majonezo;
  • 1 v.š. graikinio jogurto;
  • 1 a.š. raudonojo vyno acto;
  • 1 a.š. Vorčesterio padažo;
  • 0,5 v.š. smulkintų šviežių petražolių;
  • 0,5 a.š. česnako granulių;
  • 20 g mėlynojo sūrio su pelėsiu; 
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;

  1. Jautienos steiką nusausinkite popieriniu virtuviniu rankšluoščiu ir palikite pastovėti kambario temperatūroje apie 1 valandą. Tada iš abiejų pusių apibarstykite druska ir maltais juodaisiais pipirais.
  2. Stipriai įkaitinkite šlakelį aliejaus keptuvėje. Dėkite steiką ir kepkite apie 5 min. iš vienos pusės, apverskite ir kepkite dar 2 min. Tuomet suvyniokite į foliją, uždenkite rankšluoščiu ir palikite šiltai pastovėti apie 5 min.
  3. Didelėje lėkštėje išdėliokite salotas, išilgai perpjautus pomidorus, griežinėliais pjaustytą agurką, ridikėlius ir kiaušinius.
  4. Padažui: į indelį sudėkite majonezą, jogurtą, supilkite raudonojo vyno actą, vorčesterio padažą, suberkite petražoles, česnako granules, sutrupinkite mažais gabalėliais mėlynąjį sūrį, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išmaišykite (galite įpilti šiek tiek vandens, jei norėsite skystesnio padažo).
  5. Nupjaukite jautieną nuo kaulo, supjaustykite gabalėliais, patiekite su salotomis ir paruoštu padažu.

Skanaus ;)

"www.ericajulson.com"

2015 m. gruodžio 20 d., sekmadienis

ORKAITĖJE TROŠKINTA TRIUŠIENA SU DARŽOVĖMIS

Patiekalų paįvairinimui būtinai išbandykite patiekalus su triušiena. Mėsytė lengvai virškinama, o juosmeninė dalis yra viena liesiausių triušienos dalių, todėl tiks sveika mityba besirūpinantiems žmonėms.


4 porcijoms:

  • 620 g (2 gabalėliai) Lapino puotos šviežios triušienos juosmeninės dalies be šonkaulių;
  • 6 šaltai rūkytos kiaulienos šoninės juostelių;
  • 1 v.š. sviesto;
  • 2 svogūnų;
  • 4 skiltelių česnakų;
  • 10 šviežių čiobrelių šakelių;
  • 2 v.š. smulkintų šviežių petražolių;
  • 10 didelių pievagrybių;
  • 4 bulvių;
  • 100 ml balto sauso vyno;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  1. Triušienos gabalėlius perpjaukite per pusę. Iš abiejų pusių apibarstykite druska ir maltais juodaisiais pipirais.
  2. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus ir apskrudinkite triušieną iš abiejų pusių. Perdėkite į lėkštę.
  3. Kitoje keptuvėje kepkite kiaulienos šoninę supjaustytą smulkiais gabalėliais, kol apskrus ir sudėkite į gilesnę kepimo skardą.
  4. Toje pačioje keptuvėje išlydykite sviestą, suberkite kubeliais pjaustytą svogūną ir kepkite tol, kol jis šiek tiek suminkštės. Tada berkite smulkiai pjaustytas česnako skilteles ir pakepkite apie 1 min. 
  5. Į kepimo skardą taip pat sudėkite pakepintus svogūnus su česnakais, čiobrelio šakeles, petražoles, nuskustas ir griežinėliais supjaustytas bulves, per pusę perpjautus pievagrybius, supilkite vyną. Įberkite šiek tiek druskos ir viską išmaišykite. 
  6. Ant viršaus sudėkite triušienos gabalėlius, skardą uždenkite folija ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 55 min.
  7. Patiekite su garuose virtomis žaliosiomis šparaginėmis pupelėmis, žaliaisiais žirneliais ir trupučiu alyvuogių aliejaus.
Skanaus ;)

2015 m. gruodžio 18 d., penktadienis

KARŠTI SUMUŠTINIAI SU ANTIENA

Karštus sumuštinius smagu gaminti savaitgalio pusryčiams ir taip palepinti šeimyną. Be to, tai dar gera idėja po Kalėdų likusios anties likučiams suvartoti :)


