2014 m. balandžio 29 d., antradienis

SU GARSTYČIOMIS KEPTA VIŠTIENA

Itin greitas paruošimo būdas, marinuoti nereikia, o vištiena gaunasi skani ir sultinga ;)


  • 5 vištienos blauzdelių;
  • 3-4 a.š. Dižono garstyčių;
  • žiupsnelio dž.čiobrelių;
  • druskos, juodųjų pipirų;
  • sviesto;
  • maltų džiūvėsėlių;
1. Blauzdeles pagardinkite druska, juodaisiais pipirais, uždėkite garstyčias, užberkite čiobrelius ir viską gerai įtrinkite. 
2. Dėkite blauzdeles į kepimo skardą, ant viršaus užberkite maltų džiūvėsėlių, ant kiekvienos uždėkite po gabalėlį sviesto ir kepkite 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 min. arba tol, kol vištiena gražiai apskrus ir bus iškepusi. 
Skanaus ;)


idėja iš "www.leaf.tv"

2014 m. balandžio 27 d., sekmadienis

SVIESTINIAI VARŠKĖS SAUSAINIAI

Man labai patinka, kai sausainius eina paruošti vos iš kelių ingridientų. Šie kaip tik tokie - labai skanūs, nesudėtingai padaromi ir daliai atrodantys ;)


  • 250g varškės;
  • 200g sviesto;
  • 300g miltų;
  • 1 a.š. kepimo miltelių;
  • žiupsnelio druskos;
  • cukraus, cinamono;
1. Varškę išsukite su sviestu (sviestą supjausčiau gabaliukais ir išminkiau su varške).
2. Sudėkite miltus, kepimo miltelius, druską ir užminkykite vienalytę tešlą. Padalinkite į 2 dalis, įvyniokite į maistinę plėvelę ir palaikykite šaldytuve 1 val.
3. Iškočiokite tešlą ir stiklinės pagalba išspauskite apskritimus ir vieną pusę apvoliokite cukraus ir cinamono mišinyje. Apskritimą perlenkite per pusę ir tą pusę dar per pusę. 
4. Kepkite 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 min., kol gražiai paruduos.
p.s. gaminau iš vienos dalies, gavosi 30 sausainiukių (stiklinė 6,5 skersmens).
Skanaus ;)

receptukas iš "aguonele.blogspot.com"

2014 m. balandžio 26 d., šeštadienis

KEPTOS AŠTRIOS KREVETĖS ANT IEŠMELIŲ

Jau seniai perku nevirtas krevetes, jas išdarinėju ir užsišaldau porcijomis. O paskui belieka tik atsišildyti ir gaminti. Pastarąjį kartą iš 1kg neišdarinėtų krevečių išėjo apie 600g gryno svorio. Kiautų neišmeskite, nes iš jo galite išvirti skanų sultinį.


  •  20 nevirtų krevečių;
  • 1-2 skiltelių česnako;
  • žiupsnelio grūstų aitriųjų paprikų;
  • alyvuogių aliejaus, citrinos sulčių;
  • druskos, juodųjų pipirų;
1. Ant krevečių sudėkite smulkiai pjaustytą česnaką, papriką, pagardinkite druska ir užpilkite šiek tiek aliejaus, viską gerai išmaišykite (krevetės marinavosi, kol išvirė makaronai ir šiek tiek pravėso).
2. Krevetes sumaukite ant iešmelių ir kepkite iš abiejų pusių po keletą minučių. Pabaigoje užspauskite citrinos sulčių.
3. Patiekiau su makaronų, avokado, ridikėlų ir icebergo salotomis.
Skanaus ;)



2014 m. balandžio 21 d., pirmadienis

NETIKRAS "ZUIKIS" SU KIAUŠINIŲ IR ŠPINATŲ ĮDARU

Kepiau šį zuikį Velykoms - skanus, sultingas ir labai gražiai atrodo :) Be to, tai puikus būdas sunaudoti likusius margučius, kad nereikėtų išmesti.


