Karštus sumuštinius smagu gaminti savaitgalio pusryčiams ir taip palepinti šeimyną. Be to, tai dar gera idėja po Kalėdų likusios anties likučiams suvartoti :)
4 sumuštiniams:
- 340 g Lapino puotos šviežios antienos kulšelių mėsos su oda;
- druskos, maltų juodųjų pipirų;
- 8 forminio batono riekelių;
- 4 a.š. minkšto sviesto;
- 8 a.š. majonezo;
- saujelės pjaustytų šviežių svogūnų laiškų;
- saujelės pjaustytų šviežių petražolių;
- 4 riekelių fermentinio sūrio;
- 8 šaltai rūkytos kiaulienos šoninės juostelių;
- 16 plonai pjaustytų agurko juostelių;
- Antienos kulšelių mėsą iš abiejų pusių apibarstykite druska ir maltais juodaisiais pipirais.
- Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus, sudėkite antieną ir kepkite iš abiejų pusių po keletą minučių, kol mėsa bus iškepus. Iškeptą mėsą perdėkite į lėkštę.
- Kiaulienos šoninės juosteles iš abiejų pusių apskrudinkite sausoje keptuvėje ir dėkite ant popierinio rankšluoščio, kad susigertų riebalai.
- Imkite batono riekelę, aptepkite vieną pusę sviestu, apverstą žemyn padėkite į lėkštę, viršutinę pusę aptepkite 1 a.š. majonezu, užberkite žiupsnelį svogūnų laiškų ir petražolių. Dėkite riekelę sūrio, keletą gabalėlių supjaustytos iškeptos antienos, vieną šoninės juostelę ir 4 agurko juosteles. Tada imkite kitą batono riekelę, užtepkite 1 a.š. majonezo, užverskite ant sumuštinio, o viršų aptepkite sviestu.
- Viską pakartokite ir padarykite likusius tris sumuštinius.
- Įkaitinkite keptuvę ir įpilkite labai mažai aliejaus. Dėkite paruoštus sumuštinius ir ant silpnos ugnies apskrudinkite iš abiejų pusių, kol sūris išsilydys.
Skanaus ;)
Niekada nebūčiau sugalvojus dėti šviežia agurka į karštus sumuštinius kažkaip vis rauginta agurkėlį įdėdavau ir kažkodėl keptuvėj nesu kepusi vis į orkaitę sumetu.... atrodo paprastas sumuštinis o kiek neišbandyta :)
AtsakytiPanaikintiOi šviežią agurką dažnai naudoju, kepant karštus sumuštinius nors ir orkaitėj :)
Panaikintitikrai verta išbandyti išsikepti keptuvėje, neabejoju, kad patiks :)