4 sumuštiniams:
  • 340 g Lapino puotos šviežios antienos kulšelių mėsos su oda;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  • 8 forminio batono riekelių;
  • 4 a.š. minkšto sviesto;
  • 8 a.š. majonezo;
  • saujelės pjaustytų šviežių svogūnų laiškų;
  • saujelės pjaustytų šviežių petražolių;
  • 4 riekelių  fermentinio sūrio;
  • 8 šaltai rūkytos kiaulienos šoninės juostelių;
  • 16 plonai pjaustytų agurko juostelių;
  1. Antienos kulšelių mėsą iš abiejų pusių apibarstykite druska ir maltais juodaisiais pipirais.
  2. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus, sudėkite antieną ir kepkite iš abiejų pusių po keletą minučių, kol mėsa bus iškepus. Iškeptą mėsą perdėkite į lėkštę.
  3. Kiaulienos šoninės juosteles iš abiejų pusių apskrudinkite sausoje keptuvėje ir dėkite ant popierinio rankšluoščio, kad susigertų riebalai.
  4. Imkite batono riekelę, aptepkite vieną pusę sviestu, apverstą žemyn padėkite į lėkštę, viršutinę pusę aptepkite 1 a.š. majonezu, užberkite žiupsnelį svogūnų laiškų ir petražolių. Dėkite riekelę sūrio, keletą gabalėlių supjaustytos iškeptos antienos, vieną šoninės juostelę ir 4 agurko juosteles. Tada imkite kitą batono riekelę, užtepkite 1 a.š. majonezo, užverskite ant sumuštinio, o viršų aptepkite sviestu.
  5. Viską pakartokite ir padarykite likusius tris sumuštinius.
  6. Įkaitinkite keptuvę ir įpilkite labai mažai aliejaus. Dėkite paruoštus sumuštinius ir ant silpnos ugnies apskrudinkite iš abiejų pusių, kol sūris išsilydys.
Skanaus ;)


2015 m. gruodžio 14 d., pirmadienis

ANTIENOS SUKTINUKAI SU SLYVOMIS

Labai sultingi ir minkštučiai suktinukai, kurie tiks ir pietums/vakarienei, ir Kalėdų šventei :)


4 suktinukams:
  1. Šlaunelių mėsą nusausinkite popieriniu rankšluoščiu ir lengvai pamuškite mėsos plaktuko lygiąja puse, kad mėsa suminkštėtų.
  2. Iš abiejų pusių apibarstykite druska, maltais juodaisiais pipirais ir čiobrelių lapeliais. 
  3. Ant kiekvieno gabalėlio išdėliokite po 3 džiovintas slyvas ir susukite suktinuką, kurį apvyniokite į dvi kiaulienos šoninės juosteles ir sutvirtinkite mediniais smeigtukais arba perriškite virvele.
  4. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus ir apskrudinkite iš abiejų pusių.
  5. Suktinukus sudėkite į kepimo skardą, šalia išdėliokite nenuluptas česnako skilteles, čiobrelio šakeles ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40-45 min. 
  6. Patiekite su troškintais raudonaisiais kopūstais ir krienais.
Skanaus ;)

2015 m. gruodžio 13 d., sekmadienis

ORKAITĖJE KEPTI RIEŠUTAI SU PRIESKONIAIS

Superinis užkandis vakarėliui ir puiki dovana artėjančių švenčių proga. Be galo skanūs ir lengvai paruošiami:) Riešutų rūšis miksuokite pagal savo mėgstamiausius.


  • 500 g riešutų (migdolų, lazdynų riešutų, anakardžių, pistacijų, bertoletijų riešutų arba kitų mėgstamų);
  • 1 kiaušinio baltymo;
  • 1 a.š. druskos;
  • 1 a.š. maltų raudonųjų paprikų;
  • 0,5 a.š. maltų kajeno pipirų;
  • 0,5 a.š. malto kumino;
  • 50 g cukraus;
  1. Dubenyje išplakite kiaušinio baltymą (iki standumo plakti nereikia), tuomet sudėkite visus prieskonius ir išmaišykite .
  2. Suberkite riešutus, gerai išmaišykite, kad visi riešutai būtų padengti prieskoniais.
  3. Dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir tolygiai paskirstykite. 
  4. Kepkite 140 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 min.
  5. Kai visiškai atvės, sudėkite į sandarius indelius. Taip paruošti riešutai bus tinkami vartoti 2 savaites.
Skanaus ;)


MARINUOTOS ALYVUOGĖS

Galite rinktis tiek juodas, tiek žalias alyvuoges arba "sumiksuoti" abi rūšis:) Puiki dovana artėjančių švenčių proga, jei mėgstate dovanoti savo pagamintas valgomas dovanas.

