2014 m. rugsėjo 30 d., antradienis

SU ŽELATINA MARINUOTI POMIDORAI

Jei dar vis turite pomidorų, pasigaminkite jų šiuo būdu ir bus puikus garnyras prie antro patiekalo.


  • pomidorų;
  • agurkų;
  • svogūnų;
marinatas:
  • 1 l vandens;
  • 1 v.š. cukraus;
  • 1 v.š. druskos;
  • 1 v.š. acto (9%);
  • 3 v.š. želatinos (želatiną išbrinkinkite 1 stiklinėje vandens, kurią nupilkite nuo 1 l vandens, skirto marinatui)
  • 1-2 lauro lapelių, juodųjų pipirų;
1. Į švarius stiklainiukus sluoksniais dėkite pjaustytus pomidorus, agurkus ir svogūnus, šiek tiek paspaudžiant.
2. Iš vandens, cukraus, druskos, lauro lapelių, pipirų išverdame marinatą ir paliekame atvėsti. Išbrinkintą želatiną trumpam pašildykite, kad ištirptų ir sumaišykite su marinatu. 
3. Paruoštu marinatu užpilkite daržoves. Stiklainius pridenkite dangteliais, dėkite į puodą su vandeniu ir kai vanduo užvirs, kaitinkite 30min. Išjunkite ugnį ir palikite pastovėti dar 15min. Po to uždarykite dangtelius, apverskite ir palikite atvėsti. Kitą dieną neškite į rūsį.
p.s. iš vienos normos gaunasi 3 stiklainiai po 0,75l ir 1 stiklainis po 0,5l.
Skanaus ;)


"www.virtuveskerteles.lt"

2014 m. rugsėjo 22 d., pirmadienis

CUKINIJŲ ANANASAI

Cukinijų gabalėliai iš tiesų primena ananasus. Taip paruoštus galėsite dėti į salotas, ant picos ar tiesiog "pasigriebti", kai norėsis ko nors skanaus čia ir dabar ;) O sumaišę sirupą su vandeniu, gausite gaivų gėrimą.


  • 5 litrų nuluptų, kubeliais supjaustytų cukinijų;
  • 500g cukraus;
  • 1 nubraukto v.š. citrinos rūgšties;
  • 500ml ananasų sulčių (100% arba 80%);
1. Cukinijas užpilkite cukrumi ir palikite per naktį.
2. Tuomet supilkite ananasų sultis, suberkite citrinos rūgštį ir išmaišykite. Kaitinkite keletą minučių, vis pamaišant, tiek, kad gabalėliai liktų tvirti.
3. Supilkite į sterilizuotus stiklainius ir užsukite dezinfekuotais dangteliais. Palaukite kol atvės ir laikykite vėsioje patalpoje.
Skanaus ;)


2014 m. rugsėjo 21 d., sekmadienis

SPAGETI SU POMIDORŲ PADAŽU IR KREVETĖMIS

Patiekalo pagrindas yra paruoštas pomidorų padažas, kuris suteikia makaronams puikų skonį. Jį galite naudoti įvairiems patiekalams su makaronais, t.y. ruošiant su daržovėmis ar mėsa.


  •  200g spageti makaronų;
  • 12 šviežių krevečių;
  • 1 svogūno;
  • 2 skiltelių česnako;
  • 1 (400g) skardinės konservuotų smulkintų pomidorų;
  • kelios šakelės šviežių bazilikų;
  • 1 a.š. maltos raudonosios paprikos;
  • 1 a.š. džiovintų raudonėlių;
  • saujelės pjaustytų šv.petražolių;
  • druskos, juodųjų pipirų;
1. Priekaistuvyje įkaitinkite šiek tiek aliejaus ir sudėkite smulkiais kubeliais supjaustytą svogūną ir česnaką. Šiek tiek pakepkite. Įberkite papriką, raudonėlius ir supjaustytus baziliko lapelius, suverskite konservuotus pomidorus. Pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais. Virkite pamaišydami apie 10min. Tada padažą sublenderiuokite.
2. Kitame puode pasūdytame vandenyje išvirkite spageti makaronus.
3. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus. Sudėkite smulkiai pjaustytą česnako skiltelę ir šviežias krevetes. Kepkite keletą minučių, kol krevetės iškeps.
4. Nusunkite spageti makaronus ir sudėkite atgal į puodą. Tuomet supilkite pomidorų padažą, sudėkite keptas krevetės ir petražoles. Išmaišykite ir patiekite.
Skanaus ;)


