Gurmaniškos salotos, kai sausai brandintas iškeptas jautienos kepsnys tiesiog tirpsta burnoje, o mėlynojo sūrio padažas salotoms suteikia pikantiško skonio. Nekasdieninio skonio salotos, kurias privalote pateikti ant savo pietų stalo :)
- 1 pakuotės (400g) KITCHEN me jautienos brandinto steiko "T-BONE";
- 150 g salotų mišinio;
- 130 g vyšninių pomidorų;
- 100 g agurko;
- 100 g ridikėlių;
- druskos, maltų juodųjų pipirų (steikui);
padažui:
- 2 v.š. majonezo;
- 1 v.š. graikinio jogurto;
- 1 a.š. raudonojo vyno acto;
- 1 a.š. Vorčesterio padažo;
- 0,5 v.š. smulkintų šviežių petražolių;
- 0,5 a.š. česnako granulių;
- 20 g mėlynojo sūrio su pelėsiu;
- druskos, maltų juodųjų pipirų;
- Jautienos steiką nusausinkite popieriniu virtuviniu rankšluoščiu ir palikite pastovėti kambario temperatūroje apie 1 valandą. Tada iš abiejų pusių apibarstykite druska ir maltais juodaisiais pipirais.
- Stipriai įkaitinkite šlakelį aliejaus keptuvėje. Dėkite steiką ir kepkite apie 5 min. iš vienos pusės, apverskite ir kepkite dar 2 min. Tuomet suvyniokite į foliją, uždenkite rankšluoščiu ir palikite šiltai pastovėti apie 5 min.
- Didelėje lėkštėje išdėliokite salotas, išilgai perpjautus pomidorus, griežinėliais pjaustytą agurką, ridikėlius ir kiaušinius.
- Padažui: į indelį sudėkite majonezą, jogurtą, supilkite raudonojo vyno actą, vorčesterio padažą, suberkite petražoles, česnako granules, sutrupinkite mažais gabalėliais mėlynąjį sūrį, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išmaišykite (galite įpilti šiek tiek vandens, jei norėsite skystesnio padažo).
- Nupjaukite jautieną nuo kaulo, supjaustykite gabalėliais, patiekite su salotomis ir paruoštu padažu.
Skanaus ;)
Bravo, koks steikiukas! :)
AtsakytiPanaikinti