  • 140 g juodųjų alyvuogių;
  • 1 a.š. kalendros sėklų;
  • 1 šakelės šviežio rozmarino;
  • 2 šakelių šviežio čiobrelio;
  • 1 mažos skiltelės česnako;
  • extra virgin alyvuogių aliejaus;
  1. Alyvuoges nuplaukite ir nusausinkite.
  2. Kalendros sėklas šiek tiek patraiškykite ir sudėkite į stiklainiuką. 
  3. Dėkite nuluptą česnako skiltelę, pusę rozmarino šakelės, 1 čiobrelio šakelę, sudėkite pusę alyvuogių. Tada vėl pusę rozmarino šakelės , 1 čiobrelio šakelę ir sudėkite likusias alyvuoges. 
  4. Viską užpilkite alyvuogių aliejumi.
  5. Palaikykite 3 dienas vėsioje tamsioje vietoje ir tada skanaukite. Taip paruoštos alyvuogės bus tinkamos vartoti 2 savaites.
Skanaus ;)


2015 m. gruodžio 6 d., sekmadienis

TRIUŠIENOS KUKULIUKAI SU SŪRIU IR DARŽOVIŲ PADAŽU

Pirmą kartą teko gaminti patiekalą iš triušienos. Ir galiu patikinti, kad mėsytė tikrai labai skani, bet to ir lengvai virškinama. 

  • 500 g "Lapino puota" smulkintos triušienos;
  • 50 g maltų džiūvėsėlių;
  • 50 g smulkiai tarkuoto kietojo sūrio ( Parmezano, Džiugo ir pan.);
  • 2 kiaušinių;
  • 2 česnako skiltelių;
  • žiupsnelio šviežių pjaustytų petražolių;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
padažui:
  • 1 svogūno;
  • 1 morkos;
  • 6 pievagrybių;
  • 3 skiltelių česnako;
  • 1 skardinės (400g) konservuotų smulkintų pomidorų;
  • 250 ml daržovių sultinio;
  • žiupsnelio džiovintų bazilikų;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
bulvių kroketams:
  • 5 virtų bulvių;
  • 1 kiaušinio;
  • 2 v.š. krakmolo;
  • druskos;
  1. Į dubenį sudėkite smulkintą triušieną, maltus džiūvėsėlius, sūrį, įmuškite kiaušinius, įspauskite česnako skilteles, sudėkite petražoles, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išminkykite.
  2. Įkaitinkite šiek tiek aliejaus keptuvėje, formuokite vidutinio dydžio kukuliukus ir apskrudinkite iš abiejų pusių.
  3. Sudėkite į skardą ištiestą kepimo popieriumi ir pabaikite kepti 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20-25 min.
  4. Padažui: priekaistuvyje įkaitinkite šiek tiek aliejaus ir sudėkite smulkiais kubeliais supjaustytą svogūną, pievagrybius, smulkiai sutarkuotą morką ir pakepkite keletą minučių, kol daržovės suminkštės. Tuomet išspauskite česnako skilteles, sudėkite konservuotus pomidorus, supilkite daržovių sultinį, išmaišykite ir troškinkite ant vidutinės ugnies apie 20-30 min., kol padažas sutirštės. Pagardinkite bazilikais, druska, maltais juodaisiais pipirais.
  5. Bulvių kroketams: sumalkite virtas bulves, įmuškite kiaušinį, sudėkite krakmolą, įberkite žiupsnelį druskos ir išminkykite. Formuokite mažus rutuliukus ir kepkite įkaitintame aliejuje, kol gražiais apskrus. Dėkite ant popierinio rankšluoščio, kad susigertų riebalų perteklius.
Skanaus ;)

2015 m. gruodžio 3 d., ketvirtadienis

KEPTOS BULVĖS SU KIETUOJU SŪRIU

Taip iškeptos bulvės bus puikus ir užkandis, ir kaip garnyras prie antrojo patiekalo. Bulvės gaunasi labai kvapnios dėl čiobrelio skleidžiamo kvapo, bet jei jis nepatinka, laisvai galite pakeisti rozmarinu ar raudonėliu.


12 vnt.:
  • 10 vidutinio dydžio bulvių;
  • 3-4 v.š. išlydyto sviesto;
  • 3-4 v.š. smulkiai tarkuotojo kietojo sūrio (Džiugo, Parmezano ir pan.);
  • 1 a.š. česnako granulių;
  • 1 a.š. šviežių čiobrelių lapelių;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  1. Nuskustas bulves supjaustykite labai plonai ir sudėkite į dubenį. Geriausia tam naudoti mandoliną (pjaustyklę daržovėms).
  2. Ant bulvių supilkite sviestą, suberkite sūrį, česnako granules, čiobrelių lapelius, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išmaišykite.
  3. Keksiukų formą ištepkite minkštu sviestu ir gražiai sudėkite bulves, padarydami aukštesnius "keksiukus". Ant viršaus dar užberkite maltų juodųjų pipirų.
  4. Kepkite 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 1 val. Tuomet formą išimkite iš orkaitės, palikite 5 min. atvėsti ir tada atsargiai išimkite iškeptas bulves.
Skanaus ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...