2014 m. kovo 30 d., sekmadienis

PURŪS BLYNELIAI SU PASUKOMIS IR OBUOLIAIS

Fantastiški ir purūs blyneliai. Jie lyg maži pyragėliai greitai ištirpstantys burnoje ;) Neveltui pas Vilmą sulaukę tiek liaupsių, prie kurių prisidedu ir aš - tikrai superiniai.


  •  1 kiaušinio;
  • 2 v.š. cukraus;
  • 1 a.š. vanilinio cukraus;
  • 2 v.š. tirpinto ir atvėsinto sviesto;
  • 236 ml pasukų (galite keisti kefyru, rūgpieniu);
  • 155g miltų;
  • 1/4 a.š. druskos;
  • 0,5 a.š. sodos;
  • 1 a.š. kepimo miltelių;
  • 2 vidutinio dydžio obuolių;
1. Dubenyje sumaišykite miltus, druską, sodą ir kepimo miltelius ir viską persijokite.
2. Kitame dubenyje iki vientisos masės išplakite kiaušinį, cukrų, vanilinį cukrų, sviestą ir pasukas. Sudėkite sutarkuotus obuolius ir išmaišykite.
3. Plakinį supilkite į miltus ir maišykite atsargiai tik tiek, kad nesimatytų miltų. Tešla neturi būti vienalytės masės, nes tuomet blynai bus ploni ir guminiai. 
4. Palikite tešlą pastovėti 15-20 min. 
5. Kepkite blynelius ant vidutinės ugnies, lengvai aliejumi pateptoje keptuvėje. Tešlos nemaišykite, o kabinkite iš eilės ir dėkite į keptuvę.
Skanaus ;)


receptas iš "shirshiulizdas.blogspot.com"

2014 m. kovo 29 d., šeštadienis

GRIKIŲ SALOTOS SU CUKINIJA IR MORKOMIS

Labai mėgstu grikius, todėl progai pasitaikius, būtinai juos verdu ;) Šį kartą lengvos ir skanios salotos.

  • 100g grikių;
  • 1 vidutinio dydžio morkos;
  • 0,5 jaunos cukinijos;
  • 0,5 nedidelio poro;
  • žiupsnelio malto kumino, maltos kalendros, ciberžolės;
  • druskos, juodųjų pipirų;
1. Išvirkite grikius.
2. Keptuvėje ant šlakelio aliejaus pakepinkite prieskonius, sudėkite pusžiedžiais supjaustytus porus ir tarkuotas morkas. Šiek tiek pakepkite, suberkite grikius ir tarkuotas cukinijas. Gerai išmaišykite ir pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais.
Skanaus ;)


idėja iš fb puslapio "Valgau be sąžinės graužimo"

2014 m. kovo 25 d., antradienis

SUMUŠTINIS SU AVOKADU IR VIŠTIENA

Turėjau keptos vištienos nuo pietų, todėl sumeistravau paprastą ir gardų sumuštinį. Gal ir jums patiks ši idėja, nes paprasčiau ir būti negali ;)


  •  2 sumuštinių bandelių su grūdais;
  • 0,5 avokado;
  • kelių griežinėlių keptos vištienos;
  • 4 vyšninių pomidorų;
  • sultenės salotų;
  • druskos, citrinos sulčių.
1. Avokadą sutrinkite šakute, pagardinkite druska ir citrinos sultimis. Tepkite ant paskrudintos bandelės. Ant viršaus dėkite salotos lapelius, vištieną ir pomidoriukų riekeles.
Skanaus ;)



2014 m. kovo 23 d., sekmadienis

JOGURTAS SU CHIA SĖKLOMIS IR ŠILAUOGĖMIS

Apie chia sėklas sužinojai visai nesenai. Įdomiausia, kad jos neturi skonio, todėl jokio patiekalo nesugadins, o naudos iš jų gausite daug ;) Plačiau galite paskaityti apie jas "Sveiki produktai.lt"
Interneto platybėse rasite, kaip pasigaminti pudingą iš chia sėklų, kur rekomenduojama pilti įvairų pieną - kokoso, migdolų ar karvės. Bet aš nusprendžiau išbandyti su jogurtu ir labai patiko ;)

  • 150g jogurto be priedų;
  • 1,5 a.š. chia sėklų;
  • saujelės šilauogių;
  • žiupsnelio pjaustytų migdolų riešutų;
  • skysto medaus;
  • cinamono;
1. Jogurtą sumaišykite su chia sėklomis ir palikite išbrinkti per naktį.
2. Ant viršaus sudėkite šilauoges, migdolus, pabarstykite cinamonu ir pagardinkite medumi.
Puikaus ryto ;)


idėja iš "www.leaf.tv"

2014 m. kovo 22 d., šeštadienis

OMLETAS SU CUKINIJA IR VYŠNINIAIS POMIDORAIS

Pavasariui beldžiantis pro langą, vis labiau norisi daugiau spalvų lėkštėje. Puikiems pusryčiams idealiai tinka omletas su įvairiais priedais. Šį kartą - su daržovėmis.