2014 m. rugsėjo 17 d., trečiadienis

ORKAITĖJE KEPTA VIŠTIENA SU BALTOJO VYNO IR LAZDYNŲ RIEŠUTŲ PADAŽU

Vakarai vis labiau vėsta, tad ir patiekalų norisi šiek tiek rimtesnių. Kai vakarojate su draugėmis prie taurės vyno, nepamirškite kartais pasilikti šiek tiek vyno skaniai vakarienei ;)


  • 1,2 kg vištienos blauzdelių;
  • miltų;
  • druskos, juodųjų pipirų;
padažui:
  • 1 svogūno;
  • 1 česnako skiltelės;
  • 160ml balto sauso vyno;
  • 150ml grietinėlės;
  • 60g lazdynų riešutų;
  • druskos, juodųjų pipirų;
  • žiupsnelio pjaustytų česnako laiškų;
1. Vištienos blauzdeles apibarstykite druska ir juodaisiais pipirais. Kiekvieną apvoliokite miltuose ir nupurtykite miltų perteklių. 
2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apskrudinkite iš abiejų pusių. Sudėkite į kepimo skardą ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30-40min., arba tol kol iškeps.
3. Lazdyno riešutus apskrudinkite sausoje keptuvėje ir kai atvės, nuimkite odeles. Tuomet smulkiai supjaustykite. 
4. Smulkiais kubeliais supjaustykite svogūną ir česnaką ir kepkite su šlakeliu aliejumi kelias minutes, kol suminkštės. Tuomet pagardinkite druska ir juodaisais pipirais, sudėkite riešutus, supilkite vyną ir grietinėlę bei išmaišykite. Troškinkite apie 10 min., kol vynas išgaruos ir padažas sutirštės. Prieš patiekiant įberkite žiupsnelį pjaustytų česnako laiškų.
5. Patiekite su bulvių koše ir 3-4 min. virtomis šparaginėmis pupelėmis, o ant jų viršaus uždėkite gabalėlį sviesto.
Skanaus ;)

Receptas ruoštas su Arimex riešutais svetainei www.riesutai.lt

"sortedfood.com"

2014 m. rugsėjo 14 d., sekmadienis

JAUTIENOS MĖSAINIS SU MARINUOTAIS AGURKAIS IR GARSTYČIOMIS

Skanaus mėsainio paruošimas priklauso nuo mėsos, kuri ir yra visa ko pagrindas.


  • 250g maltos jautienos;
  • 2 marinuotų agurkų;
  • 1v.š. kaparėlių;
  • 1 raudonojo svogūno;
  • 1v.š. Dižino garstyčių;
  • saujelės pjaustytų šviežių petražolių;
  • druskos;
  • 2 bandelių mėsainiams;
  • pasirinktinai: pomidoro, salotų lapų, majonezo, sūrio;
1. Kubeliais supjaustykite marinuotus agurkus, svogūną, pasmulkinkite kaparėlius, sudėkite į jautienos faršą. Taip pat - dižono garstyčias, petražoles, pagardinkite druska ir gerai išminkykite. Suformuokite du mėsos apvalius paplotėlius.
2. Įkaitinkite aliejų ir keptuvėje mėsainius apkepkite 3-4 minutes iš abiejų pusių. Bus idealu, jei mėsainius paliksite šiltai pastovėti iki 5min.
3. O dabar prasideda jūsų improvizacijos - bandelę galite taip pat apskrudinti, užtepti majonezo, dėti pomidoro riekelę, salotos lapą, mėsos paplotėlį, sūrio riekelę ir viską pašildyti.
Skanaus ;)


2014 m. rugsėjo 11 d., ketvirtadienis

ŠOKOLADINIS "SALIAMIS" SU PISTACIJOMIS

Kodėl saliamis? Todėl, kad galutinis vaizdas primena dešrą. Žinoma, galite taip "neišsidirbinėti", bet kartais visai smagu taip pažaisti ;))


