Labai mažai pastangų reikalaujantis patiekalas. Padažas vertas atskirų liaupsių, bet kam šnekėti, jei galima pasigaminti ir valgyti su dideliu malonumu :) Daržoves galite naudoti pagal savo pasirinkimą, bet pomidorai būtini, nes jų sultys, kepimo metu, suteikia puikų skonį padažui.
- 630 g kiaulienos išpjovos;
- 1 a.š. rūkytos raudonosios paprikos;
- 1 a.š. malto kumino;
- 1 a.š. maltų juodųjų pipirų;
- 1 a.š. druskos;
- šakelės šviežio rozmarino;
- 125 g karštai rūkytos kiaulienos šoninės;
- 150 g pievagrybių;
- 14 vnt. vyšninių pomidorų;
- 50 g sviesto;
- Kiaulienos išpjovą nusausinkite popieriniu virtuviniu rankšluoščiu. Nupjaukite plėves.
- Dubenėlyje sumaišykite papriką, kuminą, pipirus, druską. Prieskoniais padenkite išpjovą ir įtrinkite, kad geriau susigertų.
- Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus ir apskrudinkite kiaulieną.
- Į kepimo indą dėkite smulkiai pjaustytą kiaulienos šoninę, į ketvirčius supjaustytus pievagrybius, išdėliokite pomidorus, kubeliais pjaustytą sviestą. Galiausiai dėkite apkeptą kiaulienos išpjovą, o ant jos viršaus užberkite rozmarino lapelius.
- Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 35-40 min.
- Patiekti galite su mėgstamu garnyru, kaip pvz. bulvių koše, ryžiais ir pan.
Skanaus ;)
Triukai:
- nusipirkę šviežio rozmarino, jį galite užšaldyti ir laikyti šaldiklyje.
- jei neplanuojate suvalgyti visų šviežių pievagrybių, juos supjaustytus taip pat galite užšaldyti.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą