Jei norite greitos, skanios ir lengvos vakarienės - štai ir jos receptukas ;)
- kiaulienos nugarinės kepsnelių;
- miltų, druskos, juodųjų pipirų;
- 2 v.š.alyvuogių aliejaus;
- salotų mišinio (radishio, litlle gem, gražgarstės);
- pusę mėlynojo svogūno;
padažas saltoms:
- 1 skiltelė česnako, smulkiai pjaustyta;
- 4-5 v.š. alyvuogių aliejaus;
- 2 v.š. citrinos sulčių;
- druskos, juodųjų pipirų;
1. Kiaulienos kepsnelius išmuškite lygiąja plaktuko dalimi. Lėkštėje išmaišykite miltus, druską ir juoduosius pipirus. Iš abiejų pusių apvoliokite kepsnelius, miltų perteklių lengvai nupurtykite.
2. Įkaitinkite keptuvėje 2 v.š. aliejaus ir kepkite kepsnelius iš abiejų pusių po 3min. arba kol gražiai apskrus.
3. Supjaustykite svogūną pusžiedžiais, salotas (išskyrus gražgarstes) ir viską sudėkite į dubenį. Paruoškite padažą iš skirtų ingridientų ir supilkite ant salotų. Gerai išmaišykite ir patiekite su kepsneliais.
Skanaus ;)
šaltinis iš "Everyday Food with Sarah Carey"
na nezinau, bet kiaulienos kepsniai vakarienei tikrai ne pats lengviausias maistas. o siaip gal ir skaniai - pavyzdziui savaitgalio pietums ;)
AtsakytiPanaikintikai šalia kepsnio patiekiamos tik salotos, skaitau, kad tai tikrai vienas iš lengvesnių patiekalų skrandžiui ;)o ir kepsniai ne riebalais "apaugę" ;))
Panaikinti