  • 150g sviesto;
  • 50g kakavos miltelių;
  • 1 kiaušinio;
  • 100g cukraus pudros;
  • 70g nelukštentų pistacijų;
  • 20g kokoso drožlių;
  • 100g sausainių su razinomis;
  • 3v.š. cukraus pudros apvoliojimui.
1. Priekaistuvyje išlydykite sviestą ir sudėkite kakavos miltelius. Gerai išmaišykite, kad masė būtų vientisa. Palikite šiek tiek atvėsti.
2. Dubenyje išplakite kiaušinį su cukraus pudra. Į gautą masę sudėkite kakavinę masė ir išmaišykite.
3. Kitame dubenyje sudėkite išlukštentas nesmulkintas pistacijas, kokoso drožles ir gabaliukais sulaužytus sausainius. Išmaišykite ir ant jų užpilkite šokoladinę masę. Dar kartą permaišykite.
4. Ant maistinės plėvelės dėkite gautą masę ir suformuokite dešros formos gabalėlį. Galus užriškite ir laikykite šaldytuve kelias valandas arba per naktį.
5. Išimkite gabalėlį iš maistinės plėvelės, apvoliokite cukraus pudroje ir perriškite virvele. 
p.s saliamis gaunasi sodraus šokoladinio skonio ir tikrai ne per saldus.
Skanaus ;)

Receptas ruoštas su Arimex riešutais svetainei www.riesutai.lt

receptas iš "sortedfood.com"

2014 m. rugsėjo 8 d., pirmadienis

TRAŠKŪS VIŠTIENOS GABALĖLIAI SU ŽOLELĖMIS

Nepameluosiu - gabalėliai fantastiško skonio, traški išorė, sultingas vidus. Pietums ar vakarienei  papildomai patiekite su salotomis. O vakarėlio metu, tai idealus užkandis ;)

  • 2 vištienos krūtinėlių;
  • 3 riekelių forminio batono;
  • kelių šakelių šviežių petražolių;
  • kelių šakelių šviežių krapų;
  • žiupsnelio tarkuotos citrinos žievelės;
  • druskos, juodųjų pipirų;
  • 1 kiaušinio;
  • miltų;
padažui:
  • 3v.š. majonezo;
  • 1v.š. grūdėtųjų garstyčių;
1. Vištienos krūtinėlę supjaustykite maždaug piršto storio gabalėliais.
2. Į blenderį sudėkite plėšytas batono riekeles, petražoles, krapus, citrinos žievelę, pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais. Viską sublenderiuokite, bet ne per smulkiai, kad liktų stambesni gabalėliai.
3. Į dubesnes lėkštes sudėkite batono trupinius, į kitą - miltus, dar į kitą - išplaktą kiaušinį.
4. Ant vidutinės ugnies keptuvėje įkaitinkite aliejų. Vištienos gabalėlius apvoliokite miltuose, nupurtykite jo perteklių, po to - kiaušinio plakinyje ir batono trupiniuose. Kepkite iš abiejų pusių, kol gabalėliai gražiai apskrus. Padėkite ant popierinio rankšluoščio, kad susigertų aliejaus perteklius.
5. Patiekite su padažu.
Skanaus ;)

receptas iš "sortedfood.com"

2014 m. rugsėjo 6 d., šeštadienis

SKRUDINTA DUONA SU PIEVAGRYBIAIS, ŠPINATAIS IR KIAUŠINIU

Aukštojo pilotažo čia visai nėra, tiesiog idėja ir jei viskas guli šaldytuve, siūlau keliauti į virtuvę ;)


  • 1 duonos riekelės;
  • 1 kiaušinio;
  • 4-5 pievagrybių;
  • saujelės šviežių špinatų;
  • žiupsnelio šviežių čiobrelių;
  • druskos, juodųjų pipirų;
  • gabalėlio sviesto;
1. Duoną paskrudinkite sausoje keptuvėje.
2. Keptuvėje išlydykite sviestą, apkepkite riekelėmis supjaustytus pievagrybius, Tuomet sudėkite čiobrelius, pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais, Išjunkite ugnį ir sudėkite šviežius špinatus, karščio jiems užteks. Tiesiog dar kelis kartus permaišykite.
3. Ant duonos dėkite pievagrybius su špinatais ir ant viršaus uždėkite keptą kiaušinį su skystu tryniu.
Skanaus ;)


2014 m. rugsėjo 5 d., penktadienis

KIAULIENOS NUGARINĖS KEPSNIAI SU BROKOLIAIS, KEDRINĖMIS PINIJOMIS IR RAZINOMIS

Patiekale - tikra spalvų paletė, kuri džiugina ir akis, ir žinoma skrandį ;) Ne daug laiko reikalaujantis patiekalas, todėl skubantiems bus pats tas.

