2011 m. rugsėjo 29 d., ketvirtadienis

APIE ŠYPSENĄ

visai netyčia užtikau šį klipuką..siūlau neišsigąsti jo trukmės, t.y. 16:24..pamačius ir aš pagalvojau - ooo taip..pražiūrėsiu "ant prasukimo"..;) ir visiškai nepasigailėjau..po sunkios darbo dienos, tai tapo tikra atgaiva..;) ir negana to dar "blioviau", nes tai kas gera ir gražu, labai jaudina ir graudina..;) na, bent jau mane tikrai..;)


juk peržiūros metu šypsojotės, ar ne?;)

2011 m. rugsėjo 28 d., trečiadienis

CUKINIJŲ IR OBUOLIŲ UOGIENĖ

ooo taaaip..cukinijų ir obuolių "naikinimo" metas..kaip žinia, uogienės ne vien iš uogų verdamos..todėl tai dar vienas puikus būdas skanauti kitokios uogienės..;)

 naudojau:

  • obuolius; 
  • cukiniją;
  • cukrų, citrinos rūgštį, cinamoną;
viskas itin paprastai pagaminama..;) obuolius išdarinėjame ir supjaustome..susluoksniuojame su cukrumi ir paliekame pastovėti parai..tuomet verdame ant nedidelės ugnies, kol obuoliai apvirs..sudedame išdarinėtą, nuluptą ir per burokinę tarką bei šiek tiek nusunktą sutarkuotą cukiniją..karts nuo karto pamaišome ir verdame, kol uogienė pradeda tirštėti..įberiame pagal skonį citrinos rūgšties, paskaniname cinamonu..galiausiai viską sumalame blenderiu..jo neprireiks, jei obuolius ir cukiniją supjaustysite vienodai ar sutarkuosite burokine tarka, kad gautųsi vientisa masė..visą gėrį sudedame į pasterizuotus stiklainiukus..ir vartojame, kaip širdis geidžia..;) aš užbarsčiau dar šiek tiek mėtos..mmm gardumėlis..o puodelis šilto gėrimo tiesiog privalomas..;)


2011 m. rugsėjo 25 d., sekmadienis

FIGŲ PYRAGAS

būna dienų, kai ir aš gaminu saldumynus..;)) kiek galima nešt pelną prekybos centrams..:) šis pyragas nereikalaujantis daug pastangų..

 naudojau:

  • 3 sluoksniuotos bemielės tešlos lapelius;
  • 4 figas;
  • 1,5 šaukšto medaus;
  • žemės riešutus;
tešlą suminkome ir iškočiojame..skardą pabarstome miltais..įklojame tešlą..ant jos sudėliojame plonai supjaustytas figas..užpilame medaus (šiek tiek pašildykite, kad būtų skystas) ir galiausiai užbarstome smulkintų žemės riešutų (labiau būtų tikusios migdolų drožlės, bet spintelėje jų nebuvo;))..pašauname pyragą į orkaitę apie 30min..o dabar griebiame kvapnios kavos puodelį ir einame mėgautis poilsio akimirka..;)



2011 m. rugsėjo 24 d., šeštadienis

KEPTI AVIENOS GABALIUKAI

nenusibostantis mėsytės skonis..ir eksperimentuoti įdomu, nes nesinori gaminti vienodai, juo labiau, kad ne kasdien ją valgai..

 naudojau:

  • mažus avienos gabaliukus;
  • muskato riešutą, stambiai grūstus čili pipirus,  "kmynus", druską;
  • svogūnus;
  • šviežius špinatus, česnaką;
  • bulves, druską, aliejų;
ant gabalėlių beriame sutarkuotą muskato riešutą, čili pipirus, kmynus bei druską ir paliekame pasimarinuoti gerai valandai..tuo tarpu nusiskutame bulves, plonai supjaustome arba sutarkuojame ir pamerkiame į šaltą vandenį..avieną kepiname keptuvėje, į kepimo pabaigą sudedame svogūną..bulves taip pat iškepame, pagardiname krapais bei druska..ir galiausiai kitoje keptuvėje apkepame česnaką, sudedame špinatus ir pakepame tik kelias minutes, užberiame šiek tiek druskos..liko maloniausias dalykas - patiekti viską lėkštėje ir valgyyyti..;))