  •  600g kiaulienos ir jautienos faršo (santykiu 50:50);
  • 1 kiaušinio;
  • 1 svogūno;
  • 100g džiūvėsėlių;
  • 120ml pieno;
  • 1-1,5 a.š. džiovintų raudonėlių;
  • druskos, juodųjų pipirų;
įdarui:
  • 3 virtų kiaušinių;
  • 200g šviežių špinatų;
  • 2-3 skiltelių česnako;
  • 1 v.š. sviesto;
glazūravimui:
  • 2v.š. aštraus pomidorų padažo;
  • 1v.š. grūdėtųjų garstyčių;
  • 1v.š. alyvuogių aliejaus;
  • 1v.š. sojos padažo;
1. Džiūvėsėlius užpilkite pienu ir leiskite subrinkti.
2. Į faršą įmuškite kiaušinį, sudėkite smulkiai pjaustytą svogūną, išbrinkusius džiūvėsėlius, raudonėlius, pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais. Viską gerai išminkykite ir "pamėtykite" faršą, t.y. iškelkite į viršų ir meskite į dubenį. Kartokite tai keliolika kartų. Taip mėsa taps minkšta, sultinga ir puri.
3. Įdarui: keptuvėje išlydykite sviestą, sudėkite plonais griežinėliais pjaustytą česnaką ir kai jis paskleis aromatą, dėkite pasmulkintus špinatų lapus.Pakepkite tol, kol špinatai sukris.
4. Ant kepimo popieriaus iš faršo išklokite stačiakampio formos lakštą, maždaug 3cm storio. Dėkite špinatus, 3 virtus kiaušinius ir su kepimo popieriaus kraštu užlenkite vieną pusę mėsos ir kitą pusę. Drėgnomis rankomis suformuokite "zuikį".
5. Glazūravimui išvardintus produktus sumaišykite dubenyje.
6.. Kepkite 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30min., tuomet išimkite ir aptepkite glazūrai paruošta tyre ir kepkite dar 20 min. Patiekite su bulvėmis ar daržovėmis.
Skanaus ;)


2014 m. balandžio 15 d., antradienis

BULVIŲ PLOKŠTAINIS, PAGARDINTAS SŪRIU IR ŠONINE

Jeigu norėsite sotesnio ir aromatingesnio plokštainio, šis variantas kaip tik tai ko ieškote ;)


  •  9 vidutinio dydžio bulvių (apie 1,3kg);
  • 200g fermentinio sūrio;
  • 200g karštai rūkytos šoninės;
  • 1 svogūno;
  • 0,5l pieno;
  • 4 kiaušinių;
  • žiupsnelio malto muskato;
  • druskos;
1. Nuskustas bulves sutarkuokite. Pridėkite 100g tarkuotos fermentinio sūrio ir išmaišykite.
2. Pakepinkite smulkiai pjaustytą šoninę su svogūnu ir sudėkite į paruoštą bulvių masę. Pagardinkite druska ir muskatu.
3. Užvirinkite pieną, supilkite į bulvių tarkius ir gerai išmaišykite. Galiausiai įmaišykite išplaktus kiaušinius.
4. Kepimo formą ištepkite aliejumi, supilkite gautą masę, užberkite likusiu tarkuotu sūriu ir kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40min.
Skanaus ;)


receptas iš Rimi lankstinuko

2014 m. balandžio 9 d., trečiadienis

MAKARONŲ APKEPAS SU TUNU

Salotos su tunu - įprastas patiekalas. Bet pagaminti šiltą patiekalą yra kur kas įdomiau ;) Šis receptas neabejotinai patiks tiems, kurie mėgsta tuną - paprasta, greita ir skanu ;)

