Greičiausiai pasikartosiu, bet man didelis džiaugsmas gauti naminių daržovių. Dievinu jų kvapą ir skonį. Ačiū mane nustebinusiems "ūkininkams" ;))
Kaip rašoma recepte, cukraus kiekio neišsigąskite, nes marinato nereikia kaitinti, todėl agurkėliai gali ir neišsilaikyti per žiemą. Sumažinti galite tuo atveju, jei planuojate juos suvartoti per kelis mėnesius.
Agurkėliai gaunasi saldrūgščiai ir aštroki.
- 2 kg agurkėlių;
- 4 v.š. druskos;
- 700g cukraus;
- 1,5 stiklinės acto;
- 7 v.š. aliejaus;
- 1 v.š. maltos aštrios paprikos miltelių (dėjau stambiai grūstos);
- 2 česnako galvučių;
1. Nuplautus agurkėlius supjaustykite 0,5 cm griežinėliais. Užberkite druska ir palikite 6 val. Kelis kartus permaišykite, per tiek laiko atsiras skysčio.
2. Kitam inde sumaišykite cukrų, actą, aliejų, paprikas ir griežinėliais pjaustytą česnaką.
3. Po 6 val. supilkite marinatą ant agurkų ir palikite 12 val. Kelis kartus permaišykite, kad cukrus ištirptų ir marinatas vienodai įsigertų į agurkus.
4. Po 12 val. sudėkite agurkėlius į stiklainėlius, užpilkite marinatu ir laikykite tamsioje ir vėsioje vietoje.
p.s. gavosi apie 2 litrus pilnai pridėtų stiklainių.
Skanaus ;)
receptas iš "www.neringa-blogas.com"
Per žiemą rusy išsilaiko kuo puikiausiai...jau kelinti metai juos darau.
AtsakytiPanaikintiO kiek procentų actas ir koks? Gal tinka obuolių?
AtsakytiPanaikintinaudojau paprastą actą 9%.. aš gaminau pirmą kartą, todėl neeksperimentavau, bet manau nieko neblogo nenutiks įpylus obuolių acto ;)
PanaikintiSakykite, ar skystį išsiskyrusį iš agurkų reikia palikti ar nupilti?
AtsakytiPanaikintibūtinai palikti ir dėti viską į stiklainius.
Panaikinti