  • 2 kiaušinių;
  • saujos pomidoriukų;
  • gabalėlio cukinijos;
  • gabalėlio sviesto;
  • druskos, juodųjų pipirų;
1. Pomidoriukus perpjaukite pusiau, cukiniją - griežinėliais ir pakepkite ant sviesto.
2. Ant viršaus užpilkite išplaktus kiaušinius, pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais. Uždenkite keptuvę dangčiu ir kepkite, kol omletas sutvirtės.
3. Patiekite su mėgstamomis salotomis ir skrudinta juodosios duonos riekele.
Skanaus ;)

receptas iš fb puslapio "Valgau be sąžinės graužimo"

2014 m. kovo 21 d., penktadienis

KEPTA VIŠTIENA SU BRIUSELIO KOPŪSTAIS

Anksčiau nelabai mėgau briuselio dėl jų kartumo, bet šiame recepte jis stebuklingai dingsta ;) Kaip visuomet, paruošimo būdas yra paprastas, todėl pietums ar vakarienei nesugaišite daug laiko.

  • 1,4 kg vištienos blauzdelių;
  • 450g briuselio kopūstų;
  • 2 vidutinio dydžio svogūnų;
  • 1 v.š. Dižono garstyčių;
  • 50ml obuolių acto;
  • 125ml vištienos sultinio;
  • 2 v.š. grietinėlės;
  • druskos, juodųjų pipirų;
1. Vištienos blauzdeles apibarstykite druska ir juodaisiais pipirais. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apskrudinkite iš abiejų pusių blauzdeles.
2. Į tą pačią keptuvę kur kepė blauzdelės, sudėkite išilgai perpjautus briuselio kopūstus ir pusžiedžiais supjaustytus svogūnus. Kepkite apie 3 min., tuomet įdėkite dižono garstyčių, išmaišykite ir kepkite dar 1min. Pagardinkite druska. Supilkite actą, vištienos sultinį ir nukelkite nuo ugnies, kai užvirs. 
3. Į skardą sudėkite keptuvės turinį, ant viršaus išdėliokite blauzdeles ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje ~30 min. arba tol, kol vištiena bus iškepus.
4. Išimkite skardą iš orkaitės ir ant briuselio kopūsto užpilkite grietinėlę, permaišykite.
Skanaus ;)


2014 m. kovo 16 d., sekmadienis

BULVIŲ SALOTOS SU MARINUOTAIS GRYBAIS

Skanios ir sočios salotos, atstojančios ir vakarienę ;)


  • 5 virtos bulvės;
  • 1 virta morka;
  • 300g marinuotų grybų;
  • 200g konservuotų raudonųjų pupelių;
  • 1 nedidelio poro;
  • 1a.š. grūdėtųjų garstyčių;
  • druskos, alyvuogių aliejaus;
1. Kubeliais supjaustykite bulves ir morkas. Porą pakepinkite keptuvėje ant aliejaus, kol suminkštės ir atvėsinkite.
2. Į dubenį sudėkite bulves, morkas, pjaustytus marinuotus grybus, porą, pupeles, grūdėtąsias garstyčias, pagardinkite druska, įpilkite aliejaus ir viską gerai išmaišykite.
Skanaus ;)


receptas iš "www.gaspadine.lt"

2014 m. kovo 15 d., šeštadienis

VIŠTIENOS KEPENĖLIŲ PAŠTETAS SU DARŽOVĖMIS IR MEDUMI

  Kai direktorius į darbą atnešė paragauti jo gaminto naminio pašteto ir papasakojo, kaip jį padaryti, nutariau, kad neverta gaišti ir pasigaminti pačiai. Gaminau pirmą kartą, procesas tikrai nesudėtingas, o skonis puikus, juk naminis ;)


