Skanių patiekalų gamybos tikrai nereikia atidėlioti kažkokioms progoms, nes kasdien esate nusipelnę valgyti gardžiai. Antį paruošiau be jokių ilgų marinavimų. Kaip visada sakau, svarbiausiai gerai pasirinkti prieskonius ir rezultatas visuomet gausis puikus :)
Beje, taip iškeptą antį galite patiekti ir ant šventinio stalo, svečiai tikrai liks sužavėti.
- 1,8 kg "Lapino puotos" šviežios anties;
- 1 v.š. druskos;
- 1 v.š. maltų juodųjų pipirų;
- 1 v.š. maltų džiovintų česnakų;
- 1 v.š. rūkytos maltos raudonosios paprikos;
- 1 v.š. maltos raudonosios paprikos;
- 1 v.š aliejaus;
- 1 nedidelio obuoliuko;
- šviežių žolelių: šalavijo, rozmarino, čiobrelio;
- 900 g mažų bulvyčių;
- šakelės šviežio rozmarino;
- bruknių uogienės (pagal poreikį);
- Antį gerai išplaukite vandeniu ir nusausinkite.
- Dubenėlyje sumaišykite druską, maltus juoduosius pipirus, česnaką, raudonąją rūkytą ir maltą papriką ir aliejų.
- Antį tiek iš vidaus, tiek iš išorės ištrinkite paruoštu mišiniu.
- Į anties vidų dėkite į 4 dalis padalintą obuolį ir šviežias žoleles.
- Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių temperatūros, antį dėkite antį grotelių, po grotelėmis padėkite gilią skardą ir kepkite 40 min. Tuomet kaitrą sumažinkite 170 laipsnių ir kepkite 1,5 val., kas pusvalandį aplaistydami susidariusiomis sultimis.
- Bulvytes išvirkite pasūdytame vandenyje 15 min,. arba tol, kol išvirs. Tuomet apskrudinkite stipriai įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus. Galiausiai pagardinkite druska ir sudėkite nuo rozmarino šakelės nuskintus lapelius.
- Patiekite keptą antieną su bulvytėmis ir bruknių uogiene.
Skanaus ;)