2011 m. rugsėjo 20 d., antradienis

GRYBŲ BLYNELIAI

miško grybai..nesvarbu, kad šaldyti, bet vistiek nuostabūs..:) su grietinėle ir spirgučiais visada galima pasigaminti.. ne naujai išrastas patiekalas, tačiau idėja tikrai gera..;)

 naudojau:

  • miško grybus;
  • 4 kiaušinius;
  • fermentinį sūrį;
  • pusę svogūno, dž.mairūną, j.pipirus, sojos padažą, 3 v.šaukštus grietinės;
grybų nemaliau, o tiesiog smulkiai supjausčiau..dubenyje išplakame kiaušinius, įmaišome grietinę..sudedame smulkiai supjaustytą svogūną ir fermentinį sūrį bei pagardiname mairūnu, pipirais ir soja..viską sumaišome su grybais..ir kepame gerai įkaitintoje keptuvėje ant vidutinės ugnies..ir ką gi, juoda blynelių spalva itin dera su paskrudintomis bulvėmis bei adžikos padažu..;)) nuostabi spalvų paletė..:)) 



2011 m. rugsėjo 13 d., antradienis

LIETINIAI BLYNELIAI SU VARŠKE

kaip niekada blynelių spalva gavosi rudeniškai auksinė..;) lyg būtų nudažyta..ir minkštutėliai..;)

 naudojau:

  • tešlai: 2 kiaušinius, miltus, išrūgas, vanilinį cukrų, aliejų;
  • įdaruivarškę, bananus;
mintis juos išsikepti iš karto gimė tada, kai pasigaminau šią varškytę..;) sumaišome visus tešlai išvardintus ingridientus..ir išrūgų, likusių nuo varškės, išpilti nereikėjo, viskas buvo sunaudota..;) aliejų visuomet pilu į tešlą, kadangi taip daug paprasčiau ir nereikia vis įpylinėti į keptuvę..iškepusius blynelius įdarome varškės ir bananų įdaru, kuris gavosi visiškai nesausas..;) patiekiau su grietine..skanaus..;)



2011 m. rugsėjo 11 d., sekmadienis

CUKINIJŲ TARTA - PYRAGAS

ooo taip, cukinijų metas..ir kai jų derlius neplanuotai atsiduria ant stalo, tenka pasukti galvą, kaip skaniai išnaudoti..šis patiekalas - tikra improvizacija...;)

 naudojau:

  • cukiniją;
  • 4 kiaušinius;
  • fermentinį sūrį;
  • prieskonius, džiūvėsėlius;
  • 3 sluoksniuotos tešlos lapelius;
atšildytus tešlos lapelius suminkome, iškočiojame ir išklojame formą..įdarui - nupjauname cukinijos žievę, išimame sėklas ir sutarkuojame per burokinę tarką..cukiniją sumaišome su plaktais kiaušiniais bei tarkuotu fermentiniu sūriu..įberiame džiūvėsėlių..paruoštą įdarą dedame ant tešlos ir pašauname į orkaitę apie 40min..arba kol apskrus..gavosi tikrai labai gardi tarta..ir sultinga..tirpstanti burnoje..gardumėlis..;)


2011 m. rugsėjo 10 d., šeštadienis

VIŠTIENA JŪROS DUMBLIŲ LAPUOSE

neeilinis vištienos patiekalas..egzotiškumo priduoda dumblių lapai..ir skonis tikrai maloniai nuteikia gomurį..;)

 naudojau:

  • 500g vištienos faršo;
  • 3 šaukštus grietinės;
  • svogūną, prieskonius, sojos padažą;
  • 5 jūros dumblių lapus (nori);
  • grąžgarsčių lapus, pomidorus, citrinos sultis, alyvuogių aliejų, druską, j.pipirus;
gamyba nesudėtinga..;) į faršą sudedame grietinę, svogūną, mėgstamus prieskonius, sojos padažą..aš palikau pasimarinuoti..vėliau imame jūros dumblių lapą ir dedame porą šaukštų įdaro..paskirstome ant lapo..ir susukame i ritinėlį..šį gėrį dar susukame į maistinę plėvelę..ir dedame į verdantį vandenį bei verdame apie 15min..pasiruošiame salotas..išimame iš plėvelės suktinukus ir išdėliojame lėkštėje..jie gavosi tokie suuultingi, kad jokio padažo ir nereikėjo..;) tiesa, patarimas - į faršą sojos padažo dėkite minimaliai, nes nori lapai iš savęs turi pakankamai sūrumo..siūlau išbandyti..;) 


