Kai sudėsite visus priedus išvardintus recepte ir sumaišysite su spageti, suprasite kokio fantastiško skonio yra šis patiekalas ;) Valgėm jį labai pasigardžiuodami.
- 200g spagečių;
- 12 vnt. juodųjų alyvuogių be kauliukų;
- pusės galvutės raudonojo svogūno;
- 2 pomidorų;
- 6 vnt. ančiuvių;
- 1 čili pipiro;
- 1 v.š. balzaminio modemos acto;
- 2 v.š. aliejaus;
- druskos, juodųjų pipirų;
- 100g rūkytos kiaulienos šoninės;
1. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais, pomidorą - kubeliais, alyvuoges - žiedeliais, čili pipirą ir ančiuvius - smulkiais kubeliais. Viską sudėkite į dubenį, supilkite actą, aliejų ir išmaišykite.
2. Išvirkite spageti pagal nurodymus ant pakuotės.
3. Šoninę supjaustykite juostelėmis ir apkepkite keptuvėje.
4. Karštus spagečius sudėkite į dubenį su produktais, dėkite šoninę, pagardinkite druska, juodaisiais pipirais ir viską gerai išmaišykite.
Skanaus ;)
adaptuota pagal recepta iš knygos "30minučių virtuvėje"
Superinis patiekalas vasarai! Aš tai prisipažinsiu - dar prie ančiuvių nepriėjau - nei pirkau, nei gaminau, nei ragavau... :)
AtsakytiPanaikintinesigiriant - tikrai superinis ir tikrai gaivus ;) nieko tokio, tikiu, kad vėliau ar anksčiau ančiuvių įsigysi :)
Panaikintio kvailas klausimas, nors gal atsakymą numanau, bet visgi - ančiuviai sūdyti, aliejuje..kokie? hmm, bet jau skamba skaniai, visi mėgiami ingredientai :)
AtsakytiPanaikintiIndre - klausimas ne kvailas, bet tu pati į jį ir atsakei ;))
PanaikintiGaminau... Skanu, bet žali pomidorai smarkiai atvėsina patiekalą... Be to, kontrastuoja spagečiai virti, pomidorai žali :) Bet gal tik man vienai. Mat šiaip nevalgyčiau spagečių su žaliomis daržovėmis. Gal galima bandyt ir tą patį kiekį svogūno su pomidorais pakaitinti ir padaryti padažą... Tačiau skonis tikrai įdomus, gardus.
AtsakytiPanaikintiačiū už atsiliepimą ;) pabandykite pasidaryti su šiltu padažu, gal jums labiau patiks ;) man asmeniškai tas gaivumas ir vėsus padažas labai patiko.
Panaikintiskanių eksperimentų ;)
Vakar gaminomės šį patiekalą... vis mąsčiau kaip čia bus... karšti tik spagečiai ir šoninė, o visa kita kambario temperatūros... Mūsų šeimos verdiktas - buvo tobula vakarienė!!! Ingredientų skoniai tarpusavyje puikiai dera :) Ačiū, Oditėle, būtinai kartosim!!! :)
AtsakytiPanaikintiKaip smagu girdėti, Lina ;) esam priprate, kad spageti turi būti patiekti būtinai su šiltu padažu, todėl tikiu, kad ne visi prisiruošia išbandyti ir žiūri skeptiškai, o tikrai be reikalo ;))
Panaikinti