  • 4 kiaulienos nugarinės kepsnių;
  • 500g brokolių;
  • 1 mėlynojo svogūno;
  • 300g (3vnt.)saldžiųjų bulvių;
  • 1 skiltelės česnako;
  • 25g kedrinių pinijų;
  • 50g razinų;
  • druskos, juodųjų pipirų, alyvuogių aliejaus;
padažui:
  • 2v.š. alyvuogių aliejaus;
  • 1v.š. balzamiko acto;
  • 1a.š. Dižono garstyčių;
  • 1a.š. medaus;
  • druskos, juodųjų pipirų;
1. Nuskustas bulves supjaustykite kubeliais ir virkite pasūdytame vandenyje 4-5min., kol bulvės suminkštės bet nebus iki galo išvirusios. Tuomet nupilkite vandenį supylę į kiaurasamtį.
2. Į kepimo skardą sudėkite pusžiedžiais supjaustytą mėlynąjį svogūną, plonomis riekelėmis česnaką, kedrines pinijas, razinas, vienodais žiedynais išskirstytą brokolį, apvirtas saldžiąsias bulves, pagardinkite druska, juodaisiais pipirais ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi, viską gerai išmaišykite. Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20min. arba tol, kol daržovės suminkštės.
3. Kiaulienos nugarinės kepsnius pagardinkite druska, juodaisiais pipirais ir apkepkite keptuvėje ir abiejų pusių.
4. Į lėkštę dėkite iškeptas daržovės, nugarinės kepsnius ir ant viršaus užpilkite padažo, sumaišyto iš išvardintų ingridientų.
Skanaus ;)

Receptas ruoštas su Arimex riešutais ir razinomis svetainei www.riesutai.lt.


receptas iš "sortedfood.com"

2014 m. rugsėjo 4 d., ketvirtadienis

ORKAITĖJE KEPTI VIŠTIENOS KETVIRČIAI SU SVOGŪNAIS IR MORKOMIS

Stengiuosi, kad mano gaminami patiekalai neužimtų labai daug laiko. Atrodė, kad greitai susisuksiu ir su šiuo, bet teko užtrukti, tačiau patikėkite - vertas dėmesio, o ypatingai padažas ;) Tikiuosi, kad išbandžiusiems taip pat patiks.


  • 4 vištienos ketvirčių;
  • 2a.š. džiovintų čiobrelių;
  • žiupsnelio tarkuotos citrinos žievelės;
  • alyvuogių aliejaus;
  • druskos, juodųjų pipirų;
  • 2 morkų;
  • 3 svogūnų;
padažui:
  • 400g grietinėlės;
  • nedidelio svogūno;
  • 3 lauro lapo;
  • žiupsnelio malto muskato;
  • 3 riekelių batono;
  • druskos;
1. Į kepimo skardą sudėkite į 4 dalis supjaustytus svogūnus ir morkas, pagardinkite druska, juodaisiais pipirais, užpilkite šlakelį alyvuogių aliejaus, viską permaišykite ir paskirstykite gražiai ant dugno.
2. Ant viršaus išdėliokite vištienos ketvirčius. Atskirame dubenėlyje sumaišykite citrinos žievelę, čiobrelius, įpilkite kelis šaukštus alyvuogių aliejaus, įberkite žiupsnelį druskos, išmaišykite ir viską užpilkite ant kiekvieno ketvirčio. Šiek tiek įtrinkite. Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 45 min. arba tol, kol vištiena iškeps.
3. Padažui: į priekaistuvį supilkite grietinėlę, sudėkite lauro lapelius, maltą muskatą, visą svogūno galvą, pagardinkite druska ir virkite ant silpnos ugnies apie 5 min. vis pamaišydami (jei grietinėlė pradės labai tirštėti, įpilkite šiek tiek vandens). Po to išimkite lauro lapelius ir svogūną. Sudėkite smulkiai "suplėšytas" batono riekeles ir maišydami virkite dar apie 5min., kol padažas sutirštės.
4. Išdėliokite viską lėkštėje ir patiekite su bulvių koše (papildomai į ją įdėjau žaliųjų žirnelių).
Skanaus ;)


adaptuota pagal "sortedfood.com"
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...