Vyniotinio receptą radau savo vaikystės užrašuose ir tokia nostalgija apėmė, kad nieko nelaukus ėjau kepti ;)
- 6 kiaušinių;
- 6 v.š. cukraus;
- 6 v.š. miltų;
- vanilinio cukraus;
įdarui:
- 200g varškės;
- trintų žemuogių su cukrumi;
1. Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų. Trynius gerai ištrinkite su cukrumi.
2. Baltymus išplakite iki standžių putų.
3. Į trynius dėkite 3v.š. miltų ir pusę baltymų. Gerai išmaišykite. Tuomet sudėkite likusią miltų, baltymų dalį ir žiupsnelį vanilinio cukraus bei gerai išmaišykite.
4. Skardą ištepkite sviestu ir sukrėskite tešlą į skardą. Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15 min.
5. Sumaišykite varškę su žemuogėmis ir užtepkite ant šiek tiek atvėsusio vyniotinio.
6. Suvyniokite vyniotinį ir palikite pastovėti apie 30min.
Skanaus ;)
šaltinis vyniotinio iš vaikystės užrašų