2019 m. lapkričio 10 d., sekmadienis

GRILYJE KEPTOS ANTIENOS KRŪTINĖLĖS SU GARSTYČIŲ MARINATU

Niekada nepavedantis marinatas, kuris tiks absoliučiai bet kuriai pasirinktai mėsai marinuoti. Iškepti gabalėliai be galo sultingi. Jei vistik tik neturite grilio, tuomet kepkite keptuvėje. Tik kepkite po 4 gabalėlius ir sekančiam kartui būtinai popieriniu rankšluoščiu išvalykite keptuvę ir vėl dėkite kepti kitus gabalėlius.


4 porcijoms:
marinatui:
  • 3 a.š. dižono garstyčių;
  • 3 a.š. grūdėtųjų garstyčių;
  • 1-2 v.š. balzamiko acto;
  • 1 a.š. maltos rūkytos raudonosios paprikos;
  • 1 a.š. maltos raudonosios paprikos;
  • 2 išspaustų česnakų skiltelių;
  • 1 v.š. vorčesterio padažo;
  • 2-3 v.š. agavų sirupo arba medaus;
  •  2 v.š. aliejaus;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
salotoms:
  • 1 smulkiai kubeliais pjaustytos raudonosios paprikos ;
  • 240 g konservuotų raudonųjų pupelių;
  • 140 g konservuotų kukurūzų;
  • gabalėlio kubeliais pjaustyto šviežio agurko;
  • žiupsnelio pjaustytų šviežių krapų;
  • 2 v.š. alyvuogių aliejaus;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;

  1. Kiekvieną antienos krūtinėlę perpjaukite išilgai į 4 gabalėlius.
  2. Dubenyje sumaišykite visus išvardintus ingridientus marinatui. Sudėkite antienos krūtinėlės gabalėlius, viską gerai išmaišykite ir palikite marinuotis keletą valandų arba per naktį.
  3. Įkaitinkite elektrinį grilį ir kepkite po 4 gabalėlius tol, gražiai apskrus.
  4. Salotoms visus ingridientus sumaišykite dubenyje.
  5. Iškeptus antienos gabalėlius patiekite su salotomis.
Skanaus ;)


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...