2011 m. rugsėjo 5 d., pirmadienis

SALOTOS SU JUODUOJU RIDIKU

mažai interneto platybėse galima surasti patiekalų su juoduoju ridiku..kadangi nesu medaus didelė gerbėja, tad šio vaisto negaminau..o valgiau aš jį, tiesą pasakius, pirmą kartą..bet patiko..gal todėl, kad pataikiau padaryti skanias salotas..;))

 naudojau:

  • juodąjį ridiką;
  • karštai rūkytą jautienos liežuvį;
  • 2 svogūnus;
  • 2 šaukštus petražolių, druską, majonezą;
juodąjį ridiką nulupame ir supjaustome juostelėmis..o taaaaiiiip skonis jo gan aštrokas..tad teko šiek tiek sugudrauti..:)supjaustytą perliejau porą kartų verdančiu vandeniu ir po to iš karto šaltu..kartumas iš karto dingo..;)juostelėmis taip pat supjaustome liežuvį..keptuvėje pakepiname pusžiedžiais pjaustytą svogūną ir sudedame šiek tiek jau pravėsusį..nepagailime petražolių, paskaniname druska ir majonezu..na tikrai antro dublio jos nusipelno..;)



2011 m. rugsėjo 4 d., sekmadienis

KITOKS VARŠKĖS PAGAMINIMO BŪDAS

ačiū Redai, kad ištraukė šį varškės pagaminimo būdą į dienos šviesą..;) senai jis pas mane tūnojo, bet taip ir neprisiruošiau..aišku, lengviau nueiti ir nusipirkti parduotuvėje..na, bet taip smagu kartais išbandyti kažko naujo..;)

 naudojau:

  • 5% šaltibarščiams skirtą kefyrą;
  • marlės gabalėlį;
grįžę iš parduotuvės, kefyrą iš karto įmetame į šaldiklį..sekančią dieną išimame iš pakuotės ir įvyniojame į marlės gabalėlį..pas mane jis buvo perlenktas keturis kartus..surandame vietą, kur galėtume pakabinti ir po apačia pakišame dubenį..parai paliekame ramybėje..kai ramybės laikas išsenka, išimame varškytę..alles! ;)) kur ją toliau naudoti - jūsų fantazijos reikalas..;) aš jau sumasčiau..;) tikrai paprasta ir faina išvysti galutinį rezultatą..;)


štai kaip kabėjo kefyras, kol virto varške :)

SALOTOS SU RŪKYTA ŽUVIMI

salotos iš ties fantastiško skonio..lengva pagaminti..už receptuką esu labai dėkinga tetai Jelenai..;))

 naudojau:

  • rūkytą skumbrę;
  • virtus kiaušinius;
  • konservuotus kukurūzus;
  • svogūnų laiškus;
  • fermentinį sūrį;
  • majonezą;
skumbrę atskiriame nuo kaulų ir odos..na, o toliau visus ingridientus dėliojame sluoksniais..aš pradėjau nuo kukurūzų, po to dėjau žuvį, kiaušinius, laiškus..ant viršaus uždedame majonezo ir pabarstome tarkuotu sūriu..štai ir viskas..;) gaivu ir tikrai sotu..;)



2011 m. rugsėjo 3 d., šeštadienis

IR VĖL SAVAITGALIS

savaitgaliais kartais pažaidžiu su fotiku..;) smagu atitrūkti nuo darbų ir pailsėti..;)


kažkada panaudosiu juos pagal paskirtį..;)


2011 m. rugsėjo 2 d., penktadienis

LĘŠIŲ TROŠKINYS

skoniu man jie primena žirnius..bet kur kas "ale" sveikesni..;)


 naudojau:

  • lęšius;
  • rūkytas kiaulienos kumpelis;
  • naminių konservuotų daržovių;
  • svogūnus; 
  • druską, mėgstamus prieskonius;
įsitikinau, kad aprašymai ant etikečių gali meluoti..;)) lęšius liepė virti 45min..o viriau apie 15 min, jei būčiau buvus naivuolė, valgyčiau košę..:)) keptuvėje pakepiname supjaustytą kubeliais svogūną, tuomet sudedam  kumpelį, kai paskrunda supilam daržoves, į kurių sudėtį įėjo cukinijos, paprikos, pomidorai..paskaniname mėgstamais prieskoniais..radau šaldytuve grietinėlės, tad įpyliau ir jos..;) nieko sudėtingo..skanaus..;)



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...