Skamba gal kiek ir egzotiškai, bet patikėkite šis saldžiarūgštis padažas idealiai tinka prie keptos antienos krūtinėlės. Tik dar vienas triukas - padažą išvirkite pirmiausiai, atidėkite į šalį ir ruoškite patiekalą toliau, o per tą laiką padažas sutirštės.
2 porcijos:
- 2vnt. (500g) "Lapino puotos" šviežios antienos file su oda;
- 3 sultingų apelsinų;
- šlakelio citrinos sulčių;
- 1 v.š. medaus;
- 1 apelsino apkepimui;
- druskos, maltų juodųjų pipirų;
- Į mažą puodą supilkite 3 išspaustų apelsinų sultis, pagal skonį įpilkite citrinos sulčių, sudėkite medų ir virkite apie 10-15 min. arba tol, kol padažo sumažės per pusę. Galiausiai pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais, išmaišykite ir atidėkite į šoną.
- Antienos krūtinėles gerai nusausinkite virtuviniu popieriniu rankšluoščiu. Odelę įpjaukite skersai ir įstrižai, dėkite į šaltą keptuvę odele žemyn ir ant silpnos ugnies kepkite tol, kol odelė apskrus, apverskite ir pakepkite dar 4-5 min.
- Iškeptas krūtinėles pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais, suvyniokite į foliją ir palikite šiltai pastovėti apie 5 min.
- Iš keptuvės išpilkite antienos riebalus, dėkite griežinėliais supjaustytą 1 apelsiną ir iš abiejų pusių jas apskrudinkite.
- Prie mėgstamo garnyro patiekite apelsino griežinėlius, keptą antieną ir užpilkite padažo.
Skanaus ;)