Senas ir geras patiekalas, tiesa, gerokai primirštas. Tikrai sotus, todėl užteks pamaitinti visai šeimynai.
- 8 vidutinio dydžio raudonųjų saldžiųjų paprikų;
- 500g kiaulienos faršo;
- 1 svogūno;
- žiupsnelio dž.čiobrelio;
- 125g ryžių;
- indelio (400g) konservuotų pupelių;
- 1 skiltelės česnako;
- 500 ml vištienos sultinio;
- indelio (425g) konservuotų smulkintų pomidorų;
- žiupsnelio dž.baziliko, cukraus;
- druskos, juodųjų pipirų;
1. Ryžius išvirkite pasūdytame vandenyje, supilkite į kiaurasamtį ir palikite.
2. Į kiaulienos faršą sudėkite smulkiai supjaustytą svogūną, išvirtus ryžius, suberkite dž.čiobrelį, pagardinkite druska, juodaisiais pipirais ir gerai išminkykite. Tuomet dėkite nusausintas konservuotas pupeles ir atsargiai išmaišykite.
3. Nupjaukite paprikų viršūnėles, atsargiai išimkite sėklas ir į kiekvieną pridėkite paruošto faršo.
4. Padažui: į priekaistuvį supilkite konservuotus pomidorus, vištienos sultinį, įspauskite česnako skiltelę, pagardinkite dž.bazilikais, cukrumi, druska ir juodaisiais pipirais ir pakaitinkite porą minučių.
5. Į kepimo indą supilkite paruoštą padažą, išdėliokite paprikas, pridenkite folija ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40-50min.
Skanaus ;)
padažo receptas: "www.15min.lt:"