  •  400g vištienos kepenėlių (gali būti bet kurios jūsų mėgstamos);
  • 40ml brendžio;
  • 1 vidutinio dydžio morkos;
  • 4 pievagrybių;
  • 30g poro;
  • 100g grietinėlės (naudojau 35% riebumo);
  • 1v.š. skysto medaus;
  • gabalėlis sviesto;
  • druskos, juodųjų pipirų;
1. Keptuvėje ištirpinkite gabalėlį sviesto ir sudėkite pusžiedžiais pjaustytą morką, porą ir griežinėliais  pievagrybius. Daržovių ilgai kepti nereikia, kai tik vos suminkštės, įpilkite grietinėlę ir jai užkaitus, nukelkite nuo ugnies. Viską sublenderiuokite.
2. Kepenėles supjaustykite gabalėliais ir kepkite įkaitintame aliejuje. Į kepimo pabaigą supilkite brendį ir leiskite alkoholiui nugaruoti. Kepenelės taip pat sublenderiuokite.
3. Sumaišykite sumaltas daržoves ir kepenelės, pagardinkite druska, juodaisiais pipirais ir įdėkite medaus. Paštete turi jaustis lengvas saldumas, todėl jį reguliuokite pagal savo skonį. Ir palikite atvėsti.
4. Patiekite su čiabatos riekele ir grąžgarstėmis.
p.s. su daržovėmis galima irgi drąsiai eksperimentuoti ir dėti savo mėgstamas.
Skanaus ;)


receptu pasidalino direktorius ;)

2014 m. kovo 11 d., antradienis

SAULĖJE DŽIOVINTI POMIDORAI

Dariau pirmą kartą ir labai patiko. Su prieskoninėmis žolelėmis galite eksperimentuoti pagal savo skonį ir kas kartą mėgausitės nauju skoniu. Aliejus nuo pomidorų man idealiai tinka apšlakstyti mocarelos su pomidorais salotoms - mmm skanumėlis ;)

  • 100g saulėje džiovintų pomidorų;
  • 1 puodelio vandens;
  • 0,5 puodelio baltojo vyno acto;
  • 2 skiltelių česnako;
  • žiupsnelio dž.baziliko;
  • kelių šakelių šv.čiobrelių;
  • alyvuogių aliejaus;
1. Užvirkite vandenį ir actą. Sudėkite džiovintus pomidorus, nukelkite nuo ugnies ir palikite 3-4min.
2. Pomidorus nukoškite ir nusausinkite.
3. Į stiklainiuką sluoksniais sudėkite pomidorus, pjaustytą česnaką ir žoleles. Viską užpilkite alyvuogių aliejumi vis paspausdami pomidorus, kad neliktų oro burbuliukų. 
4. Laikykite vėsioje vietoje mėnesį ir tuomet skanaukite.
Skanaus ;)


paruošimo būdas iš "grynas.delfi.lt"

2014 m. kovo 9 d., sekmadienis

CUKINIJŲ BLYNELIAI SU PARMEZANO SŪRIU

Buvo be galo skanu pasilepinti šiais blyneliais - minkštučiai, lengvučiai ir malonios tekstūros.

  • 1 cukinijos (260g);
  • 1 kiaušinio;
  • 30g parmezano sūrio (tinka Džiugas ar kitas kietas sūris);
  • 2 v.š. miltų;
  • žiupsnelis šv.krapų;
  • druskos ir juodųjų pipirų;
1. Cukiniją sutarkuokite per burokinę tarką ir nuspauskite vandens perteklių. Sumaišykite su plaktu kiaušiniu, miltais, tarkuotu sūriu, krapais ir pagardinkite druska bei juodaisiais pipirais.
2. Kepkite įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių kol gražiai apskrus ir bus iškepę.
Skanaus ;)


receptas iš fb puslapio "Valgau be sąžinės graužimo"

2014 m. kovo 2 d., sekmadienis

PERLINIŲ KRUOPŲ SALOTOS SU AVOKADAIS IR SAULĖJE DŽIOVINTAIS POMIDORAIS

Kruopos - mano maistas, nes vyriškiui ne visada "prastumsi" tokį patiekalą ;)) O man tai puiki išeitis neštis į darbą.

  • 150g perlinių kruopų;
  • 1 avokado;
  • 4-5 saulėje džiovintų pomidorų;
  • saujelės juodųjų alyvuogių;
  • žiupsnelio dž.čiobrelių;
  • žiupsnelio šv.petražolių;
  • druskos, juodųjų pipirų, alyvuogių aliejaus;
  • 2 kiaušinių;
1. Atvėsintas perlines kruopas sumaišykite su supjaustytais saulėje džiovintais pomidorais, juodosiomis alyvuogėmis ir avokadu, kurį šiek tiek pašlaksčiau citrinos sultimis.
2. Suberkite čiobrelius ir pjaustytas petražoles, pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais bei įpilkite alyvuogių aliejaus. Viską gerai išmaišykite ir patiekite su kiaušiniu virtu be lukšto.
Skanaus ;)


receptukas iš "bulviukose.lt"
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...