2019 m. kovo 20 d., trečiadienis

KEPTA ANTIENOS KRŪTINĖLĖ SU APELSINŲ PADAŽU

Skamba gal kiek ir egzotiškai, bet patikėkite šis saldžiarūgštis padažas idealiai tinka prie keptos antienos krūtinėlės. Tik dar vienas triukas - padažą išvirkite pirmiausiai, atidėkite į šalį ir ruoškite patiekalą toliau, o per tą laiką padažas sutirštės.


2 porcijos:
  • 2vnt. (500g) "Lapino puotos" šviežios antienos file su oda;
  • 3 sultingų apelsinų;
  • šlakelio citrinos sulčių;
  • 1 v.š. medaus;
  • 1 apelsino apkepimui;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;

  1. Į mažą puodą supilkite 3 išspaustų apelsinų sultis, pagal skonį įpilkite citrinos sulčių, sudėkite medų ir virkite apie 10-15 min. arba tol, kol padažo sumažės per pusę. Galiausiai pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais, išmaišykite ir atidėkite į šoną.
  2. Antienos krūtinėles gerai nusausinkite virtuviniu popieriniu rankšluoščiu. Odelę įpjaukite skersai ir įstrižai, dėkite į šaltą keptuvę odele žemyn ir ant silpnos ugnies kepkite tol, kol odelė apskrus, apverskite ir pakepkite dar 4-5 min. 
  3. Iškeptas krūtinėles pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais, suvyniokite į foliją ir palikite šiltai pastovėti apie 5 min.
  4. Iš keptuvės išpilkite antienos riebalus, dėkite griežinėliais supjaustytą 1 apelsiną ir iš abiejų pusių jas apskrudinkite.
  5. Prie mėgstamo garnyro patiekite apelsino griežinėlius, keptą antieną ir užpilkite padažo.
Skanaus ;)

2019 m. kovo 17 d., sekmadienis

AŠTRI KOKOSŲ SRIUBA SU KREVETĖMIS IR VIŠTIENA

Dieviško skonio sriuba - šildanti, puikaus skonio ir šiek tiek aštrumo suteikia tom yum pasta. Iš serijos, kai valgyti iš skanumo norisi dar ir dar :)


4 porcijos:
  • 1 l vandens;
  • 1 vištienos krūtinėlės;
  • 0,5 raudonosios paprikos;
  • ~100 g mažų pievagrybių galvučių;
  • ~50 g orzo arba kitų smulkių makaronų;
  • 1 a.š. Tom yum pastos;
  • 400 ml kokosų pieno;
  • 12 vnt. tigrinių krevečių (šviežių arba šaldytų);
  • druskos;
  1. Į puodą supilkite vandenį. Kai jis užvirs, sudėkite nedideliais kubeliais pjaustytą vištieną ir papriką, suberkite pievagrybius, nuo užvirimo pavirkite ~ 5 min. 
  2. Suberkite makaronus, sudėkite tom yum pastą ir virkite 10-15 min. arba tol kol makaronai išvirs.
  3. Supilkite kokosų pieną, sudėkite krevetes, pagardinkite druska, išmaišykite ir kai užvirs, pavirkite 3-4 min., t.y., kad krevetės taptų raudonos ir būtų išvirusios.
Skanaus ;)

2019 m. kovo 12 d., antradienis

JAUTIENOS SALOTOS SU MARINUOTŲ AGURKŲ PADAŽU

Šiltos ir sočios salotos, o gaivumo suteiks agurkų padažas :)


2 porcijoms:
  • 220 g "Kitchen me" brandintos jautienos antrekoto didkepsnio;
  • žiupsnelio kajeno pipirų, džiovinto česnako ir maltų juodųjų pipirų;
  • 4 virtų bulvių su lupenomis;
  • saujelės šaldytų voveraičių (naudojau nevirtas);
  • 8 vyšninių pomidorų;
  • nedidelio gabalėlio sviesto;
  • šiek tiek plonai pjaustyto mėlynojo svogūno;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
padažui:
  • 1 vidutinio dydžio marinuoto agurko;
  • 2 v.š. majonezo;
  • žiupsnelio šviežiai pjaustytų krapų;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  1. Jautienos didkepsnį gerai nusausinkite popieriniu virtuviniu rankšluoščiu, iš abiejų pusių apibarstykite kajeno pipirais, česnakais ir maltais juodaisiais pipirais.
  2. Padažui: agurką supjaustykite smulkiais gabalėliais, sudėkite majonezą, krapus, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais, viską gerai išmaišykite ir atidėkite į šalį.
  3. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus, dėkite jautienos didkepsnį ir kepkite iš abiejų pusių po keletą minučių. Tuomet perdėkite į lėkštę ir palikite pastovėti.
  4. Kaitrą padidinkite ir į keptuvę sudėkite ketvirčiais supjaustytas bulves, nuolat vartydami, kepkite tol, kol gražiai apskrus. Perdėkite į didelę lėkštę.
  5. Tada į keptuvę dėkite voveraites (kaitros nemažinkite) ir nuolat maišydami kepkite keletą minučių, sudėkite pomidoriukus, sviestą, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir po geros minutės keptuvės turinį perdėkite į lėkštę.
  6. Galiausiai išdėliokite griežinėliais pjaustytą svogūną, jautienos didkepsnį ir pridėkite padažo.
Skanaus ;)

2019 m. kovo 3 d., sekmadienis

VIŠTIENOS IR KREVEČIŲ APKEPĖLĖ SU DARŽOVĖMIS

Daug laiko nereikalaujanti užkepėlė, nes tereikia tik viską sudėti į indelį, pašauti į orkaitę ir tuomet mėgautis šiuo patiekalu.


2 porcijos:
  • 2 vnt. nedidelių vištienos krūtinėlių;
  • 0,5 a.š. rūkytos paprikos;
  • 0,5 a.š. malto kumino;
  • 1 raudonosios paprikos;
  • nedidelio gabalėlio poro;
  • ~100 g pievagrybių;
  • 20 g tarkuotojo kietojo sūrio;
  • žiupsnelio šviežiai pjaustytų petražolių;
  • 12 vnt. tigrinių nevirtų krevečių;
  • šlakelio aliejaus;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  1. Vištienos krūtinėles išilgai supjaustykite plonomis juostelėmis. Apibarstykite paprika, kuminu, druska, permaišykite, kad prieskoniai tolygiai pasiskirstytų.
  2. Krevetes apibarstykite druska ir užpilkite šiek tiek aliejaus.
  3. Į dubenį sudėkite stambesniais kubeliais pjaustytą papriką, griežinėliais - porą, pievagrybius, suberkite sūrį, petražolės, pašlakstykite aliejumi, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išmaišykite. 
  4. Į indelius sudėkite paruoštas daržoves, vištieną, ant viršaus išdėliokite krevetes ir kepkite 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20 min. arba tol, kol viskas iškeps.
Skanaus ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...