Prisipažinsiu, kad šiam postui ruošiausi labai ilgaaaaaaiiiii. A kodėl? Todėl, kad be galo daug aprašymo ir šiaip būčiau labai patenkinta, jei kas nors už mane aprašytų receptus, nes tai "suryja" dauuuug laiko :)))
Perspėju - nusiteikite, kad laiko užkandžių gaminimas tikrai pareikalaus nemažai, bet rezultatas nuolat gaunasi gražus ir skanus :) Tad tikrai visada verta nustebinti susirinkusius.
Progų išpuola nuolat, todėl džiaugsiuosi ir tikiu, kad pasinaudosite ne viena idėja.
Ką gi, pradedam!
Pradėsiu nuo maskarponės kremo, kurio užteks ~100 vnt.:
- 250 g maskarponės sūrio;
- 3-4 v.š. majonezo;
- citrinos sulčių pagal skonį;
- žiupsnelio druskos;
- papildomai galite pridėti pjaustytų šviežių krapų;
Viską gerai išmaišykite ir palikite šaldytuve.
užkandėlės su lašiša (24vnt.):
- 160 g rūkytos ar sūdytos lašišos file;
- 24 vnt. sūrių šaukštelių;
- maskarponės kremo;
- žiupsnelio pjaustytų šviežių krapų;
- papildomai galite papuošti citrinos griežinėliu;
- Lašišos file supjaustykite plonai griežinėliais.
- Į šaukštelį dėkite lašišos file susuktą griežinėlį. Šalia konditeriniu švirkštu išspauskite maskarponės kremą.
su rūkyta dešra (40 vnt.):
- 110 g šaltai rūkytos dešros (40 vnt.);
- 10 vnt. keturkampių batono griežinėlių;
- maskarponės kremo;
- salotos lapų;
- griežinėliais pjaustytų marinuotų agurkėlių;
- Iš batonos riekelių stikliuku (4 cm skersmens) išspauskite 4 rutuliukus. Visus sudėkite į kepimo skardą ir dėkite į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kai viršus bus lengvai paskrudęs ir apdžiūvęs, apverskite ir dar palikite kelioms minutėms. Esmė ta, kad viršus ir apačia būtų traškūs, o vidus minkštas. Išimkite iš skardos ir palikite atvėsti.
- Ant batono griežinėlio dėkite susuktą salotos lapelį, dešros griežinėlį, marinuoto agurko griežinėlį ir viską persmeikite mediniu smeigtuku.
- Dešros griežinėlį konditeriniu švirkštu pripildykite maskarponės kremu.
su kalakutienos kumpiu (24 vnt.):
- 90 g virto pjaustyto kalakutienos kumpio (6vnt.);
- 10 vnt. keturkampių batono griežinėlių;
- maskarponės kremo;
- salotos lapų;
- griežinėliais pjaustytų marinuotų pievagrybių;
- Iš batonos riekelių stikliuku (4 cm skersmens) išspauskite 4 rutuliukus. Visus sudėkite į kepimo skardą ir dėkite į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kai viršus bus lengvai paskrudęs ir apdžiūvęs, apverskite ir dar palikite kelioms minutėms. Esmė ta, kad viršus ir apačia būtų traškūs, o vidus minkštas. Išimkite iš skardos ir palikite atvėsti.
- Ant batono griežinėlio konditeriniu švirkštu išspauskite maskarponės kremo, dėkite susuktą salotos lapelį, kalakutienos kumpelį, pievagrybio griežinėlį ir viską persmeikite mediniu smeigtuku.
su mocarelos rutuliukais (20 vnt.);
- 20 vnt. mocarelos rutuliukų;
- 20 vnt. vyšninių pomidorų;
- šviežių bazilikų lapelių;
- 20 vnt. popierinių mini keksiukų formelių;
- Į keksiukų formeles dėkite pomidoriukus, kurių viršūnėlę nupjaukite, uždėkite mocarelos rutuliuką ir persmeikite mediniu smeigtuku.
- Ant viršaus užberkite pjaustytų baziliko lapelių.
su krabų lazdelėmis (10 vnt.):
- 150 g krabų lazdelių (10 vnt.);
- 2 virtų kiaušinių;
- 3 v.š. majonezo;
- žiupsnelio pjaustytų šviežių krapų;
- druskos, maltų juodųjų pipirų;
- 10 vnt. sūrių šaukštelių;
- Į dubenį sudėkite smulkiais kubeliais pjaustytas krabų lazdeles, virtus kiaušinius, suberkite krapus, sudėkite majonezą, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išmaišykite.
- Kiekvieną šaukštelį įdarykite paruoštu įdaru.
sūrio rutuliukai su krabais arba be jų (20 vnt.):
- 3 virtų smulkiai tarkuotų kiaušinių;
- 100 g smulkiai tarkuoto fermentinio sūrio;
- 1 v.š. majonezo;
- druskos, maltų juodųjų pipirų;
- 20 vnt. šviežio agurko griežinėlių;
- 20 vnt. skrudintų batono griežinėlių;
- majonezo;
- 3-4 smulkiai sutarkuotų šaldytų krabų lazdelių;
- mini popierinių keksiukų formelių;
- Į dubenį sudėkite tarkuotus kiaušinius, fermentinį sūrį, sudėkite majonezą, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išmaišykite. Iš paruoštos masės suformuokite rutuliukus.
- Galimi du pateikimo būdai:
- batono griežinėlį patepkite majonezu, dėkite agurko riekelę, sūrio rutuliukus ir persmeikite mediniu smeigtuku;
- į keksiuko formelę dėkite sūrio rutuliuką, apvoliotą krabų lazdelėse, ant viršaus uždėkite planai pjaustytą agurko griežinėlį ir perverkite mediniu smeigtuku;
su rūkyta vištiena (20 vnt.):
- 1 rūkytos vištienos kulšelės;
- 1-2 v.š. majonezo;
- 1 a.š. pesto padažo;
- 20 vnt. sūrių šaukštelių;
- žiupsnelio pjaustytų šviežių krapų;
- agurko griežinėlių;
- Nuo višienos nuimkite odą, nupjaukite nuo kaulo ir supjaustykite mažais kubeliais. Sumaišykite su majonezu ir pesto padažu.
- Šaukštelius įdarykite vištiena, ant viršaus uždėkite pjaustytus agurko griežinėlius.
su krabais ir kukurūzais (20 vnt.):
- 100 g smulkiai tarkuoto fermentinio sūrio;
- 10 vnt. krabų lazdelių;
- 3-4 v.š konservuotų kukurūzų;
- 1 išspaustos skiltelės česnako;
- 3 v.š. majonezo;
- druskos, maltų juodųjų pipirų;
- 20 vnt. sūrių šaukštelių arba krepšelių;
- Į dubenį sudėkite sūrį, smulkiais kubeliais supjaustytas krabų lazdeles, konservuotus kukurūzus, česnaką, majonezą, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išmaišykite.
- Šaukštelį arba krepšelį įdarykite paruoštu įdaru.
Ufff štai ir viskas :) Svarbiausias patarimas - užkandėles gaminkite likus 2-3 valandoms iki vakarėlio, nes kitaip jos praras estetinį vaizdą ir sumirks.
Skanaus ;)