Pagal originalųjį receptą pesto padažas buvo gaminamas, tačiau aš panaudojau pirktinį. Jūs galite rinktis, kuris variantas priimtinesnis.
- 400g kalakutienos faršo;
- 5 a.š. pesto padažo;
- 4 apvalių bandelių;
- 8 griežinėlių pomidoro;
- 4 griežinėlių mocarelos(~120g) ;
- druskos, juodųjų pipirų;
- alyvuogių aliejaus;
1. Į kalakutienos faršą įdėkite 1 a.š. pesto padažo, pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais. Gerai išmaišykite ir suformuokite 4 apvalius paplotėlius.
2. Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek alyvuogių aliejaus. Dėkite kalakutienos paplotėlius ir kepkite ant vidutinės ugnies, kol gražiais apskrus.
3. Apveskite ir dėkite po griežinėlį mocarelos, uždenkite folija.
4. Sausoje grilinėje keptuvėje apskrudinkite bandeles ir abi puses aptepkite pesto padažu (1 bandelei po 1 nubrauktą a.š. pesto).
5. Pomidorų riekeles apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir pagardinkite druska. Apkepkite iš abiejų pusių grilinėje keptuvėje.
6. Ant bandelės dėkite iškeptą kalakutienos paplotėlį su sūriu, ant viršaus po 2 pomidorų riekeles ir uždenkite kita bandelės puse.
p.s. mėsainiai gaunasi tikrai sultingi.
Skanaus ;)
adaptuota pagal "Everyday Food with Sarah Carey" receptą