  • 250g makaronų;
  • 1 indelio (185g) konservuoto tuno savo sultyse;
  • 1 svogūno;
  • 100g šaldytų žaliųjų žirnelių;
  • 200g fermentinio sūrio;
  • 2v.š. grietinės;
  • druskos, juodųjų pipirų;
1. Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje.
2. Kubeliais supjaustytą svogūną pakepinkite keptuvėje tol, kol jis taps skaidrus, tuomet sudėkite šaldytus žaliuosius žirnelius. Kepkite, kol žirneliai atsileis ir dėkite nusunktą tuną, grietinę, pagardinkite druska, juodaisiais pipirais ir gerai išmaišykite.
3. Indelį patepkite aliejumi, dėkite makaronus, ant viršaus tuną ir užberkite tarkuoto fermentinio sūrio. Kepkite 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol sūris išsilydys.
Skanaus ;)

receptas "sudėliotas" iš daugelio idėjų interneto platybėse

2014 m. balandžio 5 d., šeštadienis

AROMATINGAS VIŠTIENOS IR DARŽOVIŲ TROŠKINYS

Greičiausiai ir jums taip būna: paskaitai receptą, atrodo visai neblogas ir nusprendi jį gaminti. Bet, kai paragauji galutinio rezultato, jis maloniai nustebina ir suvalgai jį "pasičepsėdamas" ;))) Kaip jau supratot, kalbu būtent apie šį patiekaliuką ;)


  • 4 vištienos ketvirčių;
  • 1 aitriosios paprikos;
  • 1 didelės raudonosios paprikos;
  • 1 svogūno;
  • 1 morkos;
  • 400g konservuotų smulkintų pomidorų savo sultyse;
  • 0,5 a.š. cinamono;
  • 1 apelsino;
  • 250ml vištienos sultinio;
  • 40g juodųjų alyvuogių be kauliukų;
  • druskos, juodųjų pipirų;
1. Įkaitinkite aliejų ir sudėkite kubeliais pjaustytą svogūnų, aitriąją papriką, raudonąją papriką, morką ir pakepkite apie 5min. Tuomet supilkite vištienos sultinį, smulkintus pomidorus, apelsino sultis, pagardinkite cinamonu, įtarkuokite šiek tiek apelsino žievelės ir kai užvirs supilkite viską į stiklinę formą.
2. Vištienos ketvirčius padalykite pusiau. Apibarstykite druska, juodaisiais pipirais ir keptuvėje apskrudinkite iš abiejų pusių. 
3. Sudėkite vištieną ant daržovių ir pašaukite į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite tol, kol vištiena iškeps. Likus 5 min. iki kepimo pabaigos sudėkite alyvuoges.
Skanaus ;)


receptas iš Rimi reklaminio lankstinuko

2014 m. balandžio 2 d., trečiadienis

MAKARONAI SU RŪKYTA LAŠIŠA

Nuo senų laikų teigiama, kad ketvirtadienis - žuvies diena ;) Laikotės to ar ne, bet žuvį valgyti sveika. Tad jei turite tradiciją bet kartą per savaitę gaminti žuvies patiekalus - štai jums gera idėja.


  •  ~250g makaronų;
  • 150g rūkytos lašišos (naudojau skirtą salotoms);
  • 1 nedidelio poro;
  • porą saujelių šaldytų žaliųjų žirnelių;
  • gera sauja pjaustytų pievagrybių;
  • 3 skiltelių česnako;
  • 1 v.š. grietinės;
  • ~150g grietinėlės;
  • druskos, juodųjų pipirų;
1. Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje.
2. Įkaitintoje keptuvėje apkepkite pievagrybius, tuomet sudėkite pusžiedžiais pjaustytą porą ir maišydami kepkite kol suminkštės.
3. Lašišą supjaustykite mažesniais gabalėliais ir sudėkite į keptuvę ir šiek tiek viską apkepkite. 
4. Keptuvės turinį šiek tiek pastumkite į šoną, o kitoje pusėje apkepkite smulkintą česnaką apie pusę minutės. Dėkite atšildytus žirnelius, grietinę, supilkite grietinėlę, pagardinkite juodaisiais pipirais ir jei reikia druska (jos turėtų pakakti nuo lašišos). Viską išmaišykite ir kai užvirs, nukelkite nuo ugnies. 
5. Padažą sumaišykite su virtais makaronais. 
Skanaus ;)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...