Atėjo laikas panaudoti pasiruoštą moliūgų tyrę, kad negalvotumėte, jog pasidariau, užsišaldžiau ir pamiršau :)) Receptą rasite ČIA.
Taigi, sujungus moliūgų tyrę, kokoso pieną ir troškinant orkaitėje mėsa gausis sultinga ir minkštutė.
4 porcijoms:
- 4 vnt. (~1kg) "Lapino puotos" triušienos užpakalinių kumpelių;
- gabalėlio poro;
- 300 g moliūgų tyrės;
- 400 ml kokosų pieno;
- 100 ml vandens;
- 1 a.š. džiovintų čiobrelių;
- 1 a.š. džiovintų česnako granulių;
- 1 a.š. maltos raudonosios paprikos;
- žiupsnelio grūstų čili paprikų;
- druskos, maltų juodųjų pipirų;
- saujelės šparaginių pupelių ar kt. mėgstamų daržovių (pievagrybių, morkų, bulvių, cukinijų ir pan.);
- Triušienos kumpelius iš abiejų pusių apibarstykite druska ir maltais juodaisiais pipirais.
- Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus, sudėkite kumpelius žemyn ant keptuvės dugno ir kai tik gražiai apskrus, perdėkite į gilesnį kepimo indą.
- Išvalykite keptuvę, sudėkite pusžiedžiais pjaustytą porą, supilkite moliūgų tyrę, koksų pieną, vandenį, suberkite čiobrelius, česnaką, paprikas, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais, išmaišykite ir kai tik užvirs, supilkite viską ant kumpelių.
- Šalia išdėliokite šparagines pupeles arba kitas pasirinktas daržoves.
- Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje ~1val. 10 min.
Skanaus ;)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą